مشاهده کنید:

مصرف عسل در بارداری-7 دلیل بر اهمیت مصرف عسل در بارداری

Home  /   مصرف عسل در بارداری-7 دلیل بر اهمیت مصرف عسل در بارداری
مصرف عسل در بارداری

عسل

مصرف عسل در بارداری، جایگزین مناسبی برای شکر است و طعم دل نشینی دارد. این ماده غذایی شیرین منبع خوبی از آنتی ‏اکسیدان و آمینو اسید است، به همین منظور از آن در اهداف دارویی نیز استفاده می‌شود. البته عسل دارای نوعی ‏باکتری است که ممکن است منجر به بوتولیسم در نوزادان شود و چون سیستم گوارش نوزادان تکمیل نشده ‏است توانایی مقابله با باکتری موجود در عسل خام را ندارد. همچنین دکترها توصیه می‌کنند که به کودکان زیر ‏یک سال عسل داده نشود. ‏

برای خرید عسل جنگلی با موم ارتفاعات شرق گیلان به بخش فروش عسل هتمت مراجعه کنید.

7 دلیل اهمیت مصرف عسل در بارداری
7 دلیل اهمیت مصرف عسل در بارداری

آیا مصرف عسل در دوران بارداری مناسب است؟

بله، مصرف عسل در دوران بارداری بی خطر است و می توانید آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید مگر اینکه ‏پزشکتان پیشنهاد دیگری بدهد. در عسل باکتری هایی وجود دارد که روده می تواند آن را کنترل و دفع کند. ‏بعضی از عسل ها ممکن است حاوی باکتری اسپور کلستریدیوم باشد که باعث یک بیماری نادر می گردد. ‏سیستم ایمنی بدن سالم می تواند با عفونت مبارزه کند. در دوران بارداری هم این باکتری توسط جفت دفع می ‏شود و اجازه نمی‌دهد آنتی‌ژن‌های مضر به نوزاد برسند و او را از هرگونه عفونت احتمالی محافظت می‌کند.‏

به صورت کلی عسل به عنوان جایگزینی برای شکر پیشنهاد می‌شود و اگر به درستی از آن تغذیه کنید، ضرری ‏برای شما به همراه ندارد.‏

مزایای مصرف عسل در بارداری

عسل به دلیل خواص دارویی متعددی که دارا است فواید زیادی برای سلامتی شما دارد. در هند باستان از خواص ‏و اهمیت این داروی طبیعی ، نوشته های بسیاری موجود است. حال برخی از این خواص را با هم بررسی می ‏کنیم:‏

‏1. تقویت سیستم ایمنی بدن: در دوران بارداری مادر نیاز به سیستم ایمنی قوی و بالایی دارد تا بتواند هم از ‏خودش و هم از کودک در مقابل عوامل ایجاد کننده بیماری، محافظت کند. آنتی اکسیدان و آنتی باکتری های ‏موجود در عسل سیستم ایمنی را تقویت می‌کند و با عفونت ها مبارزه می‌کند.‏

‏2. تسکین گلو درد و سرفه: مصرف عسل به همراه زنجبیل یا چای لیمو، به دلیل خواص ضد التهابی که دارد، ‏می‌تواند تسکین بخش گلودرد و سرفه باشد.‏

‏3. مقابله با سرما خوردگی: خواص ضد ویروسی و تقویت سیستم ایمنی که در عسل وجود دارد به بدن مادر ‏کمک می‌کند که با سرماخوردگی مبارزه کند. مصرف عسل به روش های گوناگونی چون چای یا با آب ولرم ‏می‌تواند از ابتلا شدن مادر به سرماخوردگی پیشگیری کند.‏

‏4. احتمال ترمیم زخم: مصرف این ماده غذایی می‌تواند زخم معده بیمارانی که مبتلا به ورم معده هستند را با ‏سرعت بیشتری بهبود بخشد. مخصوصا برای زخم اثنا عشر که با یک عفونت با باکتری به نام ‏H‏-پیلوری ایجاد ‏می‌‍‌شود، بسیار مناسب است. زخم های معده می‌توانند بسیار خطرناک باشند زیرا معده در نزدیکی رحم قرار دارد ‏و امکان دارد سلامت جنین را به خطر بی‌ا‌‌ندازد. پس حتما با کمک دکتر خود عسل را در رژیم غذایی خود قرار ‏دهید.‏

‏5. تسکین بی‌ خوابی: مصرف عسل یکی از آسان ترین و بی خطر ترین روش های بالا بردن کیفیت خواب است و ‏می‌تواند مسبب یک خواب آرام و راحت برای شما باشد. یک لیوان عسل به همراه شیر گرم قبل از خواب، ‏می‌تواند روش مناسبی برای از بین بردن استرس باشد و نبودن استرس می‌تواند به شما خواب راحت و آرامی ‏هدیه دهد.‏

‏6. جلوگیری از آلرژی: خواصی در عسل است که می‌تواند مقاومت بدن را در برابر حساسیت های فصلی بالا ببرد. ‏مصرف مرتب آن به بدن کمک می‌کند تا در مقابل آنتی ژن هایی که می‌توانند در دوران بارداری تهدید کننده ‏باشند، ایمنی ایجاد کند. اما اگر به گرده گل ها حساسیت دارید، حتما با دکتر خود مشورت کنید.‏

‏7. سلامت پوست سر: خواص آنتی باکتریال و ضد قارچ این ماده غذایی طلایی، به درمان بریدگی ها، زخم ها و ‏بهبود پوست سر کمک می‌کند. ترکیب عسل با آب گرم می‌تواند شوره سر را کاهش و خارش سر را تسکین دهد.‏

برای مطالعه بیشتر جهت آگاهی از نوع تغذیه در هنگام بارداری، می توانید به مقاله تغذیه در دوران بارداری – 10 ماده مغذی ‏ضروری برای مادران در بارداری مراجعه فرمایید.

مزایای مصرف عسل در بارداری
مزایای مصرف عسل در بارداری

مضرات احتمالی مصرف عسل در بارداری

با تمام فوایدی که عسل برای بدن داردن باید به ضررهای احتمالی آن به بدن نیز توجه کرد. بانوان بارداری که ‏به مصرف عسل در رژیم غذایی خود علاقه دارند، حتما قبل از استفاده باید دیابت بارداری خود را چک کنند. ‏برخی زنان در دوران بارداری به دیابت بارداری (‏GDM‏) مبتلا می‌شوند و باید سطح قند خون خود را کنترل ‏کنند و مراقب باشند. از آنجایی که عسل دارای گلوکز است در دسته کربوهیدرات قرار می‌گیرد که در این موارد ‏باید از خوردن آن صرف نظر شود.‏

با اینکه احتمال آلرژی به عسل بسیار کم است ولی در برخی موارد بروز گرفتگی معده، تحریک دستگاه گوارشی، ‏اسهال، نفخ و مشکلات معده صورت گرفته، پس حتما از کیفیت عسل اطمینان حاصل نمایید.

مقدار مناسب مصرف عسل در بارداری

برای اینکه از مقدار مناسب مصرف عسل در بارداری خود مطمئن شوید، سعی کنید تعداد قاشق غذاخوری عسلی ‏که در روز مصرف می‌کنید را بشمارید. 3 تا 5 قاشق غذاخوری (معادل 180 تا 200 کالری) در روز مقدار مناسبی ‏برای مصرف عسل در بارداری است.‏

در دوران بارداری مقدار کالری مصرفی روزانه از شکر های ساده، باید کمتر از 10 درصد از کل کالری مصرفی ‏شما باشد در نتیجه 4 قاشق غذایی (هر قاشق 60 کالری) می‌تواند مناسب ترین مقدار عسل مصرفی روزانه شما ‏باشد.‏

مقدار مناسب مصرف عسل در بارداری
مقدار مناسب مصرف عسل در بارداری

نتیجه گیری

عسل از زمان های قدیم مصرف و خواص دارویی داشته و مصرف متعادل آن در دوران بارداری می‌تواند فواید ‏زیادی برای مادر داشته باشد. البته باید توجه داشته باشید که قبل از مصرف هر گونه ماده غذایی باید از دکتر ‏خود مشورت بگیرید تا از بی خطر بودن آن برای سلامت بدن خود، مطمئن شوید.‏

منابع:‏

مصرف عسل در دوران بارداری-فواید و مضرات

عسل در دوران حاملگی: فواید و اثرات منفی آن

دسته بندی محصولات آموزش عسل, بارداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason