فندق خشکبار بسیار مقوی و با ارزش غذایی بالای است که هم به صورت خام و هم در غذا و دسر میتوان از خواص بالا و طعم لذیذ و دلنشین آن بهره برد. این خشکبار دارای ارزش عذایی بالایی است و تغذیه آن روزانه علاوه بر انرژی دهی و سیر کنندگی، ویتامین ها و مواد معدنی زیادی را به بدن شما می رساند.حال میخواهیم دستور پخت چند کیک فندقی را با هم یاد بگیریم تا بتوانیم خواص آن را با شیرینی کیک ترکیب نماییم.
برای خرید فندق سورت شده براق آجیلی اشکورات می توانید به بخش خشکبار هتمت مراجعه فرمایید.
فهرست مطالب
1. کیک فندقی بدون آرد مجارستانی
مواد لازم (برای 12 نفر):
- 340 گرم / 12 اونس فندق
- 2 قاشق چای خوری بیکینگ پودر
- 6 زرده تخم مرغ
- 6 سفیده تخم مرغ
- 8/5 لیوان شکر
- 1پینت خامه کیک سنگین
- 8/1 لیوان فندق خورد شده (برای تزئین کیک)
طرز تهیه کیک فندقی مجارستانی:
بگذارید فر در دمای 165 درجه سلسیوس گرم شود. قالب مورد نظر خود را با روغن چرب کنید و مقداری آرد بر روی آن بپاشید. در ظرفی فندق ها را کاملا خرد کنید و به آن بیکینگ پودر را اضافه کنید و کنار قرار دهید.
در یک ظرف بزرگ زرده های تخم مرغ را با شکر هم بزنید تا به رنگ زرد کم رنگ در بیاید. ترکیب را با مخلوط فندق آسیاب شده و بیکینگ پودر ترکیب کنید.
در یک ظرف تمیز، با هم زن برقی سفیده های تخم مرغ را هم بزنید تا به یک ترکیب سفت و خمیری برسید. 3/1 سفیده تخم مرغ هم زده شده را به ترکیب زرده تخم مرغ اضافه کنید، هم بزنید و 3/1 بعدی را اضافه کنید. آنقدر ادامه دهید تا مخلوط سفیده تخم مرغ تمام شود.
مخلوط را در قالب خود بریزید و در دمای 170 درجه سلسیوس به مدت 60 تا 75 دقیه، بگذارید بپزد. برای آزمایش پخت آن میتوانید ضربه آرامی به کیک بزنید اگر برگردد یعنی کیک شما آماده است. سپس بگذارید کیک خنک شود.
کیک را به سه برش برابر و موازی تفسیم کنید و بین هر لایه خامه کیک بریزید و روی هم قرار دهید. مقداری از خامه را بر روی کیک بریزید و روی آن را با فندق های خورد شده تزئین کنید. کیک فندقی مجارستانی شما آماده سرو است.
2. کیک فندقی با شکلات
مواد لازم (برای 10 نفر):
- 250 گرم فندق
- 200 گرم کره مکعبی خورد شده (مقداری برای مواد روی کیک)
- 200 گرم شکلات تلخ تکه شده
- 6 تخم مرغ
- 200 گرم شکر
- 3 قاشق چای خوری آب پرتغال تازه
- 150 گرم شکلات و فندق برای تزئین روی کیک
طرز تهیه کیک فندقی با شکلات:
فر را در دمای 200 درجه سلسیوس گرم کنید.فندق ها را بر روی سینی فر پخش کنید و به مدت 10 دقیقه در فر قرار دهید. هر 5 دقیقه ظرف را تکان دهید تا فندق ها به خوبی بپزند. مواظب باشید فندق ها نسوزند. وقتی به رنگ طلایی در آمدند از فر خارج کنید و بگذارید خنک شوند.
فر باید در دمای 180 درجه گرم شود. قالب خود را با کره چرب کنید و کف آن یک کاغذ روغنی قرار دهید. (به اندازه کف قالب)
200 گرم فندق را در یک غذا ساز بریزید و آنها به خوبی خرد کنید. 50 گرم دیگر فندق را کنار قرار دهید.
کره و شکلات را در یک ظرف نشکن بریزید و ظرف را در بالای یک قابلمه پر شده از آب قرار دهید. به آرامی هم بزنید تا جایی که ترکیب به خوبی آب و یک دست شده باشد و سپس ظرف را از روی قابلمه بردارید و به هم زدن خود ادامه دهید.
ترکیب شکلات را با فندق آسیاب شده ترکیب کنید و بگذارید به مدت 5 دقیقه خنک شود و به دمای اتاق برسد.
زرده تخم مرغ را با شکر، با هم زن برقی، به مدت 5 دقیقه هم بزنید تا به خامه سفید تبدیل شود. خامه را با ترکیب شکلات مخلوط کنید و تا یک دست شدن مخلوط هم بزنید.
در یک ظرف تمیز سفیده تخم مرغ را با یک هم زن برقی هم بزنید تا خامه سفت شود. ترکیب وقتی آماده است که با برگرداندن ظرف سفیده تخم مرغ از آن سرازیر نشود.
آب پرتغال را به ترکیبات اضافه کنید. مخلوط سفیده تخم مرغ را قاشق به قاشق به ترکیبات اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. ترکیب را در قالب بریزید و به مدت 35 تا 40 دقیقه در فر قرار دهید. کیک را از فر خارج کنید و بگذارید خنک شود.
بر روی کیک شکلات بریزید و سپس مقداری فندق خرد شده را بر روی آن بپاشید. کیک فندقی با شکلات شما آماده سرو شدن است.
3. کیک فندقی
مواد لازم (برای 12 تا 14 نفر):
- 300 گرم فندق
- 8 عدد تخم مرغ
- مقدار کمی نمک
- 385 گرم شکر
- 35 گرم / 4/1 لیوان آرد ساده
- 250 گرم کره بدون نمک
- 250 گرم شکر
- 80 میلی لیتر آسپرسو تازه خنک
طرز تهیه کیک فندقی:
بگذارید فر در دمای 160 درجه سلسیوس گرم شود. فندق ها را به مدت 8 تا 10 دقیقه در فر قرار دهید تا پوست آنها تیره شود. از فر خارج کنید در یک حوله تمیز بپیچید و فندق ها را بهم بمالید تا پوست آنها جدا شود. 50 گرم فندق را کنار بگذارید و دمای فر را به 90 درجه سلسیوس تغییر دهید.
250 گرم از فندق ها را در یک غذا ساز به خوبی آسیاب کنید. فندق های آسیاب شده را با آرد الک شده ترکیب کنید.
در یک ظرف جدا سفیده تخم مرغ، شکر و نمک را با هم زن برقی ترکیب کنید. (با سرعت ملایم تا بالا به مدت 8 تا 10 دقیقه) آنقدر هم بزنید تا به یک ترکیب غلیظ و براق برسید. ترکیب فندق و آرد را اضافه کنید و به خوبی با هم مخلوط کنید.
خمیر را به صورت مساوی در دو قالب بریزید و به مدت 45 دقیقه در فر قرار دهید. فر را خاموش کنید و بگذارید کیک ها به مدت 1 ساعت و 30 دقیقه خنک شوند.
کره را هم بزنید تا حالت خامه به خود بگیرد. شکر را مرحله به مرحله به کره اضاف کنید تا تمام آن ترکیب شود. سپس بر روی دور کند هم زن، اسپرسو را به ترکیب اضافه کنید.بین لایه ها و روی کیک را با خامه بپوشانید و کیک فندقی شما آماده سرو است.
برای مطالعه بیشتر جهت آگاهی از طرز پخت کیک رژیمی فندقی می توانید به مقاله کیک فندقی شکلاتی رژیمی بدون شکر و کم کربوهیدرات با 4 ماده اولیه مراجعه فرمایید.
نتیجه گیری
فندق به تنهایی دارای خواص زیاد و چشم گیری است. با درست کردن کیک فندقی هم از خواص آن بهره میبرید هم مزه و طعم دلنشینی را امتحان میکنید. امیدوارم از این کیک ها در کنار چای یا قهوه لذت ببرید.
منابع:
طرز تهیه کیک فندقی بدون آرد مجارستانی
طرز تهیه کیک فندق و شکلات