ارسال تمامی سفارشات در هتمت رایگان شد.
مشاهده کنید:

12 روش شناخت پسته مرغوب- چگونه از کیفیت پسته مطمئن شویم؟

Home  /   12 روش شناخت پسته مرغوب- چگونه از کیفیت پسته مطمئن شویم؟
پسته مرغوب

ویژگی های پسته مرغوب

پسته یکی از لذیذ ترین خشکبار موجود در ظرف آجیل است که ارزش غذایی بالا و فواید زیادی برای سلامتی دارد. این محصول در انواع مختلف کشت و برداشت می شود که در مناطق آب و هوایی گوناگونی به عمل می آید. شناخت ویژگی های نوع مرغوب پسته، می تواند یک خرید خوب را به همراه داشته باشد چرا که تاثیر بسیاری در مدت زمان نگهداری و طعم آن دارد. علاوه بر این نحوه کشت و برداشت این محصول و استفاده از انواع آفت کش های کشاورزی می تواند بر مرغوبیت پسته تاثیر گذار باشد.

جهت مطالعه روش های پرورش پسته می توانید به مقاله از کاشت تا برداشت پسته – معرفی روش های پرورش پسته مراجعه فرمایید.

انواع مختلف پسته های فرآوری شده

پسته هم به‌ صورت خام و هم به ‌صورت فرآوری ‌شده عرضه می‌شود.

1- پسته خام

پسته خام دارای یک پوسته نرم سبز و صورتی استکه به دلیل وجود همین پوسته، تشخیص نمونه با کیفیت آن آسان است. زیرا اگر پسته کهنه و خراب باشد، رنگ پوسته تغییر کرده و متمایل به سیاه می شود.

2- پسته های فراوری شده

پسته ها را در انواع مختلفی به عمل می آورند:

  • پسته برشته: نمونه ای که در آن فقط محصول را برشته می کنند. در این نوع فراوری هیچ گونه چاشنی و افزودنی به پسته اضافه نمی شود.
  • پسته برشته و نمکی: نمونه ای که در هنگام برشته‌کردن به آن نمک اضافه می کنند.
  • پسته چاشنی‌ دار: نمونه هایی که در آن از چاشنی های افزودنی جهت طعم دار کردن پسته استفاده می شود. مواد افزودنی مثل نمک، جوهرلیمو، زعفران (سنگ زعفران)، سرکه، آبلیمو، گلپر و آویشن.
  • پسته شکسته با دستگاه: نمونه هایی از پسته را به دلایل جدا کردن کامل مغز پسته از پوسته سخت، و تبدیل پسته های بسته به نوع خندان، توسط دستگاهی می شکنند.

روش های سنجش کیفیت پسته مرغوب

روش های مختلفی جهت تشخیص نوع مرغوب پسته وجود دارد که با آگاهی از این روش ها می توان از کیفیت محصول خریداری شده اطمینان حاصل کرد. در خصوص ویژگی های ظاهری، پسته مرغوب داری ویژگی های زیر است:

  1. رنگ مغز پسته مرغوب به رنگ زرد یا نزدیک به رنگ سبز تیره است. نمونه هایی از پسته نیز وجود دارند که پوسته نرم رویی مغز، با رنگ ارغوانی و مغز دانه آن سبز زمردی باشد
  2. عدم وجود چروکیدگی و رنگ پریدگی در مغز دانه
  3. میزان چربی پسته‌ که ارتباط زیادی با مرغوبیت محصول دارد
  4. عدم تیرگی و کدری در پوست پسته
  5. مغز دانه های یک شکل و یکسان
  6. عاری از سوراخ و کرم خوردگی
  7. خندان بودن پسته
  8. عدم وجود کپک زده گی و نرمی در مغز دانه
  9. عدم استفاده از افزودنی های رنگ دار که جهت پوشاندن معایب پسته همچون کهنگی استفاده می شود
  10. طعم مطبوع پسته
  11. اندازه های یکسان پسته
  12. ظاهر پسته

طریقه نگهداری پسته

انواع مختلف پسته مرغوب، دارای روش های نگهداری متفاوتی هستند که آگاهی از این روش های نگهداری، می تواند در حفظ کیفیت طولانی مدت محصول موثر باشد.

1-پسته شور

برای نگهداری پسته شور برای مدت زمان طولانی، باید پسته ها را درون ظرف های شیشه ای یا پلاستیکی با در بسته نگهداری کرد. این محصول به دلیل جذب سریع عطر و بو های شدید، نباید در کنار مواد غذایی همچون سیر و یا پیاز نگهداری شود. پسته شور در دمای اتاق و در بسته بندی مناسب مغز پسته، تا سه ماه ماندگاری دارد. همچنین نگهداری این محصول در یخچال با بسته بندی مناسب تا یک سال ممکن است.

2-پسته تازه

پسته تازه به دو روش قابل نگهداری است:
منجمد کردن: پسته را درون ظروف پلاستیکی یا شیشه ای، درون فریزر نگهداری کرد.
خشک کردن: پسته ها را از پوسته جدا و سپس خشک کرد. برای خشک شدن پسته ها به صورت کامل سه روز لازم است.میزان رطوبت پسته تازه حدود 20 درصد است اما این میزان باید به 5 درصد برسد.

3-پسته خشک

نگهداری این نوع پسته به دلیل رطوبت کمتر آن، در مقایسه با پسته تازه ساده تر است. برای جلوگیری از جذب رطوبت مجدد و نفوذ هوا، باید آن ها را درون شیشه یا ظروف پلاستیکی در بسته نگهداری کرد.

جهت خرید پسته اکبری دست چین نمکی رفسنجان می توانید به بخش فروش پسته هتمت مراجعه فرمایید.

جمع بندی

پسته از محبوب ترین خشکبار است که یک میان‌ وعده ‌ی مغذی و پر از پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان‌ ها محسوب می شود، این محصول دارای فواید بسیار زیادی برای سلامتی است که از نمونه های آن می‌توان به کاهش وزن، بهبود سلامت روده، کاهش کلسترول و سطح قند خون اشاره کرد. این محصول دارای انواع مختلفی است که با توجه به مناطق کشت، نوع آنها متفاوت است.

برای شناخت نوع مرغوب پسته ها، ویژگی هایی همچون خندان بودن طبیعی، ظاهر یکدست و یکسان، طعم مطبوع، عدم پوک شدگی و کرم خوردگی مغز دانه، عدم استفاده از مواد افزودنی غیر مجاز و … مد نظر است. همچنین شیوه‌ی تهیه، عطر، طعم و بسته ‌بندی پسته نکاتی هستند که در هنگام خرید باید به آنها توجه داشت. لازم به ذکر است روش نگهداری درست این محصول می تواند میزان ماندگاری آن را تا حد زیادی افزایش دهد.

دسته بندی محصولات آموزش, آموزش پسته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason

به مشتاقان این محصول بپیوندید لطفا ادرس ایمیل خود را وارد کنید ما با شما ارتباط خواهیم گرفت.