ارسال تمامی سفارشات در هتمت رایگان شد.
مشاهده کنید:

14 خاصیت گردو و نقش معجزه آسای آنها بر سلامتی

Home  /   14 خاصیت گردو و نقش معجزه آسای آنها بر سلامتی
خاصیت گردو

درخت گردو را بشناسیم


گردو میوه ای با پوست سنگی گرد و تک دانه ای است که از درخت گردو رشد می کند. این گیاه به ارتفاع 25-35 متر و قطر تنه آن به دو متر می رسد که برگ های آن به صورت بیضی شکل، با 5 تا 9 برگچه هستند. میوه های گردو در فصل پاییز به بار می آیند که دارای پوستی نسبتا گوشتی هستند.

در ابتدای شکل گیری این پوست سبز رنگ و در هنگام رسیدن قهوه ای رنگ می شود که در قسمت میانی پوسته میوه گردو، یک مغز چروکیده و کره ای شکل قرار دارد. گردو برای فروش تجاری دو قسمت مسطح تقسیم می گردد. در ادامه به بررسی انواع خاصیت گردو و نقش پر رنگ آن در حفظ سلامتی خواهیم پرداخت.

ارزش غذایی و کالری موجود در گردو

۷ گردوی کامل، شامل 18 گرم چربی های اشباع نشده و چند غیر اشباع، 4 گرم پروتئین، 2 گرم فیبر، تقریباً 50 درصد از میزان مورد نیاز روزانه منگنز، مقادیر کمتری منیزیم، آهن، کلسیم،فسفر، اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین های گروه B می باشد. هر کدام از این مواد به نوبه خود نقش پررنگی در سلامتی بدن دارد.

به عنوان مثال منگنز یک ماده معدنی است که برای استخوان ها و تولید کلاژن همچنین ترمیم زخم مورد نیاز است. از دیگر انواع خاصیت گردو داشتن آنتی اکسیدان هایی است که به عنوان اثرات ضد التهابی شناخته می شوند و از بدن در برابر شروع و پیشرفت سرطان، بیماری های قلبی و بیماری های عصبی محافظت می نماید.

14 خاصیت باور نکردنی گردو

1-سلامت قلب

گردو سرشار از مواد مغذی متراکم است که چربی های سالم برای قلب فراهم می کنند.

2-ایجاد حس سیری و کم اشتهایی

ترکیبی از چربی های سالم، پروتئین و فیبر موجود در گردو به افزایش رضایت و سیری کمک می کند. این باعث می شود که در مقایسه با چیپس، کراکر و سایر غذاهای دارای کربوهیدرات، به عنوان میان وعده از سلامت بیشتری برخوردار باشد.

۳-دارای خواص آنتی اکسیدانی

از خواص گردو می توان به میزان زیاد آنتی اکسیدان آن اشاره کرد. به عبارتی فعالیت آنتی اکسیدانی گردو بیش از هر مغز دانه دیگری است. این فعالیت از ویتامین E، ملاتونین و ترکیبات گیاهی به نام پلی فنول ناشی می شود که به ویژه در پوست کاغذی گردو بسیار زیاد است و به مبارزه با آسیب اکسیداتیو در بدن کمک کند.

4- کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی

یکی از انواع خاصیت گردو به دلیل داشتن امگا 3 است که به طور قابل توجهی بیش از هر مغز دیگری است. این یک چربی ضروری در رژیم های غذایی می باشد که به کاهش خطر بیماری های قلبی کمک کند.

5-کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و دیابت نوع ۲

امگا 3، منیزیم و اسید آمینه آرژنین گردو در کاهش التهاب نقش دارد. التهاب ریشه بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی، دیابت نوع 2، بیماری آلزایمر و سرطان است. پلی فنول های موجود در گردو می توانند به مبارزه با این استرس اکسیداتیو و التهاب کمک کنند.

۶- حفظ سلامت روده

مطالعات نشان می دهد که روده سالم، سرشار از باکتری های تقویت کننده سلامتی و سایر میکروب ها است. یک ترکیب ناسالم از میکروبیوتا می تواند به التهاب و بیماری در روده و سایر نقاط بدن کمک کند و خطر چاقی، بیماری های قلبی و سرطان را افزایش دهد. خوردن گردو باعث می شود باکتری های مفید روده تغذیه شوند و سلامت روده تضمین حفظ شود.

7-جلوگیری از انواع سرطان

بر طبق مطالعات بسیاری، پلی فنول های موجود در گردو می تواند خطر ابتلا به برخی سرطان ها از جمله سرطان های پستان، پروستات و روده بزرگ را کاهش دهد.

8- کنترل وزن

از انواع خاصیت گردو می توان به کنترل وزن اشاره کرد. این مغز دانه از نظر کالری متراکم است، اما مطالعات نشان می دهد که انرژی جذب شده از آنها 21 درصد کمتر از مواد مغذی مورد انتظار است و می تواند در کنترل وزن نقش پر رنگی داشته باشد. به عبارت دیگر، کل کالری های گردو جذب بدن نمی شود. علاوه بر این، مصرف گردو باعث می شود مقاومت فرد در برابر نشانه های غذایی بسیار وسوسه انگیز ، مانند کیک و سیب زمینی سرخ کرده افزایش یافته میزان اشتها و حس گرسنگی را کنترل می کند.

9- کنترل قند خون

یکی از دلایل ارتباط گردو با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، کمک به کنترل وزن است. اضافه وزن خطر ابتلا به قند خون و دیابت را افزایش می دهد. تاثیر بر کنترل اشتها و وزن، به کنترل قند خون از دیگر خواص گردو است.

10-کاهش فشار خون

فشار خون بالا یکی از اصلی ترین خطرات برای بیماری های قلبی و سکته مغزی است. در افراد با فشار خون بالا و افراد سالمی که تحت استرس هستند، خوردن گردو موجب کاهش فشار خون می شود.

11-حفظ سلامتی

با افزایش سن، عملکرد بدنی مناسب برای حفظ تحرک و سلامتی امری ضروری است. عاملی که می تواند در حفظ توانایی های جسمی موثر واقع شود، عادات غذایی سالم است. گردو از غذاهایی است که با درصد بالای ویتامین های ضروری، مواد معدنی، فیبر، چربی ها و ترکیبات گیاهی، بیشترین سهم را در رژیم غذایی سالم دارد.

12-بهبود عملکرد مغز

مواد مغذی موجود در گردو، از جمله چربی های اشباع نشده چندگانه، پلی فنول ها و ویتامین E، قادر است به کاهش آسیب اکسیداتیو و التهاب در مغز کمک کند و موجب حفظ عملکرد مغز شود.

13-حفظ سلامت اسپرم و افزایش باروری مردان

خوردن گردو با کاهش آسیب اکسیداتیو می تواند در سلامت اسپرم و محافظت از باروری مردان موثر باشد.

14-کنترل چربی خون

مصرف روزانه 43 گرم گردو به کاهش سطح کلسترول مضر و تری گلیسیرید کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهد.

برای خرید گردو مرغوب می توانید به بخش فروش گردو دو پر اعلا سفید تویسرکان هتمت مراجعه فرمایید.

مضرات و عوارض مصرف گردو

علاوه بر انواع خاصیت گردو، این مغز دانه ها می تواند خطراتی برای برخی افراد به همراه داشته باشد. به دلیل وجود روغن فراوان گردو، مصرف زیاد و مداوم آن موجب بروز حساسیت می ‌شود. علاوه بر این با داشتن مقدار زیاد اسید فیتیک، می‌تواند جذب برخی مواد معدنی مانند روی و آهن را در دستگاه گوارشی مختل می‌کند. این پدیده در صورتی بروز می‌کند که رژیم غذایی فرد دارای مقدار بالایی اسید فیتیک باشد. همچنین مبتلایان به انواع حساسیت ها نسبت به آجیل، باید از مصرف گردو به دلیل بروز کهیر و مشکلات پوستی پرهیز کنند.

حساسیت به گردو

گردو در میان فهرست ۸ ماده‌ ی غذایی حساسیت ‌زا قرار دارد که علائم حساسیت به آن می تواند بسیار شدید باشد. علاوه بر انواع خاصیت گردو، این دانه ها می‌تواند باعث بروز آنافیلاکسی در فرد شود. این پدیده در صورت عدم درمان مناسب باعث مرگ فرد خواهد شد. افرادی که به گردو حساسیت دارند باید از مصرف آن خودداری کنند.

جمع بندی

گردو یک مغز دانه فوق العاده مغذی است که فعالیت آنتی اکسیدانی و چربی های امگا 3 سالم در آن به طور قابل توجهی بیش از هر مغز معمول دیگری است. این مشخصات مغذی غنی مزایای بسیاری برای سلامتی دارد و با کاهش التهاب و بهبود عوامل خطرناک، در پیشگیری از بیماری های قلبی موثر است. دانشمندان هنوز در حال کشف بسیاری از ترکیبات گیاهی و خاصیت گردو از جمله پلی فنول ها هستند که می توانند با میکروبیوتای روده تعامل داشته و به حفظ سلامتی فرد کمک کنند.

برای مطالعه بیشتر و اطلاع از روش کاشت و برداشت گردو می توانید به مقاله ۵ نکته مهم در پرورش گردو – از کاشت تا برداشت مراجعه فرمایید.

دسته بندی محصولات آموزش, آموزش گردو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason

به مشتاقان این محصول بپیوندید لطفا ادرس ایمیل خود را وارد کنید ما با شما ارتباط خواهیم گرفت.