مشاهده کنید:

4 ویژگی برتر گردوی تویسرکان

Home  /   4 ویژگی برتر گردوی تویسرکان
گردوی تویسرکان

معرفی گردوی تویسرکان

گردوی تویسرکان محصولی به دست آمده از باغات شهر تویسرکان است که به پایتخت گردوی ایران شهرت دارد. این شهر به دلیل آب و هوایی منحصر به فرد معتدل و کوهستانی، بستر مناسبی برای رشد درخت گردو را فراهم کرده است. گردو های به دست آمده از باغ های تویسرکان از کیفیت بالایی برخوردارند و با داشتن ارزش غذایی فوق العاده بالا و شکل ظاهری مطلوب، به عنوان گردوی اعلا در بازار های داخلی و خارجی ارائه می شوند.

گیاه شناسی درخت گردوی تویسرکان

گردوی تویسرکان از کاشت هسته بذری با تلقیح آزاد نوعی گردوی کالیفرنیایی در آمریکا به دست آمده است. این گردو با قدمتی 50 ساله در ایران نسبت به گردوی ایرانی مقاومت بیشتری در مقابل سرمای بهاره دارد و میزان باردهی آن تا ۶۰ درصد بیش از گونه های دیگر درخت گردو است. درخت تویسرکان دارای تنه ای نیمه بلند و نیمه گسترده است که در ۵ الی ۷ سالگی به بار می نشیند و مغز دانه های سفید با درصد چربی بالا را ارائه می دهد. علاوه بر مغز گردو های با ارزش غذایی بالا، از چوب درخت گردو نیز استفاده های مختلفی می شود که نوع با کیفیتی از چوب است.

برای مطالعه بیشتر در رابطه با پرورش گردو، می توانید به مقاله ۵ نکته مهم در پرورش گردو – از کاشت تا برداشت مراجعه فرمایید.

ویژگی های گردوی تویسرکان

گردوی تویسرکان که از مرغوب ترین انواع گردو در جهان است، دارای ویژگی هایی است که آن را از سایر نمونه ها مشابه گردو متمایز می کند. در ادامه به بررسی خصوصیات مغز گردوی تویسرکان می پردازیم:

  • مغز گردو تویسرکانی دارای بدنه ای نازک و با شکل بیضی است که پوست کاغذی آن باعث می شود تا مغز به راحتی از پوسته جدا گردد.
  • مغز دانه های تویسرکان با اندازه ی حدود ۳۲ میلی متر بسیار سفید و درشت هستند، حتی تابستان های خیلی گرم هم نتوانسته روی رنگ با کیفیت این نوع گردو تاثیر بگذارد.
  • نسبت مغز به پوست در این نوع گردو تقریبا 50 درصد است و طعم مطبوع و فوق العاده ای دارد.
  • درصد بالای مغز سالم و یک دست بودن مغز دانه ها، کیفیت بالایی برای این محصول رقم زده است.

برای خرید مغز گردوی دو پر اعلا سفید تویسرکان می توانید به بخش فروش مغز گردوی هتمت مراجعه فرمایید.

معرفی انواع مختلف مغز گردو

نمونه های مختلف گردو را بر اساس رنگ و میزان شکستگی به انواع مختلفی تقسیم می کنند:

1-رنگ

  • مغز گردوی سفید: آن دسته از مغز هایی که رنگ آنها حداقل %75 سفید تا کرم روشن باشد. این نوع مغز گردو معمولا به صورت خام در صبحانه و میان وعده ها استفاده می شود و به دلیل رنگ سفید آن از دیگر مغز ها گران تر است. این مغز گردو به دلیل جذابیت بصری مغز دانه، در دسته مرغوب طبقه بندی می شود.
  • مغز گردوی قهوه اي روشن: دسته ای از مغز دانه ها که رنگ حداقل %75 آنها کرم روشن تا قهوه ای روشن باشد. این نوع گردو بین مغز گردو خورشتی و سفید قرار می گیرد و از لحاظ میزان چربی، خوش خوراکی و تازه بودن، کیفیتی برابر با سایر مغز گردو ها دارد.
  • مغز گردوی قهوه ای تیره: این مغز گردوها معمولا رنگ آن ها حداقل %75 قهوه ای تا قهوه ای سوخته تا تیره است. این مغز دانه ها معمولا جهت استفاده در انواع خورشت استفاده می شوند که در اصطلاح به آن گردو خورشتی نیز گفته می شود. لازم به ذکر است سیاه بودن این گردو دلیل بر کیفیت پایین آن نیست. علت قیمت پایین تر این نوع مغز گردو به دلیل رنگ آن است که از لحاظ بصری جذابیت کمتری دارد. در واقع دانه های درشت این نوع گردو کیفیتی بالاتر و میزان روغن بیشتری نسبت به مغز گردوی سفید دارد.

2-شکستگی

  • گردوی دوپر: در این دسته بندی بیشتر از 85 درصد از قسمت های مغز دانه از لحاظ وزن به اندازه نصف مغز گردو و مابقی به اندازه سه چهارم نصف مغز گردو می باشند. نوع شکستگی دانه های مغز بسیار کم است.
  • گردوی چهارپر: مغز گردو هایی که حداقل 80 درصد از قسمت ها از لحاظ وزن به اندازه ی یک 4/1 مغز گردو می باشند، در این دسته قرار می گیرند.
  • گردوی دندانه ای: در این دسته از گردو ها حداقل 80 درصد از مغز دانه ها از لحاظ وزن به مقدار 6/1 مغز گردو است.

نتیجه گیری

مغز گردو یکی از منابع مهم مواد غذایی محسوب می شود که در طبقه خشکبار قرار می گیرد. انواع گردو بر اساس نوع گونه درخت و منطقه رشد متفاوتند و ویژگی های منحصر به فردی دارند. گردوی تویسرکان یکی از مرغوب ترین نمونه های گردو در جهان است که در شهر تویسرکان به بار می آید و همه ساله مقدار قابل توجهی مغز گردو به بازار ها ارائه می کند. مغز گردوی تویسرکان دارای ویژگی های ظاهری همچون رنگ سفید، درشتی و یکدستی، درصد بالای چربی، درصد شکستگی پایین و … می باشد که سرشار از انواع مواد مغذی مثل پروتئین، فیبر، آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی و ویتامین ها است.

دسته بندی محصولات آموزش, آموزش گردو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason