فهرست مطالب
کره بادام زمینی
کره بادام زمینی، خوراکی سالم و خوشمزه است. بادام زمینی منبع عالی پروتئین گیاهی، فیبر و بسیاری ویتامین ها و مواد معدنی اصلی است. فرآورده های بادام زمینی نیز منبع مناسبی از چربی های مفید، پروتئین و فیبر هستند. با توجه به خواص بادام زمینی، مصرف کره بادام زمینی در بارداری میتواند یک میان وعده سالم برای مادر و فرزند باشد.
برای خرید بادام زمینی و کره بادام زمینی آستانه به بخش مواد غذایی هتمت مراجعه فرمایید.
آیا مصرف کره بادام زمینی دو دوران بارداری مناسب است؟
اگر به بادام زمینی و یا فرآورده های آن حساسیت و آلرژی ندارید میتوانید از کره بادام زمینی در بارداری تغذیه کنید. بادام زمینی برای برای جنین بسیار مفید و مغذی است ولی اگر مادر به آن آلرژی داشته باشد به دلیل اثراتی که بر روی مادر میگذارد، میتواند به همان اندازهای مفید بودن، برای کودک خطرناک باشد.
آلرژی، تغییر شکل سیستم ایمنی تعریف میشود و احتمال اینکه کودک به آلرژی والدین دچار شود، زیاد است. اما کودکان به همان آلرژی دچار نمیشوند بلکه بدن آنها به برخی از عناصر حساس میشود. برای مثال والدین به بادام زمینی آلرژی دارند اما فرزند آنها میتواند به راحتی از کره بادام زمینی خود لذت ببرد. لازم است بدانید که این آلرژی والدین است که میتواند ارثی باشد و فقط متعلق مادر نیست.
ارزش غذایی کره بادام زمینی
در 2 قاشق غذا خوری (33 گرم) کره بادام زمینی:
- کالری: 190 کالری
- پروتئین: 8 گرم
- چربی: 16 گرم
- چربی اشباع شده: 3 گرم
- کربوهیدرات: 7 گرم
- فیبر: 3 گرم
کره بادام زمینی نسبت به مواد غذایی دیگر دارای کالری بالایی است و همچنین فیبر و پروتئین را وارد رژیم غذایی شما میکند. پس با مصرف کره بادام زمینی در بارداری میتوانید منبع غذایی و انرژی زا مناسبی برای خود داشته باشید.
فواید مصرف کره بادام زمینی در بارداری
کمک به رشد جنین: فولات و فولیک اسید در رشد جنین مهم هستند. بادام زمینی غنی از فولات و فولیک اسید هستند، 100 گرم آن میتواند 60 درصد فولات لازمه در دوران بارداری را فراهم کند همچنین 2 قاشق غذا خوری کره بادام زمینی 76 میکروگرم فولیک اسید دارد که میتواند به کنترل نواقص مادرزادی، رشد مغز کودک و رشد کلی آن کمک کند.
پروتئین طبیعی: پروتئین برای مادر در دوران بارداری بسیار پر اهمیت و حیاتی است و 100 گرم کره بادام زمینی دارای مقدار چشم گیری پروتئین است که میتواند مقدار پروتئین لازم برای یک روز مادر را فراهم کند. مخصوصا برای مادرانی که گیاه خوار هستند مصرف کره بادام زمینی در دوران بارداری میتواند به تأمین پروتئین روزانه آنها کمک کند.
ترمیم استخوان: مادر در دوران بارداری مخصوصا در اواخر و حتی بعد از آن مقدار زیادی کلسیم از دست میدهد. کره بادام زمینی غنی از کلسیم است و میتواند در استخوان سازی و ترمیم استخوان مادر و کودک نقش بسزایی داشته باشد.
تقویت سیستم ایمنی: کره بادام زمینی سرشار از آهن، ویتامین ها و مواد معدنی است. وجود ویتامین E و آنتی اکسیدان ها ضد آنفولانزا که عناصر بسیار مهمی برای بانوان باردار هستند، کمک به تقویت سیستم ایمنی آنها میکنند.
کاهش خطر ابتلا به آلرژی به آجیلها: دانشمندان در تحقیقات خود بر روی ۱۰۹۰۱ نوزاد در جهان یافتند که مصرف کره بادام زمینی در دوران بارداری می تواند خطر ابتلا به آلرژی به آجیل را در نوزاد در حال رشد کاهش دهد. هرچه بیشتر بادام زمینی و سایر انواع آجیل مصرف شود، خطر ابتلا به آلرژی به آجیل در آینده در کودک کاهش می یابد.
جدا از اینکه مادرانی که در دوران بارداری خود در وعدههای غذایی آجیل مصرف میکنند رژیم سالمتری دارند، با مصرف کره بادام زمینی سبب تقویت سیستم ایمنی نوزاد خود شده و احتمال خطر ابتلا به آلرژیهای مربوطه را در نوزاد به حداقل میرسانند.
برای مطالعه بیشتر جهت آگاهی از نوع تغذیه در هنگام بارداری، میتوانید به مقاله تغذیه در دوران بارداری-10 ماده مغذی برای مادران در بارداری مراجعه فرمایید.
مخاطرات مصرف کره بادام زمینی در دوران بارداری
بادام زمینی خام در زمین رشد می کند و خطر آلودگی به عامل سمیای به نام آفلاتوکسین را به همراه دارد. آسپرژیلوس (Aspergillus Niger) نوعی قارچ است که آفلاتوکسین تولید می کند. مصرف بیش از اندازهی آفلاتوکسین ممکن است باعث مشکلات عدیدهای در سلامتی انسان مانند سرطان کبد، اختلال در رشد جنین، کم خونی بارداری، زایمان زودرس و از دست دادن جنین در بارداری شود.
ستفاده از کره بادام زمینیهایی که در فرایند صحیحی از برشته شدن قرار گرفته اند و کهنه و فاسد نیستند، خطر ابتلا را بسیار کاهش میدهد. در انتها سعی کنید از برندهایی استفاده کنید که تحت آزمایش و یا استانداردی چون FDA (Food And Drug Administration) قرار گرفتهاند.
نتیجهگیری
کره بادام زمینی یک غذای بسیار مغذی و سرشار از پروتئین است که برای افراد باردار بدون حساسیت به بادام زمینی عالی است. کره بادام زمینی محصولی است با گلیسمی پایین که ممکن است به شما در حفظ سطح قند خون کمک کند. همچنین پروتئین – یک ماده مغذی کلیدی برای بارداری – را تامین می کند. به علاوه، چربی سالم آن ممکن است خطر بیماری قلبی شما را کاهش دهد و فیبرهای موجود در آن به هضم غذا و در پی آن به تسکین یبوست کمک می کند.
در نهایت، کره بادام زمینی سرشار از ویتامین و آنتی اکسیدان است. به این ترتیب، می تواند به پیشگیری از بیماریهای زیادی کمک کند و سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شود. خوردن کره بادام زمینی یا بادام زمینی در دوران بارداری حتی ممکن است خطر ابتلا به آلرژی به بادام زمینی را در کودکان کاهش دهد.
خوردن کره بادام زمینی در بارداری تا زمانی که یک محصول فرآوری نشده (بدون مواد افزودنی جهت افزایش طول عمر محصول) کره بادام زمینی را انتخاب کنید بی خطر است. از برندهای تجاری کره بادام زمینی که طبیعی و بدون مواد افزودنی هستند استفاده کنید و از طعم آن لذت ببرید.
منابع:
آیا مصرف کره بادام زمینی در دوران بارداری بی خطر است؟
کره بادام زمین در دوران بارداری