ارسال تمامی سفارشات در هتمت رایگان شد.
مشاهده کنید:

طرز پخت برنج هاشمی به 2 روش کته و آبکشی

Home  /   طرز پخت برنج هاشمی به 2 روش کته و آبکشی
طرز پخت برنج هاشمی

برنج هاشمی گیلان را بشناسیم

برنج هاشمی گیلان از توده محلی گیلان می باشد که بیشترین سطح زیر کشت را در ارقام بومی و کیفی شمال کشور دارد. مهمترین دلیل محبوبیت برنج هاشمی، شکل ظاهری مناسب، بازارپسندی زیاد، خوش پختی و خوراک بسیار خوب آن می باشد. در این مقاله به بررسی طرز پخت برنج هاشمی و ویژگی های این نوع برنج می پردازیم.

برای خرید برنج هاشمی اعلا و برنج صدری دم سیاه هتمت می توانید با شماره های 09039006827 و تلفن ثابت 01334491943 تماس حاصل نموده و یا سفارش خود را از طریق دایرکت اینستاگرام hatmat.ir ثبت نمایید.

برنج هاشمی چه ویژگی هایی دارد؟

برنج هاشمی دارای کیفیت پخت عالی همچنین طعم و عطر دل ‌انگیزی است. طول دانه کشیده و قلمی و رنگ آن سفید متمایل به کرم بوده و پس از پخت دانه ها آن کاملاً از هم جدا می شود. این نوع برنج کیفیت بسیار عالی و مطبوع برنج های ایرانی را دارد. می توان گفت علت محبوبیت و با کیفیت بودن برنج هاشمی، حفظ طعم خوب و نرمی دانه ها تا ۲۴ ساعت بعد از پخت است. طول دانه خام برنج هاشمی گیلان ۲/۷ میلی متر می باشد که بعد از پخت به ۱/۱۳ میلی متر می رسد. این امر نشان از قد کشیدن دانه های برنج دارد.

برنج هاشمی را چه مدت پیش از پخت باید خیساند؟

در طرز پخت برنج هاشمی، برنج های تازه در مقایسه با برنج های کهنه، نیازی به خیساندن قبل از طبخ ندارند. این امر به دلیل مرطوب بودن دانه های برنج تازه است که کمی آب در خود دارند. برای خیس خوردن برنج های کهنه، حداقل ۳ تا ۴ ساعت زمان لازم است. برنج های تقریبا تازه را بیشتر از دو ساعت برنج را نخیسانید، چرا که آب زیادی جذب می‌کند و ممکن است حین پخت حالت خمیری به خود بگیرد.

نکته مهم در طبخ برنج هاشمی

پخت برنج هاشمی کمی دشوارتر از سایر برنج ها می باشد و مستلزم دقت بیشتری است.
شستشوی برنج هاشمی با آب گرم یا ولرم انجام می شود. اگر برنج هاشمی را با آب سرد بشویید، میزان قد کشیدن دانه های برنج کم می شود.

طرز پخت برنج هاشمی به روش آبکشی

در طرز پخت برنج هاشمی به روش آبکشی، اولین مرحله در صورت کهنه بودن برنج خیساندن آن است. سپس با آب ولرم بدون این که مدام چنگ بزنید، چند مرتبه بشویید. برنج را در دیگ نسبتا بزرگ ریخته تا برنج پس از خیس خوردن و زیاد شدن حجم آن دچار شکستگی نشود به دیگ آب و نمک اضافه کنید.

در مرحله بعد اجازه دهید آب کاملا جوش بیاید. برای تست دانه ای برنج در حال جوش را بردارید و بین دو انگشتتان له کنید یا داخل دهانتان بگذارید. مغز دانه برنج نباید سفت، زبر و خشک باشد.

وقتی از پخت برنج هاشمی مطمئن شدید، آن را داخل آبکش ریخته و روی آن آب ولرم بریزید تا هم نمک اضافه برنج گرفته شود و هم کمی از حرارت بیفتد. بعد از آبکش کردن، کف قابلمه را کمی چرب کرده، برنج را در قابلمه ریخته و سپس بگذارید برنج دم بکشد.

نکته: یک عدد تخم مرغ را زده و با برنج همچنین زعفران مخلوط نموده ته دیگ بریزید که ته دیگ مطبوعی بدست آید.

طرز پخت برنج هاشمی به روش کته

برای تهیه برنج برای چهار نفر باید ۳ پیمانه برنج هاشمی گیلان را پس از شستشو، به همراه ۴ پیمانه آب (این میزان آب دقیق نیست) می گذاریم دم بکشد.

در طرز پخت برنج هاشمی به روش کته، میزان آب در برنج کته، بسته به نوع برنج فرق می‌کند هرچه برنج کهنه تر باشد آب بیشتری نیاز دارد. اگر کته با این مقدار آب نپخت، حرارت را کم کرده تا بخارکند و بپزد. میزان آب باید به قدری باشد که یک بند انگشت بالای سطح برنج قرار بگیرد. برای این میزان برنج یک قاشق غذاخوری نمک کافی است ولی می‌توانید با چشیدن آبش هم تست کنید آب برنج نباید شور باشد.

برای شستن برنج هاشمی خیلی آرام برنج را زیر آب ماساژ بدهید. چنگ زدن به برنج و محکم شستن آن باعث خرد شدن آن می‌شود. بعد آب و برنج و نمک را مخلوط کرده، در قابلمه را بگذارید و دو ساعت به آن استراحت بدهید. به محض جوشیدن حرارت را کم کنید تا به آرامی جوشیده و پخته بشود. دراین مرحله می‌توانید مخلوطی از زعفران و زردچوبه به برنج اضافه کنید تا کته زرد رنگ داشته باشید. درانتها تست کنید و بعد از پختن دم کنید.

در صورت نپختن کته و نیاز با اضافه کردن مجدد آب، حتما از آب جوش استفاده کنید. گرچه اضافه کردن آب بعد از پخت، تا حدودی کیفیت کته را پائین می آورد.

یک نکته مهم برای له نشدن دانه ‌های برنج آبکش

یکی از نکات ضروری، اضافه کردن یک فنجان آب سرد به قابلمه بعد از هشت دقیقه جوشیدن است. این کار فرایند جوشیدن را کند می‌کند و به برنج کمک می‌کند و از له شدن یا شکستن دانه‌ های درسته برنج جلوگیری می‌کند. برنج را چند بار هم بزنید. بعد از حدود 10 دقیقه دانه ‌های برنج را امتحان کنید.

انه برنجی که امتحان می‌کنید باید نرم شده باشد، اما در عین حال، نباید خیلی لطیف و شکننده باشد طوری که به راحتی با بین دو انگشت له شود. وقتی به این حد رسید، آن را در یک صافی آبکش کنید و سریع با آب سرد بشویید تا نمک برنج گرفته شود و برنج شور نشود.

موقع آبکش کردن برنج کاسه ای را به صورت برگردان داخل کاسه ظرفشویی قرار داده و آبکش را روی کاسه قرار دهید، زیرا اگر کاسه به صورت معمول زیر آبکش قرار گیرد، داخل کاسه زیر آبکش، پر از آب حاصل از آبکشی برنج شده و برنج داخل آب خراب می شود.

هنگام دم گذاشتن، سوراخ هایی را با دسته کفگیر در میان توده برنج ایجاد کنید، این سوراخ ها باعث می شود بخار از کف قابلمه به راحتی به سطح آمده و برنج زودتر دم بکشد.

برای مطالعه بیشتر جهت آگاهی از قیمت برنج می توانید به مقاله قیمت برنج هاشمی – چه عواملی بر قیمت برنج نوبرانه تاثیرگذار است؟ مراجعه فرمایید.

نکات کلیدی برای خوب قد کشیدن برنج

  • موقعی که در اوج جوشیدن است، یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید.
  • قابلمه را بزرگ انتخاب کنید تا برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشد.
  • هنگام جوشاندن برنج، دو قاشق روغن مایع داخل آب قابلمه بریزید تا هم خوب قد بکشد هم به اصطلاح خوش پخت شود.
  • موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد نریزید زیرا به برنج شوک وارد کرده و جلوی ادامه قد کشیدن آن را می گیرد.

منابع:
مقاله دم کردن برنج مجلسی

دسته بندی محصولات آموزش, آموزش برنج, دستور پخت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason

به مشتاقان این محصول بپیوندید لطفا ادرس ایمیل خود را وارد کنید ما با شما ارتباط خواهیم گرفت.