ارسال تمامی سفارشات در هتمت رایگان شد.
مشاهده کنید:

طرز تهیه انار بیج رشتی – 2 روش پخت انار بیج

Home  /   طرز تهیه انار بیج رشتی – 2 روش پخت انار بیج
طرز تهیه اناربیج رشتی

انار بیج رشتی

انار بیج رشتی، یک غذای کاملا اصیل و بسیار لذیذ گیلانی است. این غذا حاوی رب انار و سبزیجاتی است که ‏بهتر است از خود گیلان به صورت محلی تهیه کنید. انار بیج رشتی به دو صورت، یعنی با مرغ و کوفته درست ‏می‌شود که انار بیج رشتی با کوفته در گیلان رایج‌ تر است. این غذا، غذایی است که اصلی ترین متریال آن گردو ‏است و با مقدار ترشی بالایی درست می‌شود. شما می‌ توانید با کم و زیاد کردن رب انار آن ترشی آن را کم و ‏زیاد کنید.‏

برای خرید گردو خورشتی با کیفیت می توانید به بخش فروش خشکبار هتمت مراجعه فرمایید.‏

دستور پخت انار بیج رشتی با کوفته

مواد لازم برای خورشت انار بیج رشتی:‏

  • ‏300 گرم گردو آسیاب شده
  • یک قاشق غذا خوری رب انار ترش محلی
  • به مقدار لازم آب
  • زردچوبه
  • به مقدار لازم سبزی بویا/معطر (چوچاق، خَلواش، نعنا، ریحان، جعفری، گشنیز و وارانبو)‏

مواد لازم برای کوفته:‏

  • ‏300 گرم گوشت چرخ شده
  • یک عدد پیاز رنده و آب گرفته شده
  • ‏2 قاشق غذاخوری چوچاق خرد شده
  • مقداری جعفری ‏
  • به مقدار لازم نمک، فلفلئو زردچوبه

روش پخت خورشت انار بیج رشتی:‏

ابتدا آب، گردو آسیاب شده، رب انار و زردچوبه را با هم مخلوط کنید و بر بوی شعله ملایم قرار دهید و اجازه ‏دهید بجوشد.

در ظرفی گوشت، پیاز رنده شده، جعفری، چوچاق را همرا با نمک، فلفل و زرد چوبه را به خوبی ورز دهید و به ‏صورت کوفته ‌های کوچک درآورید و در ظرف دیگری گذاشته و در یخچال قرار دهید تا به خود شکل بگیرد و ‏سفت شود.‏

بعد از گذر 2 ساعت و نیم خورشت جوش می‌آید، در این مرحله می ‌توانید سبزی ‌ها را به مقدار لازم در خورشت ‏بریزید. همچنین، کوفته ها را در ماهیتابه جدا تفت دهید. (به مقدار دلخواه)‏

توجه: اگر سبزی‌ها را در گیلان بخواهی تهیه کنید، می‌توانید بسته سبزی‌ های مخلوط شده و مناسب این ‏خورشت را بخرید. هر بسته 600 گرمی سبزی خورشت برای یک خورشت 4 نفره مناسب است.‏

کوفته‌ ها را پس از تفت به خورشت اضافه کنید و مقداری نمک و فلفل بپاشید و اجازه دهید خورشت به خوبی ‏جا بیافتد.‏

دستور پخت اناربیج با مرغ (روش تهرانی)‏

مواد لازم:‏

  • به تعداد لازم تکه‌ های مرغ
  • نیم کیلو مغز گردو آسیاب شده
  • ‏2 تا 3 پر سیر
  • ‏2 تا 3 لیوان آب انار / 150 گرم رب انار
  • ‏100 گرم روغن
  • ‏2 قاشق سوپ خوری پیاز شرخ کرده
  • به مقدار لازم نمک و فلفل
  • ‏2/1 پیمانه آرد برنج

روش پخت:‏

مغز گردو آسیاب شده را با 4 تا 5 لیوان آب بر روی شعله آهسته گاز قرار دهید تا بجوشد. تکه ‌های مرغ را به ‏خوبی تمیز کنید و سپس با پیاز در ماهیتابه جدا تفت دهید و ادویه های لازمه سرخ کنید و سپس به خورشت ‏اضافه کنید.‏

به مقدار لازم از بسته سبزی را در قابلمه بریزید. سپس رب انار یا آب انار را همراه با کمی نمک و فلفل را به ‏خورشت اضافه کنید و مقداری هم بزنید و بگذارید خورشت بر روی شعله ملایم بجوشد. ‏

در ظرف کوچکی آرد برنج را با مقداری آب سرد مخلوط کنید و به آرامی و کم کم به خورشت اضافه کنید. حال ‏زمان استراحت دادن به خورشت و انتظار برای جا افتادن آن است.‏

ارزش غذایی و خواص مواد اناربیج رشتی

جعفری: جعفری تازه دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان، فلاونوئید، کومارین و سایر ترکیبات مفید است.‏

نعناع: حاوی ترکیبات قوی مانتول، لیمون و کارون است. مصرف آن برای درمان گلو درد و دل درد، مشکلات ‏گوارشی و رفع بوی بد دهان مناسب است.‏

گشنیز: این چاشنی معطر دارای ویتامین‌های ‏C، ‏A‏ و ‏B6‎، آهن، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، کومارین، فتالید، ‏فلاونوئید، کامقدار زیادی آنتی اکسیدان، پلی آکتیلن، فیبر و کلروفیل است.‏

ریحان: این سبزی معطر دارای آنتی اکسیدان، فلاونوئید و ترپنیک است.‏

گوشت قرمز: این فراورده غذایی سرشار از آهن، پروتئین بالا، ویتامین ‏B، غنی از سلینیوم، افزایش زینک بدن و ‏مقدار زیادی چربی اشباع شده دارد که مقدار کنترل شده آن می‌تواند برای بدن بسیار مناسب باشد.‏

گردو: گردو منبع خوبی از ویتامین های ‏B6‎‏ و ‏E، اسید سولفیک، مس، منگنز و فسفر است.‏

برای مطالعه بیشتر جهت آگاهی از کلیه فواید گردو می توانید به مقاله ‏‎14 ‎خاصیت گردو و نقش معجزه آسای آنها بر سلامتی ‏ مراجعه فرمایید.‏

جمع بندی

انار بیج یک غذای اصیل گیلانی است که بسیار خوشمزه و لذیذ است و از جمله غذا های سفره گیلانی می باشد. ‏این غذا ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و با خواصی که مواد لازم این غذا دارا هستند می‌توان گفت این غذای ‏اصیل، در عین خوشمزگی سرشار از انواع ویتامین ها و مواد مغذی مفیدی است که برای حفظ سلامتی بسیار ‏موثر می باشد. این غذای گیلانی را محلی ها همراه با پیاز یا ماست میل می‌کنند. امیدواریم این دستور پخت ‏مفید واقع شود و از خوردن اناربیج رشتی خوشمزه لذت ببرید.‏

منابع:
دستور پخت اناربیج گیلانی

دسته بندی محصولات آموزش, آموزش گردو, دستور پخت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason

به مشتاقان این محصول بپیوندید لطفا ادرس ایمیل خود را وارد کنید ما با شما ارتباط خواهیم گرفت.