ارسال تمامی سفارشات در هتمت رایگان شد.
مشاهده کنید:

خواص سنجد – آشنایی با ۱۴ خاصیت سنجد برای بدن

Home  /   خواص سنجد – آشنایی با ۱۴ خاصیت سنجد برای بدن
خواص سنجد - آشنایی با ۱۴ خاصیت سنجد برای بدن

آشنایی با سنجد

این میوه کوچک، یکی از میوه های بسیار مفید با طبع خشک و سرد است. از زمان های قدیم توسط ایرانیان به خواص سنجد پی برده بودند و مصرف می‌کردند و همیشه بر روی سفره هفت سین حاضر بوده. این میوه پر خاصیت با نام علمی «Elaeagnusan gastifolial» در صنایع گوناگونی چون دارویی، بهداشتی، غذایی و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای تهیه سنجد می‌توانید به بخش فروش مواد غذایی هتمت مراجعه فرمایید.

در ایران دو نوع درخت سنجد با نام های هلانگوس و هیپوفار وجود دارد. جالب است بدانید درخت سنجد هلاگنوس به دلیل میوه های درشت، قامت بلند، برگ های پهن و نداشتن خار به درخت سنجد هیپورفیا برتری دارد.

خواص سنجد

در این مقاله می‌خواهیم به برخی خواص سنجد که برای سلامت بدن بسیار مهم هستند، اشاره و بررسی کنیم.

اثرات ضدالتهابی و ضد درد

دانشمندان با تحقیقات گسترده و گوناگونی به خواص سنجد در تسکین درد پی بردند. تاثیر عصاره سنجد در درمان درد و التهاب به دلیل فلاونوئیدهای موجود در آن است. به طور کلی مهمترین کاربرد پزشکی این میوه، تاثیر ضد درد آن است. به همین دلیل برای افرادی که دچار نرمی استخوان و پوکی استخوان هستند، بسیار مفید است.

سرماخوردگی

سنجد سرشار ازویتامین C است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، آنفلونزا، گلودرد، سرفه و تب بسیار مفید است.

سنگ کلیه

از دیگر خواص سنجد می‌توان به پاکسازی و سم زدایی آن اشاره کرد. خاصیت ضد درد و التهاب سنجد ثابت شده است، علاوه بر این سنجد یک دیورتیک طبیعی است که با پاکسازی و سم زدایی کلیه ها به درمان سنگ کلیه کمک می کند.

خواص ضد باکتریایی

یکی از خواص سنجد که بسیار تعجب برانگیز است خاصیت ضد باکتریایی آن است. عصاره موجود در سنجد با جلوگیری از رشد باکتری ها، آنها را متوقف می سازد. زیرا این عصاره تاثیر آنتی بیوتیکی دارد.

ضد تومور

مصرف سنجد یا همان زیتون روسی از بروز تومور در بدن پیشگیری می کند. همچنین مصرف سنجد در کنترل دیابت، درمان آرتریت روماتوئید، درمان رتینوپاتی و بیماریهای پوست مانند پسوریازیس تاثیر چشم گیری داشته است.

کبد چرب

خاصیت ضدا التهابی قوی در سنجد، به عنوان یک دیورتیک قوی و طبیعی عمل می کند و با پاکسازی و سم زدایی کبد در درمان بیماری های کبدی از جمله ورم کبد و کبد چرب موثر است.

درمان زخم

سنجد به صورت عصاره نیز به فروش می‌رسد. عصاره سنجد در داروهای قارچی به یک بهبود دهنده زخم معروف است. علاوه بر خاصیت درمانی کاهش دهنده التهاب، قابلیت بهبود و درمان زخم نیز از مهمترین خواص سنجد محسوب می شود. عصاره میوه سنجد در بسته شدن سریع محل زخم به خوبی تاثیر می گذارد.

آرامش عضلانی

خواص سنجد بسیار گوناگون و گسترده هستند. مطالعات مختلف نشان داده است که عصاره سنجد مانند داروی دیازپام بر روی عضلات عمل می کند و موجب آرامش عضلانی و بدن می شود.

جوان سازی پوست صورت

خواص سنجد برای پوست نیر بسیار جالب است. ویتامین C بسیار و آنتی اکسیدان های موجود در سنجد موجب افزایش کلاژن می شود و در نتیجه به کاهش چین و چروک پوست و در نتیجه جوان سازی آن کمک می کند.

مفید برای پوست و مو

سنجد پخته شده در روغن زیتون برای رفع درد مفاصل ، رفع خارش پوست و افزایش رشد موها موثر است. برای تقویت موها و افزایش ضخامت آن، برگ های سنجد را در روغن زیتون بجوشانید به طوری که برگ ها نرم و له شوند و سپس از این روغن برای ماساژ پوست سر استفاده کنید.

لاغری و کاهش وزن

سنجد دارای مقدار زیادی فیبر است به همین دلیل با مصرف آن، اشتها کمتر شده و در نتیجه از پر خوری جلوگیری می نماید. که این ویژگی بر کاهش وزن و لاغری بسیار موثر است.

ضداسترس

محققان با آزمایشات خود اثبات کرده اند که عصاره برگ سنجد در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از کروم، از موش ها محافظت می کند. این عصاره با ترکیبات شیمیایی خود از سلول های موش محافظت می نماید و با تولید رادیکالهای آزاد، استرس را برطرف می کند.

رفع تهوع و استفراغ

مکانیسم مهار صفرا در سنجد باعث می شود که معده تقویت شده و از بروز تهوع و استفراغ جلوگیری می کند. افرادی که دچار حالت تهوع صبحگاهی هستند و مزه دهان آنها تلخ است مانند افراد صفراوی با مزاج گرم و خشک، بهتر است پس از بیدار شدن از خواب دو تا سه عدد سنجد مصرف کنند. این خاصیت برای زنان باردار که حالت تهوع دارند نیز بسیار مفید است.

درمان اسهال

میوه سنجد قابض و بر طرف کننده اسهال است. برای درمان اسهال کودکان می توان از جوشانده برگ سنجد استفاده کرد که تاثیر بسیاری دارد و جایگزین داروهای شیمیایی برای درمان اسهال کودکان است. اما مصرف بیش از اندازه سنجد موجب یبوست می شود. سنجد خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار قوی دارد و با ویتامین K به نبرد سموم معده و روده می رود.

جمع بندی

این میوه کوچک خواص زیادی را در خود جا داده. خواص سنجد آنقدر زیاد و متنوع است که نتوانستم به برخی از آن ها در این مقاله اشاره کنم. شما علاوه بر قرار دادن آن بر روی سفره هفت سینتان می‌توانید سنجد را تغذیه کنید و از ویژگی های جالب آن بهره ببرید.

منبع: سنجد میوه‌ای کوچک، با خواصی بی نظیر

دسته بندی محصولات آموزش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason

به مشتاقان این محصول بپیوندید لطفا ادرس ایمیل خود را وارد کنید ما با شما ارتباط خواهیم گرفت.