ارسال تمامی سفارشات در هتمت رایگان شد.
مشاهده کنید:

12 فایده خوردن بادام زمینی در بارداری و منع موارد مصرف آن

Home  /   12 فایده خوردن بادام زمینی در بارداری و منع موارد مصرف آن
بادام زمینی در بارداری

آیا خوردن کره بادام زمینی و بادام زمینی در بارداری بی خطر است؟

برای دریافت مواد مغذی مختلف در بارداری، بادام زمینی گزینه مناسبی است. فقط به زنانی که به بادام زمینی یا کره بادام زمینی حساسیت دارند توصیه می شود از مصرف آن اجتناب کنند. اگرچه برخی بر این باورند که خوردن بادام زمینی در دوران بارداری می تواند باعث آلرژی کودکان به بادام زمینی شود، اما هیچ مدرک علمی برای اثبات این ادعا وجود ندارد. در این مقاله به بررسی اهمیت مصرف بادام زمینی در بارداری و کلیه اقدامات احتیاطی آن می پردازیم.

برای خرید بادام زمینی آستانه می توانید به بخش فروش بادام زمینی آستانه هتمت مراجعه فرمایید.

فواید بادام زمینی و کره بادام زمینی در بارداری چیست؟

چگونه مواد مغذی موجود در بادام زمینی ممکن است در دوران بارداری به مادر کمک کند؟ می توان گفت بادام زمینی مواد مغذی بسیاری دارد که هرکدام به نوبه خود نقش پر رنگی در حفظ سلامتی مادر و کودک دارند. این مواد موثر عبارتند از:

1-آهن برای جلوگیری از کم خونی

تمام مغزها، از جمله بادام زمینی، سرشار از آهن هستند. بادام زمینی یا کره بادام زمینی در جلوگیری از کم خونی کمک می کند.

2-چربی های تک غیر اشباع برای حفاظت قلب

بادام زمینی سرشار از چربی های تک غیراشباع به ویژه اسید اولئیک است که برای قلب مفید است. برای پیشگیری از بیماری های قلبی در مادران مستعد، می توان هر روز یک مشت بادام زمینی مصرف نمود.

3-فیتواسترول ها برای جلوگیری از رشد تومور

بادام زمینی منبع خوبی از فیتواسترول ها است که به آن بتا سیتوسترول نیز گفته می شود که از رشد تومورها جلوگیری می کند.

4-نیاسین برای تقویت عملکرد مغز

ویتامین B3 (نیاسین) موجود در بادام زمینی قدرت حافظه و عملکرد مغز را تقویت می کند. همچنین فلاونوئید رسوراترول موجود در بادام زمینی باعث بهبود جریان خون به مغز می شود.

5-کالری برای افزایش وزن مناسب

اگر در دوران بارداری دچار کمبود وزن هستید، بادام زمینی می تواند به افزایش وزن کمک کند. بادام سرشار از کالری است که به مادر در رسیدن به وزن سالم کمک می کند.

6-فیبر برای کاهش یبوست

محتوای فیبر موجود در بادام زمینی می تواند به کاهش یبوست کمک کند.

7-تریپتوفان برای پیشگیری و مقابله با افسردگی

بادام زمینی حاوی اسید آمینه ضروری به نام تریپتوفان است که سروتونین تولید می کند. این یکی از عناصر ضروری در تنظیم خلق و خو است و به مبارزه با افسردگی های ناشی از بارداری کمک می کند.

8-پروتئین برای رشد جنین

بادام زمینی حاوی پروتئین است که به رشد و تکامل مناسب جنین کمک می کند.

9-منگنز برای رشد بافت و استخوان

منگنز به رشد بافت و استخوان جنین کمک می کند. همچنین در جلوگیری از انقباض زودرس رحم مفید است.

10-ویتامین E برای کنترل فشار خون

آجیل حاوی ویتامین E است که فشار خون مادر را تحت کنترل نگه می دارد.

11-مدیریت دیابت بارداری

دوز سالم بادام زمینی، از جمله کره بادام زمینی، می تواند بخشی از یک رژیم متعادل برای دیابت در دوران بارداری را تشکیل دهد.

12-کاهش احتمال آلرژی کودک

اعتقاد بر این است که مصرف بادام زمینی در دوران بارداری خطر ابتلا به آلرژی به بادام زمینی را در نوزاد کاهش می دهد.

ارزش غذایی بادام زمینی

مواد مغذی موجود در 100 گرم بادام زمینی به شرح زیر است:

  • کالری 567 کیلو کالری
  • آب 6.50 گرم
  • کربوهیدرات 16.13 گرم
  • پروتئین 25.80 گرم
  • فیبر 8.5 گرم
  • چربی 49.24 گرم
  • شکر 3.97 گرم
  • اسید فولیک (ویتامین B9) 240 میکروگرم
  • پیریدوکسین (ویتامین B6) 0.348 میلی گرم
  • نیاسین (ویتامین B3) 12.87 میلی گرم
  • ریبوفلاوین (ویتامین B2) 0.3 میلی گرم
  • تیامین (ویتامین B1) 0.640 میلی گرم
  • ویتامین E 8.33 میلی گرم
  • پتاسیم 332 میلی گرم
  • سدیم 1 میلی گرم
  • کلسیم 62 میلی گرم
  • آهن 2.09 میلی گرم
  • منیزیم 184 میلی گرم
  • روی 3.34 میلی گرم
  • فسفر 336 میلی گرم
  • اسیدهای چرب اشباع 7.32 گرم
  • اسیدهای چرب تک غیراشباع 21.41 گرم
  • اسیدهای چرب اشباع نشده 16.5 گرم

عوارض جانبی احتمالی خوردن بادام زمینی و کره بادام زمینی

علیرغم فواید بسیار زیاد بادام زمینی در بارداری، مصرف بیش از حد آن می تواند برای سلامتی مادر و کودک مضر باشد.

احتمال مسمومیت غذایی

خوردن بادام زمینی کهنه، کهنه یا نگهداری طولانی مدت می تواند منجر به مسمومیت غذایی شود زیرا در برابر آلودگی قارچی بسیار آسیب پذیر هستند.

افزایش فشار خون

مصرف زیاد بادام زمینی شور فشار خون را افزایش می دهد. با این حال، خوردن آجیل های بدون نمک در حد اعتدال می تواند فشار خون را کاهش دهد.

احتمال ابتلا به سرطان کبد

بادام زمینی به عنوان حساس به آلودگی سالمونلا شناخته شده است. مصرف بیش از حد بادام زمینی آلوده ممکن است خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد زیرا کپک باعث تولید آفلاتوکسین، یک ماده سرطان زا می شود

احتمال آلودگی به آفت کش ها

بادام زمینی دارای رطوبت بالایی است که آنها را در معرض خطر رشد کپک در آنها قرار می دهد. این امر استفاده از آفت کش ها را برای آنها ضروری می کند. بنابراین، مصرف بیش از حد می تواند منجر به عوارض جانبی مانند سرگیجه، سردرد، حالت تهوع، اسهال، خستگی، عصبی بودن، تاری دید، تعریق و موارد دیگر شود.

حاوی چربی های اشباع شده

مصرف بیش از حد بادام زمینی منجر به افزایش سطح چربی های اشباع شده در بدن می شود. بنابراین می تواند باعث مشکلات قلبی، هضم، فشار خون و سایر عوارض شود.

خطر افزایش وزن

اگرچه بادام زمینی به افزایش وزن سالم کمک می کند، اما خوردن بیش از حد آن می تواند منجر به افزایش وزن غیر ضروری شود.

حساسیت به بادام زمینی

آلرژی به بادام زمینی و آجیل درختی از شایع ترین آلرژی های غذایی است. علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • سوزن سوزن شدن در دهان
  • گرفتگی معده یا حالت تهوع
  • مشکل در تنفس
  • تورم زبان
  • آنافیلاکسی

آنافیلاکسی جدی ترین واکنش است و می تواند تهدید کننده زندگی باشد. اگر شوک آنافیلاکتیک رخ دهد، فشار خون فرد کاهش می یابد، راه های هوایی منقبض می شود، ضربان قلب تند می شود و نبض ضعیف می شود. حالت تهوع و استفراغ شدید نیز می تواند منجر شود. اگر به نظر می رسد فردی آنافیلاکسی را تجربه می کند، فوراً با اورژانس تماس بگیرید.

بادام زمینی در بارداری

بادام زمینی دانه ای مغذی و سرشار از اسید های چرب غیراشباع چندگانه، آنتی اکسیدان ها، پروتئین، کالری و فولات است و می تواند در رژیم بارداری سالم گنجانده شود. مصرف بادام زمینی و کره بادام زمینی (از آجیل و کمی نمک) در حد اعتدال بی خطر است.

چه زمانی در دوران بارداری باید از بادام زمینی پرهیز کرد؟

از مصرف بادام زمینی در دوران بارداری خودداری کنید اگر:

  • اضافه وزن دارید
  • مشکلات گوارشی دارید، مانند استفراغ یا مدفوع شل
  • مستعد ابتلا به واریس هستید
  • سنگ کلیه دارید

راه های ایمن برای خوردن بادام زمینی در بارداری چیست؟

اگر سابقه آلرژی به آجیل ندارید، می‌توانید بادام زمینی را در غذاهای مختلف به روش‌های مختلف بگنجانید.

  • بادام زمینی بو داده شده خشک یا روغنی یک میان وعده عالی است. بادام زمینی را تفت دهید تا محتوای آنتی اکسیدانی آن بهبود یابد.
  • بادام زمینی سرخ شده در روغن معمولاً عاری از مواد حساسیت زا هستند.
  • بادام زمینی پخته شده سیر کننده است و درد گرسنگی را از بین می برد. می توانید مقداری نمک اضافه کنید و آنها را همراه با پوست در آب بجوشانید.
  • بادام زمینی شور خوب است که در مقادیر محدود مصرف شود.
  • مقداری بادام زمینی را در سس یا سالاد بریزید تا طعم خوبی به غذا بدهد.
  • کره بادام زمینی را می توان برای انواع ساندویچ استفاده کرد.
  • به عنوان رویه به بلغور جو دوسر یا هر نوع غلات اضافه کنید.

برای مطالعه بیشتر جهت آگاهی از تغذیه صحیح در دوران بارداری به مقاله تغذیه در دوران بارداری – 10 ماده مغذی ضروری برای مادران در بارداری مراجعه فرمایید.

آیا می توانید در دوران بارداری بادام زمینی خام بخورید؟

بادام زمینی خام بی خطر نیست زیرا می تواند حامل کپک یا قارچ باشد که باعث بیماری های عفونی شود. به همین دلیل مصرف نوع خام آن توصیه نمی شود.

بهترین زمان مصرف بادام زمینی در بارداری چه زمانی است؟

شما می توانید در تمام سه ماهه بارداری بادام زمینی مصرف کنید مگر اینکه به آن حساسیت داشته باشید.

آیا خوردن بادام زمینی در بارداری کودک را باهوش می کند؟

بادام زمینی سرشار از اسیدهای چرب امگا 6 است که از رشد مغز جنین حمایت می کند و می تواند کودک را باهوش کند.

منابع:
مقاله 12 دلیل برای اینکه چرا باید در بارداری بادام زمینی بخورید
مقاله آیا خوردن بادام زمینی در بارداری بیخطر است؟

دسته بندی محصولات آموزش, آموزش بادام زمینی, بارداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason

به مشتاقان این محصول بپیوندید لطفا ادرس ایمیل خود را وارد کنید ما با شما ارتباط خواهیم گرفت.