تنها نوشیدنیای که از دیرباز در بین ایرانیها مرسوم بوده است و شهرت جهانی دارد، چای است. نوشیدن یک فنجان چای ایرانی اصل و باکیفیت در زمان های مشخص، میتواند انرژی کل روز شما را تامین کند. متاسفانه در بازار ایران، انواع چای بیکیفیت، با رنگ و اسانسهای شیمیایی – مثل بیسمارک قهوه ای، پتاسیم آبی ،زردچوبه، نیل، پلمباگو – وجود دارد، که دارای رنگ خوش و عطر خوبی هستند، که این ادعا را تنها میتوان در سندهای روزنامه رسمی شرکتها مشاهده و جست و جو کرد.
برای تهیه چای بهاره گیلان میتوانید به بخش فروش چای بهاره هتمت مراجعه فرمایید.

این در حالی است که نوشیدن اینگونه چایها دارای مضراتی هستند و تمام استانداردهای جهان با وجود این مواد شیمیایی مقابله میکنند، اما تشخیص دقیق میزان و مدل مواد خود دارای هزینههای سنگین آزمایشگاهی است که عموما متقبل نمیشوند.
بهار هیجان انگیزترین فصل سال در دنیای چای است. بعد از پاییز، ماه ها از چیدن برگ های تازه می گذرد و همه با مشتاقانه منتظر اولین جرعه چای تازه و معطر هستند. عموما در ایران، چایها به دلیل برداشت زودهنگام آنها در فصل بهار ارزش غذایی زیادی دارند، و اولین برداشت آن در فصل بهار برای مقادیر زیادی پول به فروش میرسد. طعم آن برداشت های اولیه مردم را بسیار مشتاق می کند.
در بین انواع چای ایرانی، چای بهاره به خاطر عطر فوقالعاده و طعم خوبی که دارد بسیار مشهور است. به طوری که با یک بار مصرف این چای و تجربه کردن لذت نوشیدن و طعم ماندگار آن، مطمئن باشید برای همیشه مشتری چای بهاره ایرانی اصیل خواهید شد.
فهرست مطالب
چای بهاره، بهترین چای ایرانی
اکنون که با چای بهاره ارتفاعات گیلان آشنا شدید شاید برایتان این سوال پیش بیاید که این نوع چای با چایهایی که در فصل تابستان و پاییز چیده میشوند چه تفاوتی دارد و چرا خواص چای بهاره بیشتر است. مقیاس برتری چای ایرانی، رنگ، عطر و طعم آن است.
چای بهاره محصول برگهای بالایی و تازه بوته چای است، به همین خاطر در مقایسه با چایهای دیگری که در فصل تابستان و پاییز چیده میشوند، ۱۰ تا ۲۰ درصد طعم و رایحه بهتری دارد. همچنین با توجه به اینکه در چین اول برداشت میشود، خواص چای بهاره ارتفاعات گیلان برای سلامتی بسیار زیاد است. واقعیت این است که چای بهاره واقعا طعم متفاوتی با هر چیز دیگری دارد. طعم، بافت، عطر و طعم متمایزی دارد که آن را متمایز می کند، در ادامه مطلب به مهمترین خواص چای بهاره اشاره میشود.
انواع چای بهاره
همانطور که متوجه شدید چای بهاره، محصول فرآوری و خشک شده از بوتههای چای چیده شده در فصل بهار است. برگهای جوان و تازه بوته چای در فصل بهار در مقایسه با دیگر فصول چینش آن یعنی تابستان و پاییز، به دلیل شرایط محیطی چون رطوبت و دما و نور، از مواد مغذی بیشتری برخوردار هستند. با این حال با توجه به کیفیت و اندازه ذرات چای بهاره، انواع مختلفی از آن در بازار وجود دارد.
انواع چای ایرانی بهاره ارتفاعات گیلان
- چای سرگل بهاره:این چای دارای ظاهر پیچیده و لولهای بوده و در مقایسه با دیگر انواع طعم آن گستر است.
- چای قلم بهاره: از لحاظ ظاهری شبیه به قلم بوده و دارای رنگ بسیار خوش رنگی است.
- چای ممتاز بهاره: طعم و عطر آن در مقایسه با دیگر انواع چای بهاره، متوسط بوده و بیشترین فروش را در ایران دارد.
- چای شکسته بهاره: شکل ذرات آن صاف و کمی تخت است و اندازه کوچکتری از دیگرچایهای ایرانی دارد.
- چای باروتی بهاره: ظاهری آن شبیه به کله مورچه است. بنابراین خیلی زود دم کشده و سریع رنگ آن آزاد میشود.
نکته: در میان انواع چای بهاره ارتفاعات گیلان، کیفیت و طعم چایهای ممتاز، قلم و سرگل بهتر از دیگر انواع چای بهاره است. البته خواص چای بهاره برای تمام انواع آن یکسان است.
تفاوتهای چای بهاره با دیگر برداشتها
در این مقاله این تفاوت ها از نظر طعم، عطر، بافت و ماندگاری مزه و طعم بر زبان بررسی خواهد شد.
طعم
در مقایسه با چای برداشت پاییزی یا تابستانی، برداشت های بهاره معمولاً از نظر طعم بسیار سبک تر هستند. نت های تلخ و گیاهی در برداشت های اوایل بهاره جایی ندارند. طعمها لطیف هستند و به عطر، طعم و بافت میرسند. این یک تجربه منحصر به فرد است که گاهی انتقال آن سخت است. در مناطق مختلف بسته به ارتفاع، دما، نور در حین داشت چای، این تجربه متفاوت خواهد بود و در برخی مناطق گسی و ماندگاری طعم در دهان و نتهای گیاهی بیشتر خواهد بود و در برخی مناطق عطر میوهای چای از شاخصه های بارز محصول خواهد شد.
عطر
چای بهاره اغلب در مورد عطر و طعم است، در ایران عطر یکی از مهمترین شاخصهها برای انتخاب این محصول است. برای تعریف یک چای، عموما نمیگویند طعم خوبی دارد بلکه به آن شاخصهی معطر بودن میدهند، چای بهاری بوی بهار می دهد. چای سبز جوانه های سبک و لطیف را برمی انگیزد. میوه ها و گل های عجیب و غریب نیز در عطر چای اثر غالبی دارند.
عطر چای بهاره مردم را به یاد زندگی جوان و جدید می اندازد. هر کشاورز چای با این شوق که می خواهند بوی زمین، مزرعه و باغ چای خود را در شکوفه کامل بهار از طریق صنعت چای به تصویر بکشند، صحبت می کنند و به این کار پر زحمت ادامه میدهند. هدف آنها حفظ رایحه هایی است که چای از هوای بهار جذب می کند تا زمانی که برگ های خشک را دم می کنید باز شوند.

بافت
چای بهاره معمولا در کام نرم تر و لطیف تر از چای تابستانی یا پاییزی است. می تواند شبیه مخمل یا ابریشم باشد. هیچ احساس مبالغه شده و خشنی وجود ندارد و مواد معدنی که شاخصه مهمی از پرداشت چایهای پاییزه است را می توان با کیفیتی شبیه کتان یا حتی حس زبری خفیف، بسته به چای جایگزین کرد.
با هر جرعه نوشیدن چای، بافت چای بیشتر بر روی کام و دهان احساس میشود و این تجربه به یکی از شاخصههای نوشیدن چای بهاره تبدیل میشود. برداشت های اولیه بهار به دلیل عدم خشکی یا زبری، در کام احساس بسیار لذت بخشی را به جا میگذارد.
ماندگاری مزه و طعم بر زبان
تجربه چشیدن چای خوب بهاری بسیار جذاب است – همه چیز آرام و آرام شروع می شود و بعد از اینکه آن را می نوشید طعم آن بیشتر می شود تا آرام تمام کام و دهان را پر کند، اصطلاحا به این فرایند مزه گفته میشود – احساسات در دهان و پشت گلو که مدت ها پس از پایان چای باقی می مانند که از مهمترین خواص چای بهاره این ماندگاری است. مزه چای چین اول بهاره بسیار سنگین است و سرشار از نت های شیرین و گل مانند است. شیرینی در طول چشیدن ثابت است، اما به دلیل ماندگاری آن در پس طعم، هر جرعه شیرین تر و شیرین تر به نظر می رسد.
برای مطالعه بیشتر جهت شناخت چای سالم می توانید به مقاله چای سالم – با 7 نکته چای سالم، ارگانیک و با کیفیت را بشناسیم! مراجعه فرمایید.
خواص چای بهاره
همه ما ایرانیها در طول روز حداقل یک فنجان چای داغ مینوشیم. به طور حتم هدف از نوشیدن چای تنها رفع تشنگی نیست. برای مصرف چای سیاه فواید زیادی ذکر شده است. شاید خواص بیشمار چای سیاه در کنار طعم فوق العاده دلنشین آن دلیل اصلی محبوبیت آن در سراسر جهان باشد. لازم به ذکر است که چای بهاره ارتفاعات گیلان، یکی از بهترین و پرفایدهترین انواع چای ایرانی است. مهمترین خواص چای بهاره اصل و باکیفیت به شرح زیر است.
رفع خستگی و افزایش انرژی بدن
خیلی از افراد در پایان روز و برای رفع خستگی، چای مینوشند. هیچ جای شکی نیست که نوشیدن یک فنجان چای ایرانی طبیعی باعث آرامش و افزایش انرژی میشود. به خاطر اینکه کافئین موجود در آن در افزایش گردش خون تاثیر دارد. از طرفی بررسیهای فواید نوشیدن چای سیاه نشان میدهد که ماده اسید آمینه L-theanine موجود در آن، با کاهش میزان هورمون کورتیزول در بدن باعث رفع استرس و در نتیجه آرامش شما خواهد شد.
کاهش ابتلا به دیابت
اگر دوست ندارید به بیماری دیابت مبتلا شوید، در طول روز یک فنجان چای سیاه بدون قند یا شکر بنوشید. مطالعات دانشمندان نشان داده است که در بدن افراد بزرگسال با مصرف مداوم چای، سطح قند خون بهبود یافته است. بنابراین میتوان ادعا کرد که خواص چای بهاره به خاطر تنظیم گلوکز خون خطر ابتلا به دیابت را کاهش میدهد.
بهبود سلامت دستگاه گوارش
اگر از مشکلات روده و معده رنج میبرید، نوشیدن چای بهاره میتواند برای بهبود و رفع مشکلات دستگاه گوارش بسیار سودمند باشد. زیرا حاوی مادهای به نام تانن است که به سلامت دستگاه گوارش کمک میکند.
پیشگیری از سرطان
چای بهاره برای پیشگیری از سرطان یکی دیگر از خواص آن است. زیرا در ساختار آن مادهای به نام پلی فنول وجود دارد که در پیشگیری از سرطانهایی مانند ریه، مثانه و پروستات بسیار خوب عمل میکند.
جلوگیری از پیری زودرس پوست
با افزایش سن، پوست دچار چین و چروک و لکههای پوستی میشود. با استفاده از برخی از مواد طبیعی میتوان تا حدی روند تغییرات پوست را کاهش داد. یکی از خواص چای بهاره کمک به جلوگیری از پیری زودرس پوست و کم رنگ کردن لکههای پوستی است. در واقع پلی فنولها و آنتی اکسیدانهای موجود در این نوشیدنی دلچسب باعث شادابی و سلامت پوست میشوند. همچنین با استفاده از یک پنبه آغشته به نوشیدنی چای سیاه و گذاشتن آن در زیر چشم میتوان به بهبود پف زیر چشمها کمک کرد.
کمک به لاغری
خیلی از افراد با نوشیدن چای سیاه به مبارزه با چربیهای اضافی بدن خود میروند. تحقیقات دانشمندان ثابت کرده است که خواص چای بهاره برای لاغری و کاهش وزن مفید هستند. در واقع پلی ساکارید موجود در ساختار آن با مانع شدن از جذب قند از افزایش وزن جلوگیری میکند. همچنین ترکیبات مفید آن به فرآیند چربیسوزی بیشتر و در نتیجه لاغری کمک خواهد کرد.
بهبود بهداشت دهان و دندان
یکی از جالبترین خواص چای بهاره که شاید تا به حال درباره آن نشنیده باشید، کمک به سلامت دندانها است. ترکیبات سازنده آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی موجود در چای سیاه ویروسهای دهان مانند Herpes را از بین میبرند. از طرفی فلورید موجود در ساختار آن مانع از پوسیدگی دندانها میشود. همچنین ترکیبات آن با نابودن کردن پلاکهای روی دندان مانع از بوی بد دهان و تنفس خواهد شد.
منبع: چای بهاره: تازگی مهم است
عباس says:
سلام عالی بود توضیحات شما منبه صورتاتفاقی از چای بهاره قلمی گیلان استفاده کردن فوق العاده سطح قند خون تنظیم میکنه نیم ساعت قبل و بعد غذا میل کردمو تست ناشتا من عدد اعجاب انگیز نشونمیداد دوستان دیابتی امتحان کنن قبل از خوا ب مفیده
ندا نقدی says:
سلام وقتتون بخیر، خوشحالیم که مفید واقع شد.