فهرست مطالب
خرید چای آنلاین
چای ایرانی جزء محصولات با کیفیت جهانی است و استان گیلان یکی از مراکز مهم تولید چای مرغوب ایران است، که برند و انواع متفاوتی از آن موجود است. شما میتوانید، برای خرید چای آنلاین خود به هتمت مراجعه کنید. در هتمت انواع مختلف چای مانند چای زرین بهاره، چای سبز قلم بهاره چای قلم بهاره سورت شده و ممتاز موجود است. برای خرید چای آنلاین لازم است با انواع چای آشنایی داشته باشید که قرار است در این مقاله به این مورد بپردازیم.
برای خرید چای آنلاین میتوانید به بخش چای و دمنوش هتمت مراجعه فرمایید.
تاریخچه چای
اولین آثار چای در چین باستان بوده و حدودا به 5000 سال پیش برمیگردد. طبق افسانه ها در سال 2732 ق.م. پادشاه شِن نونگ، هنگامی که برگه های چای در آب جوش آن ریخته شدند، چای را کشف کرد. طعم و عطر چای به دل او نشست و به نوشیدن دوباره آن علاقه مند شد. پادشاه شن نونگ، اسم آن برگ ها را “چا” (ch’a) گذاشت که در زبان چینی به معنای بررسی و کشف است.
طبق تحقیقات تاریخ شناسان، چای و کافه در دورهی صفویان وارد ایران شدند. در این دوره، به کمک راه ابریشم، چای از چین وارد ایران شد و بازخورد خوبی دریافت کرد و تعداد زیادی از مردم به آن علاقه مند شدند که در نهایت جایگزینی برای قهوه شد. با بالا رفتن خواستار مردم برای چای، ایرانیان سعی به کاشت آن در داخل کشور کردند و بالاخره در سال 1277 شمسی قادر به کاشت چای در خاک ایران شدند. محمد میرزا کاشف السلطنه با سفر خود از هند به ایران بذر چای آورد و به طور آزمایشی در خاک گیلان کاشت.
گیلان مناسب ترین آب و هوا برای کاشت چای را دارد و نخستین زمین های کاشت چای در این منطقه به وجود آمده است. به مرور زمان کاشت چای در گیلان و مازندران رونق یافت و به دنبال آن کارخانه های چای برپا شدند. امروزه، کاشف السلطنه به عنوان پدر چای ایران شناخته شده و موزه چای به پاس زحمات او در شهر لاهیجان استان گیلان ساخته شده است.
انواع اصلی چای
برای خرید چای آنلاین آگاهی از انواع آن میتواند کمک بزرگی به انتخاب مناسب شما کند. تمام انواع چای از یک گیاه به نام کاملیا سیننسیس (camellia sinensis) رشد میکنند و تنها تفاوت در برگ ها و سطح اکسیداسیون و روند کاشت، چای را به 5 نوع اصلی چای سیاه، سبز، اولانگ، سفید و پو-اِر تقسیم میکنند.
چای سیاه: این نوع چای معروف ترین و محبوب ترین نوع چای است که بیشتر از 85 درصد از کل مصرف چای در جهان غرب را به خود اختصاص داده است. چای سیاه، چای تخمیری است و به طور کامل اکسیده شده و ظاهر تیره تر، طعم قوی تر و محتوای کافئین بیشتری در مقایسه با انواع دیگر چای دارد. کافئین موجود در چای سیاه حدودا نصف مقدار کافئین موجود در قهوه است.
چای سیاه عمدتا در چین و هند تولید میشود. چای سیاه هندی قوی تر هستند و در برابر ترکیب شدن با شیر و شیرین کننده ها طعم و عطر خود را از دست نمیدهد. برعکس، چای چینی ملایم تر و سبک تر است و اغلب بدون شیر و سیرین کننده صرف میشود.
چای سبز: چای سبز، چای تخمیر نشده یا اکسیده نشده است. برگ های چای بلافاصله پس از چیدن گرم میشوند تا از رشد آنزیم های تخمیر کننده جلوگیری شود. این فرآیند سطح بالایی از آنتی اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی را در چای حفظ میکند که مزایای سلامتی آن را شامل میشود.
چای سبز به صورت عمده در چین و ژاپن تولید میشود. چای سبز ژاپنی بلافاصله پس از برداشت، بخار پز میشود و خوش طعم و به رنگ سبز زمردی ملایمی هستند. چای سبز چینی معمولا در تابه به صورت مستقیم گرما داده میشوند و نسبت به چای سبز ژاپنی ملایم تر هستند و رنگ طلایی ملایمی دارند.
چای اولانگ: این چای نیمه تخمیری است در نتیجه برگ پس از 2 تا 3 ساعت برداشته شده و گرما داده میشود. اکسیداسیون بیشتر برگ اولانگ باعث تیره تر شدن آن میشود و طعم آن مشابه چای سیاه است. در حالی که با کوتاه شدن مدت اکسیداسیون به ماهیت چای سبز نزدیک تر میشود. جوشیده چای اولانگ به رنگ طلایی یا قهوهای روشن است و طعمی بسیار لطیف دارد.
این چای عمدتا در چین و تایوان کاشت میشوند. چای اولانگ در کوه های وویی و آنشی و در تایوان، در جزیرهای خارج از سرزمین چین کاشته و پرورش داده میشود.
چای سفید: چای سفید کمترین فرآورده چای است. این چای از جوانه های باز نشده و برگ های جوان به دست میآید و به مقدار کمی خشک میشوند. جوشانده چای سفید بسیار روشن است و عطر بسیار خوب و طعم ملایمی دارد. محتوای کافئین آن کمتر از چای سبز است و سطح آنتی اکسیدان بالایی دارد. چای سفید در چین تولید میشود.
چای پو-اِه: نوع خاصی از چای است که در یون-نان چین پرورش داده میشود و به دلیل مزه خاکی که دارد مشهور است. این چای به جای بوته از درختان چای وحشی تهیه میشود و با فشردن برگ های خام آن ها ذخیره میکنند. بسته به مقدار اکسیداسیون صورت گرفته جوشانده آن میتواند مشکی یا سبز باشد.
برای آشنایی با انواع چای ایرانی میتوانید به مقاله با انواع چای ایرانی آشنا شویم – معرفی 3 دوره برداشت چای مراجعه کنید.
انواع چای طعم دار شده
چای طعم دار به چایی گفته میشود که با افزودن گل ها، گیاهان، میوه ها و سایر طعم دهنده های طبیعی به چای سیاه، سبز یا اولانگ و ترکیب آنها به دست میآید. از انواع رایج آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ارل گری (earl grey): یکی از محبوب ترین چای های طعم دار در بریتانیا است که با افزودن عصاره ترنج و مرکبات به چای سیاه تهیه میشود. این چای در سال های 1800 میلادی ساخته شد تا طعم چای ارزان را بپوشاند و به عنوان چای گران بفروشند.
چای یاس: این چای با شکوفه های یاس طعم داده شده است و در کشور چین بسیار محبوب و پر طرفدار است. این ترکیب معمولا با چای سبز صورت میگیرد ولی از چای های سفید، اولانگ و سفید نیز میتوان استفاده کرد. چای همراه با گل ها در یک اتاق مخصوص با رطوبت کنترل شده نگهداری می شود که این کار در شب انجام می شود، زیرا در هنگام شب شکوفه دادن گل های یاس صورت میگیرد. این فرآیند در طول چندین شب تکرار می شود تا چای مقدار مناسبی از عطر گل را به خود بگیرد.
چای ماسالا: این چای از ترکیب چای سیاه با ادویه های سنتی هندی به دست میآید. ادویه های سنتی هندی شامل هل، میخک، دارچین و زنجبیل میشود. این ترکیب معمولا با شیر و شیرین کنندهای مثل شکر خورده میشود. زمانی که چای برای اولین بار در هند کشت شد، نوشیدنی محبوب مردم محلی نبود، از این رو برخی از فروشندگان هندی شروع کردند به افزودن چای به آب و شیر جوشانده شده و با ادویه های سنتی مخلوط کردند، که در نتیجه نوشیدنی محلی به نام «کادها» تولید شد که امروزه با نام ماسالا شناخته میشود.
برخی دمنوش های میوهای و ترکیبی هستند که به منظور دارویی ساخته میشوند مانند ترکیب چای با سیب و دارچین، چای لیمو و عسل یا چای هفت گیاه که دارای خواص زیادی هستند و برخی به منظور بهبود سرما هوردگی از آن ها استفاده میکنند. لازم است برای خرید چای آنلاین بدانید که به چای ساده علاقه دارید یا به چای طعم دار شده.
خواص درمانی چای
برای خرید چای آنلاین آگاهی از خواص چای نیز میتواند شما را راهنمایی کند و در نتیجه شما میتوانید بهترین انتخاب را داشته باشد. خواص چای به نوشیدن یک لیوان آن برای حس آرامش و راحتی ختم نمی شود. قرن هاست که چای برای فواید درمانی خود در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این، تحقیقات اخیر نشان می دهد که ترکیبات گیاهی موجود در چای ممکن است در کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند سرطان، چاقی، دیابت و بیماری های قلبی نقش داشته باشد.
جمع بندی
برای خرید چای آنلاین آگاهی از خواص و انواع چای متناسب با ذائقه شما لازم است. برخی از طعم ملایم چای سبز لذت میبرند و برخی چای سیاه را ترجیح میدهند. برخی از چای سبز یا چای سفید به منظور لاغری استفاده میکنند و برخی به منظور دارویی. در نتیجه شما میتوانید بسته به نیاز و سلیقه خود خرید چای آنلاین مطمئن و درستی داشته باشید.