ارسال تمامی سفارشات در هتمت رایگان شد.
مشاهده کنید:

خواص نوتلا – 3 فایده نوتلا برای سلامتی

Home  /   خواص نوتلا – 3 فایده نوتلا برای سلامتی
خواص نوتلا

نوتلا چیست؟

نوتلا نوعی شکلات فندقی است که شبیه کره بادام زمینی، اما با طعم شیرین تر است. اگرچه این کرم حاوی چربی اشباع شده و قند است، اما مقدار قابل توجهی از ویتامین ها و مواد معدنی کلیدی دارد که برای سلامتی مفید می باشند. فندق موجود در نوتلا، آن را به یک ماده غذایی نسبتاً مغذی تبدیل کند که می توان گهگاه آن را در برنامه غذایی سالم گنجاند. در این مقاله به بررسی خواص نوتلا و ارزش غذایی آن می پردازیم.

برای خرید نوتلا می توانید به بخش فروش شکلات صبحانه هتمت مراجعه فرمایید.

خواص نوتلا برای سلامتی

1- کاهش کلسترول

یکی از خواص نوتلا کاهش کلسترول است. یک وعده 2 قاشق غذاخوری نوتلا حاوی 1 گرم فیبر است. این 4 درصد از 25 گرم فیبر مورد نیاز روزانه زنان و 3 درصد از 38 گرم مورد نیاز مردان است. فیبر به کاهش کلسترول بدن کمک می کند که حفظ سطح کلسترول سالم، احتمال ابتلا به مشکلات قلبی از جمله حمله قلبی را کاهش می دهد.

2- حفظ سلامت استخوان و دندان

از دیگر خواص نوتلا سلامت استخوان و دندان است. یک وعده 2 قاشق غذاخوری نوتلا 4 درصد از نیاز کلسیم بدن را تامین می کند. کلسیم علاوه بر حمایت از سلامت استخوان ها و دندان ها، فشار خون شما را نیز تنظیم می کند. به گفته مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، دریافت کلسیم فراوان ممکن است خطر سکته مغزی و سرطان روده بزرگ را نیز کاهش دهد.

3-تقویت سیستم ایمنی

یک وعده 2 قاشق غذاخوری نوتلا 4 درصد از آهن مورد نیاز روزانه را تامین می کند. آهن به بدن در ساخت گلبول های قرمز کمک کرده و همچنین از سلامت سیستم ایمنی بدن محافظت می نماید.

4-حفظ سلامت قلب

از دیگر خواص نوتلا حفظ سلامت قلب است. یک وعده 2 قاشق غذاخوری نوتلا حاوی 3.5 گرم چربی اشباع شده است که 18 درصد از حد مجاز روزانه فرد است. مصرف کم چربی های اشباع شده می تواند از سلامت قلب محافظت کند و به فرد در حفظ وزن سالم کمک نماید. البته باید میزان مصرف خود را محدود کرده و به اندازه مصرف نمایید.

ارزش غذایی نوتلا

نوتلا حاوی مواد زیر است:

  • شکر: یا چغندر یا نیشکر تصفیه شده، بسته به محل تولید آن. شکر بزرگترین جزء آن است.
  • روغن پالم: نوعی روغن گیاهی است که از میوه درخت نخل روغنی به دست می آید. روغن پالم به محصول، بافت کرمی می دهد.
  • فندق: خمیر فندق 100% خالص. هر شیشه حاوی حدود 50 عدد از این آجیل شیرین است.
  • کاکائو: اکثر دانه های کاکائو مورد استفاده در نوتلا از غرب آفریقا تولید می شود. این کاکائو ها را به یک پودر خوب تبدیل می کنند و با سایر مواد مخلوط می کنند تا طعم شکلاتی پیدا کنند.
  • شیر خشک بدون چربی: این شیر با حذف آب از شیر بدون چربی پاستوریزه تهیه می شود. ماندگاری شیر خشک نسبت به شیر معمولی بسیار بیشتر است و نیازی به نگهداری در یخچال نیست.
  • لسیتین سویا: لسیتین سویا یک امولسیفایر است، به این معنی که به جلوگیری از جدا شدن مواد و حفظ بافت صاف و یکنواخت اسپرید کمک می کند. این یک ماده چرب است که از سویا به دست می آید و یک افزودنی رایج غذایی است.
  • وانیلین: یک جزء طعم دهنده که به طور طبیعی در عصاره دانه وانیل یافت می شود. نوتلا حاوی شکل مصنوعی وانیلین است.

دو قاشق غذاخوری (37 گرم) نوتلا حاوی:

  • کالری: 200
  • چربی: 12 گرم
  • شکر: 21 گرم
  • پروتئین: 2 گرم
  • کلسیم: 4%
  • آهن: 4%

اگرچه نوتلا حاوی مقدار کمی کلسیم و آهن است، اما خیلی مغذی نیست و قند، کالری و چربی بالایی دارد.

برای مطالعه بیشتر جهت آگاهی از طرز تهیه چیز کیک نوتلا می توانید به مقاله چیز کیک نوتلا آلمانی مراجعه فرمایید.

نکات احتیاطی لازم در مصرف نوتلا

نوتلا حاوی مقدار زیادی قند است که مصرف بیش از حد قند با انواع بیماری ها و شرایط مزمن، از جمله چاقی، دیابت، بیماری قلبی، بیماری کبد، زوال شناختی و حتی برخی از انواع سرطان ها، از جمله سرطان مری مرتبط است بعلاوه، شکر افزوده ممکن است یکی از عوامل محرک افزایش چاقی در دوران کودکی باشد.
خوردن یک یا دو وعده از نوتلا در هر روز می تواند به مرور زمان منجر به افزایش وزن به خصوص برای کودک شود.

مقایسه نوتلا به سایر کره های آجیلی

درست است که نوتلا کره فندق است، اما نباید از آن به عنوان جایگزین کره های آجیل استفاده کرد. کره های آجیلی از جمله کره بادام زمینی، کره بادام درختی و کره بادام هندی نیز کالری و چربی بالایی دارند. با این حال، کره های آجیل طبیعی، فواید تغذیه ای بسیار بیشتری نسبت به نوتلا دارند. برخی از کره های آجیل تجاری حاوی روغن و قندهای افزودنی هستند، اما کره های آجیل طبیعی فقط حاوی آجیل و گاهی نمک هستند.

به عنوان مثال، یک وعده 2 قاشق غذاخوری (32 گرم) کره بادام طبیعی حاوی:

  • کالری: 200
  • چربی: 19 گرم
  • پروتئین: 5 گرم
  • قندها: کمتر از 1 گرم
  • منگنز: 38 درصد
  • منیزیم: 24 درصد
  • فسفر: 16 درصد
  • مس: 14 درصد
  • ریبوفلاوین (ویتامین B2): 12 درصد
  • کلسیم: 8 درصد
  • فولات: 6 درصد
  • آهن: 6 درصد
  • پتاسیم: 6 درصد
  • روی: 6 درصد

همانطور که می بینید، کره بادام طبیعی بسیاری از مواد مغذی مهمی را که بدن برای عملکرد و رشد به آن نیاز دارد، فراهم می کند. علاوه بر این، بیشتر کره های آجیل طبیعی حاوی کمتر از 1 گرم شکر در هر وعده هستند که تفاوت عمده ای با 5 قاشق چای خوری (21 گرم) شکر موجود در یک وعده نوتلا دارد. به طور کلی در مقایسه با نوتلا، کره های آجیل طبیعی، انتخاب بسیار سالم تری هستند.

منابع:

مقاله فواید سلامتی نوتلا چیست؟

مقاله آیا نوتلا غذای سالمی است؟

دسته بندی محصولات آموزش نوتلا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason

به مشتاقان این محصول بپیوندید لطفا ادرس ایمیل خود را وارد کنید ما با شما ارتباط خواهیم گرفت.