مشاهده کنید:

12 ویژگی متمایز کننده پسته اکبری از سایر پسته ها

Home  /   12 ویژگی متمایز کننده پسته اکبری از سایر پسته ها
پسته اکبری

معرفی پسته اکبری

پسته اکبری از مرغوب ترین انواع پسته است که در ظرف آجیل ایرانی یافت می شود. بیش‌ترین حجم این نوع از پسته در شهرستان ‌های رفسنجان، انار و سیرجان استان کرمان، به عمل می آید و همه ساله مقادیر زیادی از آن به کشور های دیگر صادر می شود. این پسته با طعم مطبوع و لذیذ و اندازه ی درشت شناخته می شود و ارزش غذایی بالا، موجب محبوبیت زیاد آن است. پسته فواید زیادی در درمان و حفظ سلامتی دارد و از جمله خشکباری است که مصرف آن توسط کارشناسان تغذیه توصیه می شود.

جهت مطالعه روش های پرورش پسته می توانید به مقاله از کاشت تا برداشت پسته – معرفی روش های پرورش پسته مراجعه فرمایید.


گیاه شناسی درخت پسته

ارتفاع درخت پسته اکبری در شزایط مناسب حدود ۵ متر است و دارای تنه ای به رنگ سفید مایل به خاکستری می باشد. اکثر برگ های این درخت پنج برگچه ای است که اندازه برگچه انتهایی، بزرگتر از برگچه های جانبی می باشد و روی هر شاخه 3 شاخه جانبی وجود دارد. استحکام این درخت به حدی است که از تنه و شاخه ها در برابر باد محافظت کرده و آسیبی به درخت وارد نمی شود. این نهال نیز به خواب زمستانی می رود و برای بیدار شدن به حدود 1200 ساعت سرما نیاز دارد.


12 ویژگی برجسته پسته اکبری

پسته اکبری که از مرغوب ترین انواع پست است، دارای ویژگی هایی است که آن را از سایر نمونه ها مشابه متمایز می کند. در ادامه به بررسی خصوصیات پسته اکبری می پردازیم:

  1. این مغز دانه مرغوب در حالت تازه و دستچین بودن، دارای طعم مطبوعی است.
  2. این پسته از نظر رقم و اندازه مغز دانه تقریبا یکسان هستند.
  3. ظاهر و اندازه پسته اکبری کشیده است. کشیده ترین رقم در بین انواع پسته ها
  4. وزن هر عدد پسته اکبری خشک، چیزی در حدود 2 گرم است
  5. ابعاد یک عدد پسته خشک شده 12/22 میلی متر است
  6. رنگ پسته اکبری در هنگام رسیدن قرمز روشن و رنگ پوشش جلویی مغز پسته بنفش قهوه ای است.
  7. مغز دانه پسته اکبری زرد کم رنگ و رنگ پوست، استخوانی کرم تیره است.
  8. در میان این پسته ها، نمونه هایی با مزه های غیر طبیعی وجود ندارد.
  9. این پسته با راحتی از پوست سخت خارج می شود و نیاز به فشار اضافی نیست.
  10. از این محصول به دلیل ظاهر زیبا و شکیل، به عنوان آجیل لوکس مجلسی استفاده می شود.
  11. مناسب ترین نوع پسته برای صادرات به کشور های مختلف است.
  12. در پرورش این محصول از آفات زنده استفاده نشده است.

برای خرید پسته اکبری دست چین نمکی رفسنجان می توانید به بخش فروش پسته هتمت مراجعه فرمایید.


معرفی انواع مختلف پسته

انواع گوناگونی از پسته در مناطق مختلف ایران کشت می شوند که این محصولات از نظر اندازه ظاهری، طعم، نوع درخت و زمان کشت با یکدیگر متفاوند. از معروف ترین پسته ها می توان به پسته احمدآقایی، اکبری، سفید پسته نوق، فندوقی، کله قوچی، قزوینی، محمدآقایی، اوحدی، چروک، هفتاد تایی، پسته جباری، سیف الدینی، ممتاز، شاهپسند، بادامی زرند و … اشاره کرد. اما به طور کلی دسته بندی کشاورزان در تقسیم بندی، متداول تر است که پسته ها از نظر شباهت ظاهری، در این دسته ها جای می گیرند. این دسته بندی عبارت است از:

  • پسته احمدآقایی (دراز و بادامی شکل)
  • پسته فندوقی (گرد و ریز)
  • پسته کله قوچی (گرد و درشت)
  • پسته اکبری (کشیده و خوش فرم)

جدا از ویژگی های ظاهری، پسته ها در انواع مختلف پسته خام، پسته شور و پسته زعفرانی ارائه می شوند. نمونه پسته خام بدون هیچگونه مواد افزودنی و سایر نمونه ها توسط چاشنی هایی مثل نمک و زعفران کمی طعم دار می شوند.


ارزش غذایی پسته

پسته سرشار از ویتامین B۶ است که در تنظیم قند خون و تشکیل هموگلوبین نقش بسیار مهمی دارد. علاوه بر این، پسته منبع غنی پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان ‌ها است که از آسیب سلولی جلوگیری می‌کند. این خشکبار نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به بیماری ‌هایی مانند سرطان دارد و دارای مقدار کمی کالری می باشد. مغز دانه پسته حاوی آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به سایر آجیل‌ها و دانه ‌ها است که به همین دلیل در انواع رژیم های غذایی دیده می شود.

نتیجه گیری

پسته از منابع مهم مواد غذایی محسوب می شود که در طبقه خشکبار و محبوب ترین مغز دانه آجیلی قرار می گیرد. انواع پسته بر اساس نوع گونه درخت و منطقه رشد متفاوتند و ویژگی های مختلفی در ظاهر و طعم محصول دارند. پسته اکبری را می توان یکی از مرغوب ترین نمونه های پسته دانست که با ظاهر کشیده و زیبا همچنین طعم مطبوع و ویژگی های برجسته، از سایر پسته ها متمایز می شود.

هر سال مقدار قابل توجهی از پسته اکبری جهت صدرات استفاده می شود و اینگونه می توان گفت که علاوه بر ایران، در کشور های دیگر نیز طرفداران زیادی دارد. پسته اکبری دارای ویژگی های ظاهری همچون رنگ زرد کمرنگ، درشتی و یکدستی، خندان، بدون خرابی، درصد شکستگی پایین و … می باشد. این محصول سرشار از انواع مواد مغذی مثل پروتئین، فیبر، آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی و ویتامین ها است.

دسته بندی محصولات آموزش پسته, آموزش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason