ارسال تمامی سفارشات در هتمت رایگان شد.
مشاهده کنید:

خواص ارده کنجد – 5 نمونه از برترین فواید ارده کنجد

Home  /   خواص ارده کنجد – 5 نمونه از برترین فواید ارده کنجد
خواص ارده کنجد

ارده کنجد

ارده کنجد کره ای است که از دانه های پوست کنده، آسیاب شده و برشته شده کنجد تهیه می شود که معمولا در غذاهای آفریقای شمالی، یونانی، ایرانی، ترکی و خاورمیانه استفاده می شود. تجزیه و تحلیل خواص ارده کنجد و نگاهی عمیق به فواید آن بر سلامتی باعث شده این ماده غذایی مقوی به عنوان یک میان وعده مورد تائید کارشناسان تغذیه باشد.


برای خرید ارده کنجد اردکان می توانید به بخش فروش ارده هتمت مراجعه فرمایید.

ارزش غذایی ارده کنجد

ارده کنجد دارای مقادیر خوبی از پروتئین و مواد معدنی مختلف است و کالری بالایی دارد. این کره مقوی حاوی ترکیبات فنلی، اسید لینولئیک، اسید اولئیک، گاما توکوفرول و اسیدهای آمینه از جمله لیزین، تریپتوفان و متیونین است.

دانه‌های کنجد تقریباً 20 درصد از نظر وزن پروتئین دارند، که باعث می‌شود نسبت به سایر دانه‌ ها یا آجیل ‌ها پروتئین بالاتری داشته باشند. بنا به گفته پایگاه داده ملی مواد مغذی وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA)، 2 قاشق غذاخوری ارده کنجد دارای ارزش غذایی زیر است:

  • 178 کالری
  • 16.13 گرم چربی
  • 6.36 گرم کربوهیدرات
  • 2.8 گرم فیبر
  • 0.15 گرم شکر
  • 5.1 گرم پروتئین
  • 8 درصد منیزیم
  • 22 درصد فسفر
  • 14 درصد آهن
  • 12 درصد کلسیم

علاوه بر این ارده کنجد حاوی مقادیر زیادی چربی است. با این حال، تنها 2 گرم از 16 گرم موجود در یک وعده 2 قاشق غذاخوری اشباع شده است. بقیه چربی ‌های تک و چند غیراشباع هستند که برای قلب و سلامت کلی بدن مفید هستند.
دانه ‌های کنجد حاوی فیتواسترول بیشتری نسبت به سایر مغز ها و دانه ‌ها هستند که کاهش دهنده کلسترول و خطرات ابتلا به سرطان است.

بسیاری از مواد مغذی دیگر در دانه های کنجد وجود دارد، اما به دلیل سختی لایه بیرونی یا پوسته کنجد، جذب آنها برای بدن دشوار است. مصرف دانه‌ های کنجد به شکل ارده، به بدن اجازه می‌دهد تا کلیه مواد مغذی‌ آن را به طور موثرتری جذب کند.

خواص ارده کنجد

خواص ارده کنجد بسیار زیاد است و شامل طیف وسیعی از مواد معدنی و ویتامین های غنی برای هر وعده غذایی است. از جمله خواص کنجد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1-حفظ سلامت قلب

کنجد حاوی مواد مغذی آنتی اکسیدانی است که می تواند به حمایت از سیستم ایمنی و متعادل کردن سطح هورمون ها کمک کنند. ارده کنجد سرشار از چربی های تک غیراشباع و چند غیراشباع است. مطالعات نشان داده اند که مصرف این نوع چربی ها می تواند سطح کلسترول مضر را کاهش دهد و همچنین خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش دهد. علاوه بر این کلسیم و منیزیم موجود در ارده کنجد به طور طبیعی فشار خون را کاهش دهد.

2-پیشگیری از سرطان

لیگنان ها ساختاری مشابه با استروژن دارند. لیگنان های سزامین و سزامول موجود در ارده کنجد می توانند به گیرنده های استروژن متصل شوند که از فرد در برابر سرطان های مرتبط با هورمون محافظت می کند.

3-درمان آرتروز

مطالعه‌ای که در مجله بین‌المللی بیماری‌ های روماتیسمی منتشر شد، نشان داد که بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو دو بار در روز گلوکزامین به همراه تیلنول، یک درمان استاندارد برای آرتروز، یا 40 گرم در روز پودر دانه کنجد، که با 2 قاشق غذا خوری ارده کنجد مقایسه می‌شود، مصرف کردند.

گروهی که کنجد مصرف می‌کردند، امتیاز بالاتری را در معیار های آزمایش درمان مرتبط با آرتروز زانو کسب کردند، درد کمتری را گزارش کردند و عوارض جانبی مرتبط با تیلنول را تجربه نکردند.

4-حفظ سلامت استخوان

محتوای بالای منیزیم موجود در ارده کنجد برای حفظ سلامت استخوان ‌ها مفید است. مصرف کافی منیزیم با تراکم استخوان بیشتر همراه است و در کاهش خطر پوکی استخوان در زنان یائسه موثر بوده است.

5-بهبود سلامت پوست

دانه‌ های کنجد منبع خوبی از اسید های آمینه، ویتامین E، ویتامین‌ های گروه B، مواد معدنی و اسید های چرب هستند که همگی به جوان ‌سازی سلول ‌های پوست و جلوگیری از علائم اولیه پیری کمک می‌کنند. خوردن ارده کنجد می تواند با افزایش مصرف چربی و مواد مغذی به بهبود یکپارچگی پوست شما کمک کند.

مضرات احتمالی مصرف ارده کنجد

در کنار همه خواص ارده کنجد از جمله محتوای بالای چربی و کالری بالای، رعایت اعتدال در مصرف آن توصیه می شود. بخش زیادی از افراد مبتلا به آلرژی به آجیل درختی نیز احتمالاً به دانه های کنجد حساسیت دارند. هیچ غذا یا ماده مغذی به تنهایی مهمترین عامل در پیشگیری از بیماری و ارتقای سلامتی نیست. بهتر است از یک رژیم غذایی متنوع و متعادل استفاده کنید.

روش نگهداری ارده کنجد

روغن موجود در ارده کنجد ممکن است در حین نگهداری جدا شود که کاملا طبیعی است. این را می توان در هنگام سرو دوباره هم زد. برای جلوگیری از هم زدن ارده قبل از استفاده، می توان آن را به صورت وارونه نگهداری کرد. به دلیل محتوای روغن بالا و نسبت اسید چرب ارده کنجد، توصیه می‌شود در یخچال نگهداری گردد تا از فاسد شدن چربی ‌های چند غیراشباع جلوگیری به عمل آید.

آیا ارده کنجد چاق کننده است؟

در مقایسه با سایر مغز ها و دانه‌ ها، دانه‌ های کنجد یکی از بالاترین میزان روغن را از نظر وزنی دارند. به همین دلیل است که ارده کنجد در مقایسه با سایر کره‌ های آجیل (مانند کره بادام زمینی) بسیار نرم و ابریشمی است.

دانه‌های کنجد حاوی 55 درصد روغن و 20 درصد پروتئین هستند، به این دلیل برای تامین چربی ‌های سالم و اسید های آمینه ضروری خاص شناخته شده‌اند. بسته به میزان مصرف ارده کنجد، این ماده غذایی می تواند کنترل اشتها و احساس سیری بین وعده های غذایی را ایجاد نماید. بنابراین می تواند برای کاهش وزن و لاغری موثر باشد.

طرز تهیه ارده کنجد خانگی

برای تهیه ارده کنجد خانگی، دانه‌ های کنجد تازه را در یک کاسه آب خیس کرده تا نرم شوند. اما سبوس ها که ممکن است در ته ظرف فرو برود، نباید جدا شوند. دانه ها را به مدت چند دقیقه در تابه روی اجاق گاز روی حرارت ملایم خشک کرده تا برشته گردد.

سپس دانه ها را در غذا ساز یا مخلوط کن خرد ریخته تا خمیری یکدست به دست آید. طبیعی است که روغن به سمت بالا شناور شود و از قسمت ضخیم تر جدا گردد، بنابراین فقط ارده کنجد را خوب هم زده تا در زمان استفاده یکنواخت تر شود.

نتیجه گیری

ارده کنجد نوعی کره است که از دانه های کنجد آسیاب شده تهیه می شود. خواص ارده کنجد به دلیل وجود چربی ‌های سالم و اسید های آمینه بالا، ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری موجود در آن است که منجر به تنظیم فشار خون و کلسترول، تعادل هورمون‌ها، بهبود سلامت پوست و افزایش جذب مواد مغذی می گردد.

منابع:

مقاله خواص سلامتی ارده کنجد چیست؟

مقاله فواید ارده کنجد برای سلامتی

دسته بندی محصولات آموزش, آموزش ارده کنجد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason

به مشتاقان این محصول بپیوندید لطفا ادرس ایمیل خود را وارد کنید ما با شما ارتباط خواهیم گرفت.