مشاهده کنید:

گردوی مرغوب – 9 شاخصه برای شناخت گردوی با کیفیت

Home  /   گردوی مرغوب – 9 شاخصه برای شناخت گردوی با کیفیت
گردوی مرغوب

مغز گردوی مرغوب

انواع مغز گردو که نمونه های مختلفی از آن وجود دارد، در نقاط مختلف ایران پرورش می یابد. این محصول دارای ارزش غذایی بالا است که خواص زیادی برای سلامتی دارد. گردوی با کیفیت ویژگی های شناخته شده ای دارد که شناخت آنها می تواند در داشتن یک خرید خوب موثر واقع شود. از نمونه ویژگی های گردوی مرغوب، طعم مطبوع، دارای اندازه های یکسان، میزان روغن موجود در گردو زیاد و … است که در ادامه به بررسی کامل آنها می پردازیم.


برای مطالعه بیشتر جهت آشنایی با روش های کاشت و برداشت گردو می توانید به مقاله ۵ نکته مهم در پرورش گردو – از کاشت تا برداشت مراجعه فرمایید.

کاربرد های مختلف مغز گردو

جالب است بدانیم گردو این خشکبار لذیذ و قوی علاوه بر مصارف متعدد غذایی، در صنایع آرایشی بهداشتی، دارویی، صنعتی و ساخت مبلمان نیز کاربرد دارد. درصد بالای روغن گردو، نشانه مرغوبیت آن است و بر اساس نوع گردو و میزان روغن موجود در آن، برای مصارف مختلف انتخاب می شوند.

روش های سنجش کیفیت مغز گردوی مرغوب

در روش های سنجش گردوی با کیفیت، شاخصه هایی مد نظر است که آگاهی از آنها می تواند انتخاب خوبی به همراه داشته باشد. از عواملی که بر مرغوبیت گردو تاثیر بسزایی دارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. مغز دانه های گردو درشت
  2. رنگ روشن مغز دانه گردو
  3. دارای طعم مطبوع و فوق العاده
  4. درصد بالای روغن
  5. عدم وجود کپک زدگی و رنگ پریدگی در مغز دانه
  6. عاری از سوراخ و کرم خوردگی
  7. درصد بالای مغز دانه سالم
  8. یک دست بودن مغز دانه ها
  9. عدم استفاده از هرگونه مواد نگهدارنده در محصول

برای خرید مغز گردوی اعلای تویسرکان می توانید به بخش فروش گردوی تویسرکان هتمت مراجعه فرمایید.

درجه بندی تجاری انواع مختلف مغز گردو

معیار تقسیم بندی تجاری انواع گردوی مرغوب بر اساس رنگ و میزان شکستگی مغز دانه ها است. در این دسته بندی هر چه رنگ گردو روشن تر باشد دارای کیفیت بالاتری است. اما اساسا این معیار دلیل بر مرغوبیت گردو نیست زیرا مغز گردو های سفید صرفا به دلیل رنگ سفید و جذابیت بصری آن است که قیمت بالاتری دارند. در صورتی که سایر مغز گردو های تیره تر ممکن است از لحاظ میزان چربی، خوش خوراکی و تازه بودن، کیفیتی برابر با سایر مغز گردو ها داشته باشند.

دومین معیار میزان شکستگی گردو هاست که ارتباط زیادی با پوسته سخت آن دارد. هرچه پوسته سخت نازک تر باشد، مغز گردو سالم تر از پوسته جدا می شود. در این دسته بندی گردو های با درصد شکستگی پایین جزء نمونه های مرغوب قرار می گیرند.

ارزش غذایی و خواص گردو

گردو شامل انواع مواد مغذی و مفید مانند آنتی اکسیدان، چربی های اشباع نشده، پروتئین، فیبر، منگنز، منیزیم، آهن، کلسیم، فسفر، اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین های گروه B می باشد. این محصول دارای فواید بسیار زیادی بر سلامتی است که باعث شده مصرف آن از جانب متخصصان تغذیه توصیه شود. از جمله فواید گردو و نقش آن بر سلامتی می توان سلامت قلب، جلوگیری از دیابت نوع 2، بیماری آلزایمر، سرطان، حفظ سلامت استخوان ها، کنترل وزن، سکته مغزی، کاهش فشار خون، حفظ عملکرد مغز و محافظت از باروری مردان است.


برای مطالعه بیشتر جهت شناخت خواص و فواید گردو می توانید به مقاله 14 خاصیت گردو و نقش معجزه آسای آنها بر سلامتی مراجعه فرمایید.

طریقه نگهداری گردو

گردوی مرغوب با پوسته سخت در جای خشک، ماندگاری بالایی خواهد داشت و معمولاً تا یک سال دوام می‌آورد. مغز دانه های گردو را نباید در جای مرطوب نگهداری کرد. این محصولات می توانند در کیسه‌ های پلاستیکی به صورت در بسته برای مدت سه ماه در یخچال یا یکسال در فریزر سالم بمانند. علت این امر چربی موجود در گردو در صورت قرار گرفتن در برابر حرارت، اکسیده شده و باعث ایجاد تغییراتی در ترکیبات و بروز طعم و مزه نا مطبوع در آن می‌شود. علاوه بر این به دلیل جذب انواع بو ها، این محصول نباید در کنار مواد غذایی با بوی قوی مثل سیر یا پیاز نگهداری شود.


برای شناخت ویژگی های گردوی مرغوب تویسرکان می توانید مقاله 4 ویژگی برتر گردوی تویسرکان را مطالعه فرمایید.

جمع بندی

مغز دانه گردو که علاوه بر مصرف خوراکی، مصارف آرایشی، بهداشتی، درمانی و صنعتی دارد، یک میان‌ وعده ‌ی مغذی و پر از پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان‌ ها محسوب می شود. این محصول فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد که از نمونه های آن می‌توان به خواص ضد سرطانی، مفید برای قلب، کاهش کلسترول بدن و … اشاره کرد.

نوع گردوی مرغوب ویژگی هایی دارد که با شناخت آنها می توان تجربه یک خرید خوب داشت. این ویژگی ها شامل مغز دانه های گردو درشت، رنگ روشن گردو، طعم مطبوع و فوق العاده، درصد بالای روغن، عدم وجود کپک زدگی و رنگ پریدگی در مغز دانه، عاری از سوراخ و کرم خوردگی، درصد بالای مغز دانه سالم، یک دست بودن مغز دانه ها و عدم استفاده از هرگونه مواد نگهدارنده می باشد. در روش صحیح نگهداری این محصول و نگهداری از آن در پلاستیک و قرار دادن در یخچال و در فریزر می توان ماندگاری محصول را تا حد زیادی افزایش دهد.


منابع:
مقاله 5 فایده اصلی گردو برای سلامتی
مقاله گردو- نحوه نگهداری آنها

دسته بندی محصولات آموزش, آموزش گردو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason