ارسال تمامی سفارشات در هتمت رایگان شد.
مشاهده کنید:

ارزش غذایی سنجد – 3 روش مصرف سنجد برای بهره مندی از خواص آن

Home  /   ارزش غذایی سنجد – 3 روش مصرف سنجد برای بهره مندی از خواص آن
ارزش غذایی سنجد

فواید سنجد را بشناسیم

سنجد که در کوه ‌های ایران رشد می‌کند، مملو از ویتامین های مفید برای قلب است و یک میان وعده شیرین نرم و لذیذ است. این خوراکی لذیذ، از قدیم بر روی سفره هفت سین جای گرفته و علاوه بر اشاره نمادین خود، ارزش غذایی و خواص بالایی به همراه دارد. در این مقاله به بررسی ارزش غذایی سنجد، فواید و مضرات احتمالی مصرف آن می پردازیم. با ما همراه باشید.

برای خرید سنجد می توانید به بخش فروش مواد غذایی هتمت مراجعه فرمایید.

ارزش غذایی سنجد

سنجد دارای ارزش غذایی بالایی است که خواص فراوانی به همراه دارد. ارزش غذایی سنجد در مقدار 28 گرم شامل موارد زیر می باشد:

  • آب g 77.8
  • انرژی کیلوژول 331
  • پروتئین [g] 1.2
  • کل چربی (چربی) [g] 0.2
  • خاکستر [g] 0.51
  • کربوهیدرات، با اختلاف [g] 20.23
  • کلسیم [mg] 21
  • آهن [میلی گرم] 0.48
  • منیزیم [mg] 10
  • فسفر [mg] 23
  • پتاسیم [mg] 250
  • سدیم [mg] 3
  • روی [mg] 0.05
  • مس [میلی گرم] 0.07
  • منگنز [mg] 0.08
  • ویتامین C، اسید اسکوربیک کل [mg] 69
  • تیامین [mg] 0.02
  • ریبوفلاوین [mg] 0.04
  • نیاسین [میلی گرم] 0.9
  • ویتامین B-6 [mg] 0.08
  • ویتامین A، [µg] 2
  • ویتامین A، [IU] 40

خواص سنجد

سنجد فواید بالقوه زیادی به همراه دارد که مصرف آن از جانب متخصصان تغذیه توصیه می شود. از جمله خواص سنجد می توان به محافظت از پوست، مو، بهبود راندمان سیستم ایمنی، تشکیل و مستحکم شدن استخوان ‌ها، باروری و بزرگ شدن جنین، سلامت چشم و بینایی، جلوگیری از مشکلات معده و التهابات روده، پیشگیری از انواع سرطان‌ ها تقویت حافظه و سیستم عصبی، پیشگیری از اختلال در کارایی سلول ‌های عصبی، زیبایی و شفافیت پوست، رشد مغز و سیستم عصبی، بهبود عملکرد سیستم ایمنی و سوخت و ساز بدن، از بین بردن علائم سندروم پیش از قاعدگی، همینطور کاهش حالت تهوع و … اشاره کرد.

برای مطالعه بیشتر جهت آگاهی از کلیه خواص سنجد می توانید به مقاله خواص سنجد – آشنایی با ۱۴ خاصیت سنجد برای بدن مراجعه فرمایید.

روش های مصرف سنجد

سنجد نه تنها به عنوان یک خوراکی خوشمزه و مفید، بلکه به عنوان دارویی گیاهی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  1. یکی از ساده ‌ترین روش ‌های استفاده از ویتامین ها و مواد مغذی در سنجد این است که روزانه تعداد مشخصی از آن را (از 20 تا 50 عدد) به عنوان میان وعده میل کنید.
  2. بهترین و موثر ترین روش استفاده از سنجد، این است که آن را به همراه هسته در آسیابی قوی ریخته و پودر کنید. می‌توانید در هر روز به مقدار 1 تا 3 قاشق از این پودر را با شیر مخلوط کرده و به همراه عسل یا بدون آن میل کنید.
  3. استفاده از جوشانده برگ درخت یا عرق و عصاره گل سنجد نیز در گیاه درمانی متداول است.

روش ‌های دیگری نیز برای بهره بردن از خواص سنجد، برگ و گل آن وجود دارد که بهتر است توسط پزشک طب سنتی به شما ارائه شوند.

عوارض جانبی احتمالی سنجد

مصرف زیاد سنجد نیز مانند هر خوراکی دیگری دارای عوارض می باشد.

  • مصرف سنجد ممکن است موجب یبوست، حصبه، سو هاضمه، عفونت روده ای و آمبولی می شود.
  • اگر باردار هستید یا در دوران شیردهی هستید، مصرف سنجد توصیه نمی شود، اگرچه این گیاه برای کودکان و افراد مسن بی خطر در نظر گرفته می شود.
  • سنجد برای تسکین سرفه های گرم، خشک و تحریک پذیر ایده آل نیست و افرادی که این علائم را تجربه می کنند باید از مصرف آن اجتناب کنند.
  • اگر به گلابوسیا یا سایر گیاهان خانواده Asteraceae (از جمله گل داوودی، گل همیشه بهار، گل بابونه، تب، بابونه و اکیناسه) حساسیت دارید، سنجد مصرف نکنید.
  • مانند بسیاری از گیاهان دارویی، سنجد ممکن است با سطوح طبیعی فشار خون تداخل داشته باشد. اگر مشخصاً نوسان فشار خون دارید، از دارو های تجویزی برای فشار خون استفاده می‌کنید و سنجد مصرف می‌کنید، با پزشک خود مشورت کنید.
  • همچنین ممکن است با کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت تداخل داشته باشد. اگر دیابت دارید، قبل از افزودن هر گونه دارو یا داروی گیاهی به رژیم روزانه خود، از پزشک خود بپرسید.
  • سنجد اغلب به دلیل توانایی آن در تأثیر بر سیستم عصبی مرکزی باعث خواب آلودگی می شود. اگر سنجد با بیهوشی ترکیب شود، این خواب آلودگی به طور بالقوه کشنده خواهد بود. توصیه می شود حداقل دو هفته قبل از جراحی برنامه ریزی شده شامل استفاده از بیهوشی، مصرف سنجد را متوقف کنید. به همین دلیل، مصرف سنجد به همراه سایر داروهای آرام بخش (مانند کلونوپین، آتیوان، دوناتال و آمبین) به دلیل توانایی آن در ایجاد خواب آلودگی شدید ممنوع است.

نتیجه گیری

سنجد یک میوه کوچک شیرین است که از هسته، گل و همچنین برگ‌ های درخت سنجد در صنایع بزرگی مانند صنایعی همانند: دارویی، آرایشی و بهداشتی و البته صنعت ساخت عطر مورد استفاده قرار می گیرد. ارزش غذایی سنجد بسیار بالا می باشد و فواید زیادی به همراه دارد که می تواند در پیشگیری به ابتلا از انواع بیماری ها کمک کند. علاوه بر این مصرف زیاد آن نیز می تواند عوارض احتمالی به همراه داشته باشد.

منابع:
مقاله ارزش غذایی سنجد

دسته بندی محصولات آموزش سنجد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason

به مشتاقان این محصول بپیوندید لطفا ادرس ایمیل خود را وارد کنید ما با شما ارتباط خواهیم گرفت.