ارسال تمامی سفارشات در هتمت رایگان شد.
مشاهده کنید:

شناخت 9 شاخصه اصلی تخمه کدوی مرغوب

Home  /   شناخت 9 شاخصه اصلی تخمه کدوی مرغوب
تخمه کدوی مرغوب

تخمه کدوی با کیفیت

تخمه کدو یکی از خشکباری است که در ظرف آجیل ایرانی بسیار محبوب می باشد. این تخمه ها از میوه کدو به دست می آیند که در ایران می توان خواستگاه آن را آذربایجان شرقی دانست. نمونه های مختلفی از تخم کدو روانه بازار ها می شود که با درجه کیفی متفاوت همچنین نحوه فراوری نمکی و خام عرضه شده اند. شناخت ویژگی های تخمه کدوی مرغوب، می تواند یک خرید خوب را به همراه داشته باشد چرا که تاثیر بسیاری در مدت زمان نگهداری و طعم آن دارد. این مغز دانه ها سرشار از ارزش غذایی بالایی است که هر ساله مقدار قابل توجهی از آن به کشور های دیگر صادر می شود.

مراحل فراوری تخمه های کدو

تخمه کدو به سادگی از میوه کدو جدا می شود و سپس مراحل شستشو و خشک کردن تخمه ها صورت می گیرد. این فرایند، پروسه ای ساده است که در منزل هم می توان آن را انجام داد. بدین شکل که برای خشک کردن تخمه های شسته شده، به دمای ۱۶۰-۱۷۰ درجه سانتی گراد نیاز است. در این مرحله تخمه ها را با چاشنی های مختلفی مزه دار کرده و سپس دانه ها را خشک می کنند.

  • شستشوی تخمه ها
  • خشک کردن تخمه
  • جدا سازی تخمه های پوک
  • دستچین کردن تخمه ها

انواع تخمه کدو از نظر فرآوری

تخمه کدو در انواع مختلف بو داده، نمکی و چاشنی دار فراوری می شود.

1- تخمه کدو خام

در این روش تنها تخمه های کدو را تفت می دهند تا تری آن گرفته شود.

2- تخمه کدو های فراوری شده

تخمه های کدو را در انواع مختلفی به عمل می آورند:

  1. تخمه کدو برشته و نمکی: نمونه هایی که در هنگام برشته‌ کردن تخمه ها به آن نمک اضافه می کنند.
  2. تخمه کدو چاشنی‌ دار: نمونه هایی که در آن از چاشنی های افزودنی جهت طعم دار کردن تخمه کدو استفاده می شود.
  3. تخم کدو مغز دانه شده: نمونه هایی که تخمه ها بدون پوست هستند.

9 روش برای شناخت تخمه کدوی مرغوب

با آگاهی از روش های سنجش کیفیت، می توان تخمه کدوی مرغوب را از نمونه بی کیفیت آن تشخیص داد. هر چه تخمه ها پوست نرم تر و سبک تری داشته باشند، مرغوب تر هستند. تشخیص مرغوبیت نوع طعم دار تخمه های کدو ها به دلیل استفاده از انواع چاشنی ها، کمی سخت تر است و باید قبل از خرید از تازگی آن اطمینان حاصل کرد.
ویژگی های تخمه کدو مرغوب عبارتند از:

  1. اطمینان از پوچ نبودن تخمه ها
  2. عدم استفاده از طعم و رنگ دهنده های غیر طبیعی
  3. دارای پوست نرم و سبک
  4. داشتن پوسته ترد
  5. دارای اندازه درشت
  6. مغزدار بودن تخمه
  7. دارای عطر و طعم مطبوع
  8. دارای رنگ شیری
  9. ظاهر یکدست و بدون نا فرمی


برای خرید تخمه کدو اعلا گوشتی نمکی می توانید به بخش فروش تخمه کدوی فروشگاه اینترنتی هتمت مراجعه فرمایید.

خواص و فواید منحصر به فرد تخمه کدو

تخمه کدو دارای ارزش غذایی بالا و خواص فراوانی برای بدن است. این دانه های شیری رنگ حاوی مقادیر قابل توجهی کلسیم، منیزیم، فیبر، روی، فیتو استروژن، اسید نیکوتین و تریگونلین همچنین چربی های غیر اشباع است. این مواد مهم تاثیرات مفیدی بر بدن دارند که از نمونه های آن عبارتند از:

  • خواص ضد سرطانی
  • محافظت از پوست
  • جلوگیری از دیابت
  • مقابله با افسردگی
  • پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی
  • کاهش سطح کلسترول مضر
  • استحکام استخوان ها
  • کمک به سلامت دستگاه گوارش و بهبود سیستم عصبی
  • کاهش استرس و اضطراب

طریقه نگهداری تخمه کدو

همچون انواع مختلف آجیل، تخمه کدوی مرغوب را نیز می توان با روش نگهداری صحیح، برای مدت طولانی ذخیره کرد. تخمه کدو به صورت بو داده ماندگاری بیشتری دارد. برای نگهداری تخمه کدو بو داده، تخمه ها را درون ظروف شیشه ای یا پلاستیکی با رنگ تیره ریخته که در این صورت تا ۶ ماه امکان نگهداری آن در جای خشک و خنک ممکن است. اما تخمه هایی که مغز شده باشند را در نهایت می توان به مدت یک هفته، با قرار دادن در ظرف با در بسته برای جلوگیری از اکسیده شدن روغن آن با هوای محیط، در جای خشک و خنک نگهداری کرد. بنابراین برای ماندگاری تخمه کدوی مرغوب شناخت این روش ها می تواند موثر باشد.

جمع بندی

ﺗﺨﻤﻪ کدو خواستگاه اصلی آن به کشور امریکا بر می گردد. امروزه از استان آذربایجان شرقی، مقدار قابل توجی تخمه کدو به عمل می آید که علاوه بر عرضه در بازار ها، به کشور های مختلفی نیز صادر می شود. این تخمه های لذیذ دارای مقادیر زیادی اسيد آمينه تريپتوفان است که در مقابله با افسردگی موثر می باشد. علاوه بر این با تبدیل به سروتونين در بدن، باعث ايجاد آرامش و شادي می گردد.

این مغز دانه های مقوی هیچگونه ضرری ندارند و استفاده از آن به عنوان یک میان وعده مقوی برای انواع رژیم های غذایی، از جانب متخصصان تغذیه توصیه شده است. تخم کدوی مرغوب در انواع مختلف خام، نمکی و چاشنی دار فراوری شده و به بازار ها ارائه می شود.

رای اطلاع از روش های پرورش کدو می توانید مقاله نگاهی بر روند کاشت تا فراوری تخمه کدو را مطالعه فرمایید.

دسته بندی محصولات آموزش, آموزش تخمه کدو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason

به مشتاقان این محصول بپیوندید لطفا ادرس ایمیل خود را وارد کنید ما با شما ارتباط خواهیم گرفت.