مشاهده کنید:

چای سفید – آشنایی با چای سفید

Home  /   چای سفید – آشنایی با چای سفید
چای سفید – آشنایی با چای سفید

چای سفید

چای سفید نوعی چای با طعمی لطیف است و به طور طبیعی کافئین کمی (6 تا 75 میلی گرم در یک لیوان ‏چای) دارد. در ابتدای فصل باز جوانه ها و برگ های جدید برداشت می‌شود. نام این چای به علت کرک‌های ‏سفید روی برگ چای است که از برگ های جوان در مقابل حشرات حفاظت می‌کنند. از آنجایی که این چای ‏برای مدت زمان کوتاه با دست برداشته می‌شود قیمت بالاتری نیز دارد.

برای آشنایی با انواع چای به مقاله برای خرید چای آنلاین به چه نکاتی توجه کنیم؟ – ‏بررسی و شناخت 8 نوع چای مراجعه فرمایید.

‏چای سفید چیست؟

چای سفید از برگ های جوان و بهاری چای تشکیل شده است که به طور سنتی در استان فوجیان چین کشت ‏می شود. برگ های این چای به دلیل حالت پژمرده و کوچک و کرک های سفیدی که دارند، معروف هستند. ‏وقتی چای را دم می‌کنید، معمولاً رنگ طلایی روشن با رایحه‌ای از گل خواهید داشت. بسته به نوع آن، ‏طعم چای می تواند از چوبی تا شیرین تا گلی با رایحه های سبک و میوه ای متغیر باشد. هنگامی که به درستی دم ‏می شود، معمولا تلخی کمتری و مزه ملایم تری نسبت به چای سیاه دارد.‏

تقریباً تمام چای ها (سیاه، سبز، سفید و اولانگ) از یک گونه گیاهی با نام کاملیا سیننسیس یا گیاه چای تهیه ‏می‌شوند. تنوع گسترده چای ها به دلیل مکان رشد، زمان برداشت چای و نحوه خشک کردن وجو دارند و بر این ‏اساس تقسیم بندی می‌شوند. برگ های چای سفید به طور سنتی در فوجیان در اواسط مارس تا اوایل آوریل ‏‏(اوایل بهار) برداشت می شود.‏

پس از برداشت برگ‌های چای سفید بلافاصله پس از برداشت با استفاده از نور طبیعی خورشید، دریچه‌های ‏حرارتی یا محفظه‌های خشک‌کن خشک می‌شوند. این به جلوگیری از اکسید شدن، دادن طعم و رنگ ملایم به ‏چای و حفظ خواص ارزشمند چای، مانند آنتی اکسیدان ها کمک می کند. ویژگی ها و خواص چای بسته به ‏منطقه مبدا آن می تواند متفاوت باشد.‏

روش استفاده

چای سفید را معمولاً به صورت تازه دم و داغ مصرف می‌کنند. به دلیل طعم لطیف آن، معمولا شیرین کننده ها ‏یا شیر به آن اضافه نمی شود و اغلب به تنهایی یا با یک میان وعده سبک سرو می شود. نوشیدن آن هنگام ‏استراحت صبح یا بعد از ظهر بهترین راه برای درک کامل این چای داغ لطیف است.‏

نحوه نوشیدن چای سفید

چای سفید باید در دمای نسبتا پایین دم بکشد تا ویژگی های تازه چای حفظ شود. از آب تمیزی استفاده کنید ‏که هنوز به جوش نیامده است. (در حالت ایده آل 175 تا 190 فارنهایت) توجه داشته باشید که آب در دمای ‏‏212 درجه فارنهایت به جوش می آید، بنابراین آب داغ است اما به طور کامل نجوشیده. بیشتر چای‌های سفید ‏باید به مدت یک دقیقه یا تا پنج دقیقه دم بکشند. برخی از گونه های چای سفید اگر برای مدت طولانی دم ‏بکشند یا با آب خیلی داغ دم شوند، پررنگ و تلخ می‌شوند.‏

مقدار چای مورد نیاز به برگها بستگی دارد – اگر مخلوط چای تا حد زیادی جوانه های فشرده باشد، نزدیک به ‏یک قاشق چای خوری از آن برای یک فنجان کافی است. اگر چای از برگ های باز و سبک تشکیل شده باشد، ‏نزدیک به یک قاشق غذاخوری در هر فنجان از آن استفاده کنید. قبل از افزودن هر گونه شکر یا مواد دیگر، ‏چای را بچشید زیرا به احتمال زیادی به آن نیازی نخواهد داشت.‏

کافئین در چای سفید

محتوای کافئین موجود در چای سفید بسته به منشا آن می تواند متفاوت باشد. اکثر چای های سنتی فوجیان ‏کافئین کمی دارند. یک فنجان از چای که در دمای مناسب و به مدت کوتاه دم کشیده، می تواند حاوی شش ‏میلی گرم کافئین باشد (در مقایسه با 80 تا 200 میلی گرم در یک فنجان قهوه). به دلیل عدم اکسیداسیون ‏چای، زمان کوتاه دم کردن و کافئین کم، اسیدیته آن نیز در مقایسه با چای سیاه و قهوه کمتر است.‏

اکنون مقداری چای سفید در دارجلینگ هند و سایر مناطق کشت چای در سراسر جهان در حال پرورش این نوع ‏چای هستند. این انواع چای با نوع اصلی و سنتی آن در چین بسیار متفاوت هستند که در نتیجه برخی از چای ‏های سفید برداشت شده در خارج از چین دارای سطوح بالاتری کافئین هستند. این چای ها گاهی اوقات می ‏توانند سطح کافئین مشابهی با چای سبز و حتی چای سیاه داشته باشند (تا ۷۵ میلی گرم در هر فنجان).‏

خرید و نگه داری

چای سفید را می توان به صورت برگ های چای کامل، چای کیسه ای و گاهی اوقات به عنوان آیس تی (‏ice ‎tea‏) آماده به فروش رساند. همچنین به صورت تک منشا و ترکیبی در دسترس هستند. با کیفیت ترین چای ‏معمولاً به شکل برگ کامل به فروش می‌شود. چای سفید را در ظرف دربسته در جای خشک و خنک و دور از ‏نور نگهداری کنید.

برگ های چای بدون طعم باید برای یک یا دو سال با کیفیت بالا باقی بماند و در شرایط ‏مناسب ذکر شده نگهداری شود. چای های طعم دار (چای سفید با مواد افزودنی مانند مرکبات یا وانیل) برای ‏شش ماه تا یک سال ماندگاری دارند. چای بعد از این بازه زمانی بد نمی شود، اما مقداری از طعم و مزه خود را از ‏دست می دهد.‏

انواع چای سفید

چند نوع عمده چای سفید برای خرید در مغازه ها و بازارهای آنلاین موجود است. سوزن نقره ای با ارزش ترین ‏چای سفید به دلیل طعم خالص، عطر گل و رنگ طلایی آن است. گل صد تومانی سفید (‏white peony‏) یکی ‏دیگر از چای های ممتاز است که طعمی آجیلی و شیرین دارد و اغلب به صورت تک منشا فروخته و به صورت ‏ترکیبی استفاده می شود. رنگ این نوع چای سفید، پس از خیس شدن، کمی عمیق تر از سوزن نقره ای است. ‏Monkey-picked‏ ظاهرا زمانی توسط میمون ها چیده می شد، اما اکنون این نام به سادگی به معنای چای ‏جوان با کیفیت بالا است که در اوج خود و به صورت کاملا رسیده چیده می‌شود.‏

گاهی اوقات می توان انواع دیگری را یافت، مانند چای سفید دارجلینگ (که در هند رشد می کند، با ویژگی های ‏بسیار متفاوت) و چای سفید “ابرو(‏eyebrow‏)” که دیرتر برداشت می شوند و بنابراین کیفیت کمی پایین تری ‏دارند.‏

جمع بندی

چای سفید مانند انواع دیگر چای بسته به نوع کاشت و زمان کاشت انواع گوناگونی دارد و بسته به نوع آن دارای ‏خواص گوناگونی نیز است. چای سفید اکثر مواقع ساده و به تنهایی سرو می‌شود و شیرین کننده ای به آن ‏افزوده نمی‌شود. در این روزهای سرد زمستان از نوشیدن این چای به همراه یک میان وعده ساده لذت ببرید.‏

منابع:
چای سفید چیست؟

دسته بندی محصولات آموزش چای, هتمت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason