مشاهده کنید:

با انواع چای ایرانی آشنا شویم – معرفی 3 دوره برداشت چای

Home  /   با انواع چای ایرانی آشنا شویم – معرفی 3 دوره برداشت چای

انواع چای پس از آب جایگاه دوم را در بین پر مصرف ترین نوشیدنی ها به خود اختصاص داده است. بسیاری از مواقع نوشیدن یک لیوان چای با کیفیت و خوش عطر خستگی یک روز کاری را از بین خواهد برد. از زمان شناسایی چای تا به کنون مدت زمان زیادی  می گذرد.  در این مدت بسیاری از کشورها مبادرت به کشت این گیاه نمودند. ایران نیز به لحاظ برخورداری از شرایط آب و هوایی مطلوب مناطق شمالی از این قاعده مستثنی نبود.

با سفر به نقاط شمالی ایران به ویژه استان گیلان با سطح وسیعی از باغات چای مواجه خواهید شد. محصول برداشتی از این باغات به عنوان چای با کیفیت، بدون اسانس و درجه یک ایرانی شناخته می شوند. چای گیلان از محبوبیت خاص بین مردم کشورهای منطقه و اروپایی برخوردار می باشد. اما متاسفانه این محصول در داخل کشور کمتر شناخته شده است. فروشگاه اینترنتی هتمت برای حمایت از تولید داخل و رفاه حال شما عزیزان انواع چای را با بهترین کیفیت فراهم نموده است.  

کشت چای در ایران

کشت چای در ایران

شهر لاهیجان در استان گیلان به لحاظ آب و هوا معتدل، کیفیت بالای خاک و آب، بیشترین سطح کشت چای ایران را به خود اختصاص داده است. چای برداشتی از باغات لاهیجان بالاترین کیفیت را دارا می باشند. البته کشت چای در دیگر شهرستان های گیلان من جمله فومن، رودسر، املش و … نیز انجام می گیرد

دسته بندی و شناسایی انواع چای

دسته بندی چای به دو صورت کلی انجام می گیرد. نخست براساس زمان برداشت، در این نوع دسته بندی چای به سه گروه تقسیم می شود.گروه اول به چین بهاره معروف است. این چین از لحاظ عطر و کیفیت در رتبه نخست قرار می گیرد. پس از چین بهاره نوبت به چای تابستانه می رسد. این نوع چای از لحاظ کیفیت در رده دوم قرار گرفته و به طور کلی در دسته مرغوب قرار می گیرد.

با اتمام چین تابستانه کشاورزان چین سوم و پایانی چای را آغاز می نمایند. از این چین به عنوان چین پاییزه نام برده می شود. کیفیت و مقدار محصول این سه چین به لحاظ تفاوت شرایط آب و هوایی با هم فرق می کند. دسته بندی دیگر انواع چای براساس نوع محصول برداشتی انجام می گیرد. به طور کلی  در هر چین با توجه به نوع محصول برداشتی در 3 گروه دسته بندی می شوند. چای ممتاز، چای شکسته، چای قلم. البته در فصل بهار و چین اول نوع دیگری از چای به نام چای سرگل نیز برداشت می گردد. در ادامه به بررسی انواع چای خواهیم پرداخت.

برداشت چای از باغات گیلام

گروه اول : چین اول ( چای بهاره)

چین اول به چین بهاره نیز معروف است. زمان برداشت چین اول چای از اواخر فروردین تا پایان خرداد ماه ادامه دارد. محصول این چین از لحاظ کیفیت و لطافت در بالاترین رتبه قرار می گیرد. در طی این برداشت چای سرگل، چای ممتاز، چای شکسته و چای قلم حاصل می شود.

هتمت بهترین کیفیت چای سرگل بهاره را برای شما فراهم نموده است. برای خرید چای بهاره به دسته بندی چای بهاره فروشگاه هتمت مراجعه فرمایید.

گروه دوم : چین تابستانه

با شروع فصل تابستان چایکاران گیلانی دومین برداشت چای را آغاز می کنند. این چین به مدت سه ماه به طول می انجامد. از آغاز تیر تا پایان شهریور بازه زمانی لازم برای برداشت چای تابستانه است. حاصل این چین شامل چای ممتاز، قلم و شکسته می باشد. از لحاظ مرغوبیت این نوع چای در رتبه مرغوب جای می گیرد. مقدار برداشت محصول در این چین 38 درصد برداشت سالیانه چای می باشد.

گروه سوم: چین پاییزه

با پایان گرمای تابستان و شروع فصل خزان در اولین ماه برداشت پاییزه چای آغاز می شود. از این چین به لحاظ کوتاهی زمان برداشت و سرمای ها مقدار محصول کمتری برداشت می گردد. سردی هوا عامل توقف رشد گیاه و عمل بوته چینی است. همچنین محصول برداشتی این چین به لحاظ کیفیت در رتبه پایین تری نسبت به دو چین قبلی قرار می گیرد.

چای سرگل

با آغاز برداشت چای از باغات چای در فصل بهار اولین محصول برداشتی چایکاران چای سرگل نام دارد. این نوع چای از برداشت برگ های لطیف بالایی حاصل می گردد. این نوع چای به دو برگ و یک غنچه نیز معروف است. چای سرگل از لحاظ عطر و کیفیت رتبه اول را در بین انواع چای ایرانی به خود اختصاص داده است. چای سرگل از لحاظ آنتی اکسیدن غنی است. در میان انواع چای میزان کافئین چای سرگل بیش از سایرین است. این محصول فقط در چین اول ( فصل بهار) حاصل می گردد.زمان دم کشیدن چای سرگل کم است. از لحاظ قیمتی نیز گران تر از سایر انواع چای است.

چای سرگل

هتمت برای رفاه حال شما بهترین نوع از چای سرگل بهاره را از ارتفاعات گیلان فراهم نموده است. برای تهیه این محصول می توانید به صفحه چای سرگل فروشگاه هتمت سر بزنید.

چای ممتاز

محصول بعدی چای ممتاز نام دارد. برای تهیه این نوع چای از برگ های گیاه استفاده می گردد. تمام برگ های یک بوته چیده شده و پس از فرآوری به چای ممتاز تبدیل می شود. از لحاظ مزه این نوع چای گسی ملائمی دارد. عطر این نوع چای نسبت به چای سرگل کمتر است. اندازه چای نیز نسبت به چای سرگل بزرگ تر است. مدت زمان لازم جهت دم کردن چای ممتاز 7 تا 10 دقیقه می باشد. این نوع چای پس از دم، تا 3 ساعت  قابل استفاده است. در این مدت کیفیت و عطر چای تغییری نمی کند.

چای ممتاز در فروشگاه هتمت

ما در فروشگاه اینترنتی هتمت چای ممتاز را برای شما تهیه نموده ایم. تنها کافی است به سایت فروشگاه و بخش چای ممتاز مراجعه فرمایید.

چای قلم

محصول دیگر برداشتی از چین های چای به عنوان چای قلم شناخته می شود. این گروه از کل بوته چای حاصل می گردد. این نوع چای از لحاظ اندازه بزرگتر از چای شکسته و ممتاز است. پیچ و تاب و زبری این نوع چای نسبت به نمونه های قبلی بیشتر است. از نظر طعم گسی و تلخی بیشتری نسبت به سایر نمونه های چای دارد. 

چای قلم به چای قهوه خانه ای نیز معروف است. مقدار چای مصرفی قلم برای یک وعده نسبت به دو نمونه قبلی بیشتر است. چای قلم از لحاظ اندازه به دو گروه قلم درشت و قلم ریز تقسیم می شود. مدت زمان لازم برای دم کردن یک چای قلم در حدود 10تا 15 دقیقه در نظر گرفته می شود. این نوع چای با گذشت ساعاتی طولانی در روز عطر و کیفیت خود را حفظ می کند.

چای قلم در فروشگاه هتمت

چای قلم موجود در فروشگاه هتمت از بهترین نوع چای ایرانی است. برای تهیه و خرید چای قلم به سایت فروشگاه و بخش چای قلم مراجعه فرمایید.

چای شکسته

در حین برداشت و انتقال به کارخانه برخی از برگ ها دچار شکستگی می شوند. از این دسته از برگ ها برای تهیه چای شکسته استفاده می گردد. از لحاظ اندازه این نوع چای از چای قلم ریز تر و از چای ممتاز درشت تر است. این نوع چای به لحاظ کوچکی از نوع زودم می باشد.

کلام پایانی

ایران به نوعی یکی از قدرت های تولید چای جهان محسوب می شود. چای ایرانی از لحاظ کیفیت و مرغوبیت رتبه بالایی را به خود اختصاص داده است. با خرید چای ایرانی لذت نوشیدن چای دلچسب، طبیعی و بدون اسانس را تجربه خواهید نمود. علاوه بر این از چایکاران ایرانی نیز حمایت خواهید کرد.

دسته بندی محصولات آموزش, آموزش چای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason