مشاهده کنید:

7 راه برای شناخت تخمه ژاپنی مرغوب – تخمه ژاپنی با کیفیت چه ویژگی هایی دارد؟

Home  /   7 راه برای شناخت تخمه ژاپنی مرغوب – تخمه ژاپنی با کیفیت چه ویژگی هایی دارد؟
تخمه ژاپنی مرغوب

تخمه ژاپنی مرغوب

یکی از انواع خشکبار و آجیل تخمه ژاپنی است که از تخمه های درون نوعی هندوانه به دست می آید. در واقع خود این هندوانه خوراکی نیست و صرفا به دلیل استفاده از تخمه های آن، به هندوانه آجیلی معروف است. این محصول در روستای جابان پرورش می یابد و نام اصلی آن تخمه جابانی بوده که به مرور به تخمه ژاپنی شهرت یافت. شناخت ویژگی های نوع مرغوب تخمه ژاپنی، می تواند یک خرید خوب را به همراه داشته باشد چرا که تاثیر بسیاری در مدت زمان نگهداری و طعم آن دارد. علاوه بر این عدم استفاده از انواع آفت کش های کشاورزی می تواند بر مرغوبیت تخمه تاثیر گذار باشد.

برای آگاهی بیشتر در مورد مراحل کاشت و برداشت تا فراوری تخمه ژاپنی، مقاله 3 نکته مهم در پرورش هندوانه آجیلی را مطالعه فرمایید.

مراحل فراوری تخمه ژاپنی

پس از خارج کردن تخمه ژاپنی از هندوانه آجیلی، مراحل شستشو و خشک کردن تخمه ها انجام می شود. البته شایان ذکر است امروزه خارج نمودن تخمه ها از هندوانه، به دو روش دستی و با دستگاه انجام می شود. در روش ماشینی، هندوانه را به صورت کامل در دستگاه می اندازند و تخمه ها را دریافت می کنند. پس از این مرحله، فراوری محصول آغاز می شود که فرایند آن به صورت زیر است:

1- شستشوی تخمه ها

در این مرحله به منظور تمیز کردن و جدا سازی اضافه های هندوانه، دانه های تخمه را می شویند.

2- خشک کردن تخمه

در این مرحله تخمه های شسته شده را زیر آفتاب پهن می کنند تا به مرور خشک شود.

3- جدا سازی تخمه های پوک

در این مرحله تخمه های پوک را از نمونه های مغز دار جدا می کنند که این امر به منظور ارائه تخمه با کیفیت است. جدا سازی توسط دستگاه جداساز انجام می شود. این دستگاه با استفاده از جریان پرشتاب باد، تخمه های پوک را به بیرون پرتاب می کند و در نهایت تخمه های مغز دار از دریچه پایینی دستگاه خارج می شوند.

4- دستچین کردن تخمه ها

مرحله دستچین، آخرین مرحله فراوری تخمه ژاپنی است که به منظور بهبود کیفیت تخمه های جمع آوری شده انجام می شود. در این مرحله چک کردن نهایی محصول صورت می گیرد و نمونه های تخمه ژاپنی نا مرغوب از تخمه های با کیفیت جدا می شوند.

انواع تخمه ژاپنی از نظر فرآوری

تخمه ژاپنی مرغوب در انواع مختلف بو داده، شور و گلپری فراوری می شود.

1- تخمه ژاپنی خام

مصرف تخمه ژاپنی به صورت خام سالم ترین روش استفاده از آن است. زیرا بو دادن تخمه ژاپنی می تواند باعث افزایش میزان چربی شود و برای افراد دارای چربی خون مضر باشد.

2- تخمه ژاپنی های فراوری شده

تخمه های ژاپنی را در انواع مختلفی به عمل می آورند:

  • تخمه ژاپنی بو داده: نمونه ای که در آن فقط محصول را تفت می دهند. در این نوع فراوری هیچ گونه چاشنی و افزودنی به محصول اضافه نمی شود.
  • تخمه ژاپنی برشته و نمکی: نمونه ای که در هنگام برشته‌ کردن به آن نمک اضافه می کنند.
  • تخمه ژاپنی چاشنی‌ دار: نمونه هایی که در آن از چاشنی های افزودنی جهت طعم دار کردن تخمه ژاپنی استفاده می شود. مواد افزودنی مثل نمک، گلپر، آبلیمو.

روش های سنجش کیفیت تخمه ژاپنی

تخمه ژاپنی مرغوب را با شناخت ویژگی های آن، می توان از نمونه بی کیفیت تشخیص داد. هر چه تخمه ها پوست نازک تر و سبک تری داشته باشند، مرغوب تر هستند. تشخیص مرغوبیت نوع طعم دار تخمه های ژاپنی ها به دلیل استفاده از انواع چاشنی ها، کمی سخت تر است و باید قبل از خرید از تازگی آن اطمینان حاصل کرد.
ویژگی های تخمه ژاپنی مرغوب عبارتند از:

  1. دارای پوست نازک و سبک
  2. دارای اندازه درشت
  3. مغزدار بودن تخمه
  4. دارای عطر و طعم مطبوع
  5. داشتن پوسته ترد
  6. اندازه یکسان تخمه ها
  7. ظاهر یکدست و بدون نا فرمی

برای خرید تخمه ژاپنی اعلا براق درشت می توانید به بخش فروش خشکبار هتمت مراجعه فرمایید.

طریقه نگهداری تخمه ژاپنی

انواع مختلف آجیل را می توان با روش نگهداری صحیح، برای مدت طولانی ذخیره کرد. تخمه ژاپنی به صورت خام ماندگاری بیشتری دارد. به عبارت دیگر هر گونه آجیل که با نمک بو داده شود، میزان ماندگاری آن کاهش می یابد. انواع تخمه ژاپنی مرغوب را با گذاشتن درون ظروف شیشه ای یا پلاستیکی با در بسته، به منظور جلوگیری از جذب رطوبت، می توان در جای خشک نگهداری کرد. علاوه بر این نگهداری این محصول در یخچال یا فریزر با بسته بندی مناسب، مدت ماندگاری آن را افزایش می دهد.

جمع بندی

ﺗﺨﻤﻪ ژاپنی متعلق به یکی از روستا های دماوند به اسم جابان است که از انواع تخمه های محبوب در ظرف آجیل ایرانیان می باشد. این تخمه با خواص فراوان برای درمان التهاب معده، پیشگیری از پوکی استخوان، کم اشتهایی و … بکار می رود. نوع چربی موجود در آن، چربی غیر اشباع بوده و مصرف آن باعث کاهش چربی خون می گردد. این تخمه به صورت لیمویی، نمکی همچنین گلپری فراوری شده و در بازار ها موجود است.

دسته بندی محصولات آموزش, آموزش تخمه ژاپنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason