مشاهده کنید:

چه عواملی بر قیمت گردو تاثیرگذار است؟ – معرفی انواع گردو بر اساس 2 معیار سنجش

Home  /   چه عواملی بر قیمت گردو تاثیرگذار است؟ – معرفی انواع گردو بر اساس 2 معیار سنجش
قیمت گردو

معرفی گردوی تویسرکان

تویسرکان یکی از شهر های مهم تولید کننده گردو در کشور است که به دلیل آب و هوای کوهستانی و دره ای، امکان کشت مرغوب ترین نوع گردو را فراهم می کند. مغز گردوی تویسرکان نوبرانه ویژگی های منحصر به فردی دارد که آن را از سایر گردو ها متمایز می کند. قیمت گردوی با پوست و بدون پوست با یکدیگر متفاوتند که در این مقاله به بررسی علت های تفاوت آنها می پردازیم.

گردوی تویسرکان که از مرغوب ترین انواع گردو در جهان است، دارای ویژگی هایی است که آن را از سایر نمونه ها مشابه گردو متمایز می کند. ویژگی های مغز گردوی تویسرکان عبارتند از:


1-مغز گردو تویسرکانی دارای بدنه ای نازک و با شکل بیضی است که پوست کاغذی آن باعث می شود تا مغز به راحتی از پوسته جدا گردد.

2-مغز دانه های تویسرکان با اندازه ی حدود ۳۲ میلی متر بسیار سفید و درشت هستند، حتی تابستان های خیلی گرم هم نتوانسته روی رنگ با کیفیت این نوع گردو تاثیر بگذارد.

3-نسبت مغز به پوست در این نوع گردو تقریبا 50 درصد است و طعم مطبوع و فوق العاده ای دارد.

4-درصد بالای مغز سالم و یک دست بودن مغز دانه ها، کیفیت بالایی برای این محصول رقم زده است.

برای خرید گردوی دوپر اعلا سفید تویسرکان می توانید به بخش خشکبار هتمت مراجعه فرمایید.

بهترین زمان خرید گردوی تویسرکان

گردو ها معمولا را در اواخر شهریور ما برداشت شده و پس از انجام فرآیند هایی روانه بازار می شوند که این پروسه حدود یک ماه زمان می برد.

بهترین زمان خرید گردو با پوست آبان ماه است. البته گردوی تازه با پوست سبز را می توان اوایل مهر ماه خریداری نمود. همچنین گردو مغز دانه شده از آذر ماه وارد بازار می شود. این گردو های تازه کاملا خشک شده و به صورت مغز شده روانه بازار خواهند شد.

معرفی انواع گردو

گردو را بر اساس رنگ و میزان شکستگی به انواع مختلفی تقسیم می کنند:

1-رنگ

مغز گردوی سفید: آن دسته از مغز هایی که رنگ آنها حداقل %75 سفید تا کرم روشن باشد. این نوع مغز گردو معمولا به صورت خام در صبحانه و میان وعده ها استفاده می شود و به دلیل رنگ سفید آن از دیگر مغز ها گران تر است. این مغز گردو به دلیل جذابیت بصری مغز دانه، در دسته مرغوب طبقه بندی می شود.

مغز گردوی قهوه اي روشن: دسته ای از مغز دانه ها که رنگ حداقل %75 آنها کرم روشن تا قهوه ای روشن باشد. این نوع گردو بین مغز گردو خورشتی و سفید قرار می گیرد و از لحاظ میزان چربی، خوش خوراکی و تازه بودن، کیفیتی برابر با سایر مغز گردو ها دارد.

مغز گردوی قهوه ای تیره: این مغز گردوها معمولا رنگ آن ها حداقل %75 قهوه ای تا قهوه ای سوخته تا تیره است. این مغز دانه ها معمولا جهت استفاده در انواع خورشت استفاده می شوند که در اصطلاح به آن گردو خورشتی نیز گفته می شود. لازم به ذکر است سیاه بودن این گردو دلیل بر کیفیت پایین آن نیست. علت قیمت پایین تر این نوع مغز گردو به دلیل رنگ آن است که از لحاظ بصری جذابیت کمتری دارد. در واقع دانه های درشت این نوع گردو کیفیتی بالاتر و میزان روغن بیشتری نسبت به مغز گردوی سفید دارد.

2-شکستگی

گردوی دوپر: در این دسته بندی بیشتر از 85 درصد از قسمت های مغز دانه از لحاظ وزن به اندازه نصف مغز گردو و مابقی به اندازه سه چهارم نصف مغز گردو می باشند. نوع شکستگی دانه های مغز بسیار کم است.

گردوی چهارپر: مغز گردو هایی که حداقل 80 درصد از قسمت ها از لحاظ وزن به اندازه ی یک 4/1 مغز گردو می باشند، در این دسته قرار می گیرند.

گردوی دندانه ای: در این دسته از گردو ها حداقل 80 درصد از مغز دانه ها از لحاظ وزن به مقدار 6/1 مغز گردو است.

برای مطالعه بیشتر جهت آگاهی از ویژگی های گردوی تویسرکان می توانید به مقاله 4 ویژگی برتر گردوی تویسرکان مراجعه فرمایید.

عوامل موثر بر قیمت گردو

قیمت گردو با پوست از مغز گردو کمتر است. در نهایت از هر ۲ تا ۲٫۵ کیلو گردوی با پوست چیزی حدود یک کیلو مغز گردو به دست می‌آید. خرید گردو با پوست با کیفیت چندان مطمئن نیست. زیرا ممکن است کیفیت همه گردو ها یکسان نبوده و بخشی از مغز گردو خراب یا پوک باشد. قیمت گردو با پوست چوبی به عواملی مانند تازه بودن گردو، میزان پر بودن مغز، راحت جدا شدن مغز گردو و نازکی پوست گردو بستگی دارد. اما به طور کلی، قیمت گردو با پوست چوبی از قیمت مغز گردو ارزان ‌تر و از قیمت گردو با پوست سبز گران ‌تراست.

گردو با پوست سبز

گردو با پوست سبز طعم مطبوعی دارد و گردوی داخل آن تر است. این نوع گردو اواسط شهریور ماه تا اواخر مهرماه (در زمان برداشت محصول) یافت می شود. گردو با پوست سبز را برای مدت زمان طولانی نمیوان نگهداری کرد زیرا مواظبت زیادی می خواهد و اگر پوست سبز از گردو جدا نشود مغز گردو آسیب دیده و یا ممکن است کپک بزند. این عوامل باعث می شوند که قیمت گردو با پوست سبز از قیمت گردو با پوست خشک کمتر باشد.

گردو پوست کاغذی

گردوی پوست کاغذی به گردویی گفته می شود که با فشار دو دست شکسته شود. اما باغدارها به چنین گردوهایی پوست کاغذی نمی‌گویند؛ بلکه پوست کاغذی معمولاً به گردویی می گویند که وقتی یک گردو بین انگشت اشاره و شست دست گذاشته شود، با یک فشار کوچک شکسته شود. گردوی پوست کاغذی نسبت به سایر انواع گردو کمتر برداشت می شود و به دلیل پوست نازکشان، مقدار زیادی از آنها قبل از برداشت خوراک کلاغ و پرندگان دیگر می شود؛ به همین دلیل است که گردوی پوست کاغذی واقعی کمیاب و تقریبا نایاب است. قیمت گردو پوست کاغذی در بازار چندان بالا نیست و این گردو هم طرفداران خاص خود را دارد.

مغز گردوی تویسرکان

شهرستان تویسرکان مهمترین و بزرگترین تولید کننده گردو در ایران است و گردو های به عمل آمده از آنجا، مقدار زیادی از گردوی تولیدی کشور را تشکیل می دهد. قیمت گردو تویسرکان به دلیل کیفیت بالای آن کمی بالاست. به دلیل داشتن آب و هوای کوهستانی و خاک مناسب، گردو تویسرکان جزو بهترین گردوهای تولید شده در ایران است.

گردوی تویسرکان به خوش خوراکی و چرب بودن معروف است که همین ویژگی ها باعث می شود قیمت گردو تویسرکان کمی از سایر گردو ها بیشتر باشد و به نوعی عیار سنجش با دیگر گردو های تولید شده در کشور به شمار می رود. بهترین زمان برای خرید این گردو معمولا اواخر آبان ماه و اوایل آذر ماه است.

عموما با توجه به خدماتی که بازارهای آنلاین به مشتریان ارائه می‌دهند، بسته به کیفیت و میزان خدمات ارائه شده در قیمت گردو با بازار محلی تفاوت قیمت وجود دارد. برای اطلاع از قیمت گردوی سفید دوپر اعلای تویسرکان می توانید به بخش فروش گردوی هتمت مراجعه فرمایید.

دسته بندی محصولات آموزش, آموزش گردو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason