ارسال تمامی سفارشات در هتمت رایگان شد.
مشاهده کنید:

پرورش کدو – 3 نکته طلایی در روند کاشت تا فرآوری تخمه کدو

Home  /   پرورش کدو – 3 نکته طلایی در روند کاشت تا فرآوری تخمه کدو
پرورش تخمه کدو

خاستگاه تخمه کدو

کدوها گیاهانی با ساقه خزنده و یکپایه هستند که انواع مختلفی دارند. خاستگاه این گیاه را می توان امریکای شمالی دانست که طبق یافته ها قدمت کشف آن به پنج هزار سال می رسد. پرورش کدو، این گیاه جالیزی اولین بار در حدود 1400 سال قبل از میلاد مسیح در مکزیک انجام شد و از آنجا به سایر نقاط جهان انتقال یافت. انواع این گیاه دارای گل های زرد رنگ است که پس از گذشت مدت زمانی به میوه کدو تبدیل می شوند.

کدو ها انواع مختلفی دارند که شامل کدو حلوایی، کدو تنبل، کدوی زرد، کدو خورشی و کدوی سبز است. بیشترین پرورش انواع کدو در ایران کدوی تنبل و کدو مسمایی است. علاوه بر مصرف کدو، از دانه های آن برای مصارف آجیلی استفاده می شود. تخمه کدو مغز دانه ای با کمترین میزان حساسیت در بین انواع تخمه هاست. این دانه ها با ارزش غذایی بالا و خواص بیشمار، محبوب ترین تخمه آجیلی می باشد.

شرایط آب و هوایی و مناطق مناسب برای پرورش کدو

پرورش کدو در فصل گرم انجام می شود چراکه این گیاه نسبت به آب و هوای سرد و یخبندان حساس می باشد. در واقع بهترین مناطق برای پرورش کدو، آب و هوای آفتابی با زمین های مرطوب و بهترین زمان برای کاشت، بعد از سرمای بهاره است. این گیاه نسبت به وزش بیش از اندازه باد حساسیت دارد. به همین دلیل است در هنگام کشت به صورت همزمان و در کنار بذر ها، گیاه ذرت شیرین می کارند تا در صورت وزش شدید باد از گیاه محافظت کند.

کاشت بذر کدو

زمان مناسب برای کاشت بذر کدو اوایل خرداد ماه است و محصول کاشته شده در شهریور ماه برداشت می شود. دمای حداقل ۱۵ درجه سانتی گراد تا دمای ۲۵ درجه برای پرورش کدو مناسب است که در مناطق سردسیر و معتدل، برای کاشت در اوایل بهار اقدام می کنند. روش کاشت بدین شکل است که در هر چاله به عمق ۲ سانتی متر، دو عدد بذر کدو قرار داده و در صورت رویش هر دو، بذر بوته ضعیف قطع می شود.

این بذر ها پس از خیساندن حدود ۱۵ ساعت، به فاصله طولی و عرضی ۴۰ سانتی متر از یکدیگر کاشته می شوند. باید توجه داشت که طول دوره رشد نسبت به انواع مختلف کدو متفاوت بوده و بین 100 تا 150 روز است. کدو دارای میانگین وزن 8 کیلوگرم است که به طور متوسط هر کدو حاوی 150-200 گرم تخم کدو می باشد.

فراوری تخم کدو

تخمه های کدو در انواع مختلف خام، بو داده، نمکی و چاشنی دار فراوری می شود. در نمونه های چاشنی دار، برای اضافه کردن مزه ای جدید به تخمه کدو، از چاشنی هایی مانند نمک، لیموی خشک، مرزنجوش, سیر، پودر دارچین و یا فلفل استفاده می کنند.

برای خرید تخمه کدو اعلا گوشتی نمکی می توانید به بخش فروش خشکبار هتمت مراجعه فرمایید.

نکت قابل توجه در پرورش کدو

عوامل مهمی که در هنگام پرورش این گیاه باید مورد توجه قرار گیرند، به شکل زیر است:

1- خاک

کدو برای ریشه دواندن نیاز به خاکی سبک یا نیمه سبک دارد. پیش از کاشت بذر باید خاک را با مقداری کود حیوانی مخلوط کرد و از عدم وجود سنگ در خاک، اطمینان حاصل نمود. خاک مناسب برای تولید زودرس گیاه کدو، خاک لوم با زهکش خوب و دارای ماده آلی کافی می باشد.

2- آبیاری و مراقبت

برای گیاه کدو آجیلی به منظور جلوگیری از تنش برای گیاه، آبیاری منظم و عمیق نیاز است. خاک اطراف بوته همیشه باید مرطوب باشد اما باید در نظر داشت برگ ها نباید خیس بماند زیرا موجب پوسیدگی ریشه می شود. چون 80 تا 90 درصد از این گیاه آب است، می توان گفت به آب زیادی نیاز دارند. اگر آب و هوای گرم و خشکسالی باشد، آب بیشتری مورد نیاز است. انواع روش های آبیاری کدو آجیلی عبارتند از آبیاری کدو تنبل با شلنگ های زیرزمینی یا خطوط قطره ای، آبیاری کدو تنبل با قوطی آبپاش، آبپاش های بالای زمین، خندق های آبیاری.

جهت کسب اطلاعات تکمیلی در رابطه با آبیاری کدو می توانید به مقاله 4 روش آبیاری کدو آجیلی – کدو تنبل به چه مقدار آب نیاز دارد؟ مراجعه فرمایید.

3- کود دهی

گیاه کدو دارای ریشه هایی به وسعت پهنای زیاد است. به همین دلیل در هنگام کاشت خاک تا عمق ۲ متر را با کود حیوانی آغشته می کنند. همچنین با توجه به نوع گیاه کدو و شرایط مورد نیاز رشد، از کود ازت خالص نیز استفاده می شود. دیگر کود های مورد نیاز گیاه کدو اسید فسفریک و پتاسیم خالص است.

آسیب های احتمالی گیاه کدو

گیاه کدو می تواند به راحتی آفت های گوناگونی بپذیرد که این آفات می‌توانند محصول را از بین ببرند. انواع آفات کدو عبارتند از:

  • سوسک: این موجودات در زیر برگ ‌ها تخم‌گذاری کرده و با مکیدن شیره‌ ی ساقه و ایجاد بیماری، گیاه را از پا در می ‌آورند.
  • سفیدک: نوعی بیماری که در سطح برگ لکه های زرد یا سفید رنگی ظاهر می گردد و پشت این لکه ها پوشش قارچی به رنگ سفید متمایل به خاکستری ایجاد می شود.

نتیجه گیری

کدو گیاهی است که خاستگاه آن به امریکای جنوبی بر می گردد که در گذشته های دور به صورت وحشی کشت می شده است. کدو در مناطق آب و هوایی گرم با میزان رطوبت بالای خاک به عمل می آید و بذر افشانی در آن توسط حشرات صورت می گیرد. این گیاه میوه و دانه هایی دارد که سرشار از انواع مواد مغذی و مواد معدنی مانند مس، روی، پروتئین، منگنز، آهن، منیزیم و غیره می باشند. تخمه کدو به صورت خام، بو داده، نمکی و چاشنی دار فراوری شده و به بازار ها عرضه می شود.

منابع:

مقاله رشد گیاه کدو تنبل

دسته بندی محصولات آموزش, آموزش تخمه کدو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason

به مشتاقان این محصول بپیوندید لطفا ادرس ایمیل خود را وارد کنید ما با شما ارتباط خواهیم گرفت.