مشاهده کنید:

11 روش برای شناخت فندق مرغوب – با ویژگی های فندق با کیفیت آشنا شویم

Home  /   11 روش برای شناخت فندق مرغوب – با ویژگی های فندق با کیفیت آشنا شویم
فندق مرغوب

ویژگی های فندق مرغوب

فندق از نمونه خشکباری است که در نقاط مختلف ایران پرورش می یابد. حدود ۸۵٪ از میزان فندق ایران در رودسر به عمل می آید که به پایتخت فندق ایران شهرت دارد. این محصول مقوی، دارای ارزش غذایی بالا است که فواید منحصر به فردی به همراه دارد. شاید برای همه اتفاق افتاده باشد که فندقی با عنوان نمونه مرغوب خریداری کرده باشند، اما کیفیت محصول پایین باشد. برای جلوگیری از این امر و یک خرید خوب، شناخت ویژگی های فندق مرغوب، می تواند موثر باشد.

فندق مرغوب، محصولی تازه است که مغز آن نرم و براق بوده و طعم مطبوعی دارد. فندق ها از نظر اندازه و کیفیت با یکدیگر متفاوتند که همین امر موجب تفاوت قیمت گذاری در آنها شده است. فندق با کیفیت اندازه درشتی دارد و پوسته آن سبز رنگ می باشد.

کاربرد های مختلف فندق

جالب است بدانیم فندق این خشکبار لذیذ، علاوه بر مصارف متعدد غذایی، در صنایع آرایشی و بهداشتی نیز کاربرد دارد. درصد بالای روغن فندق، نشانه مرغوبیت آن است و بر اساس نوع فندق و میزان روغن موجود در آن، برای مصارف مختلف انتخاب می شوند.

انواع فندق از نظر نوع فرآوری

فندق، این خشکبار لذیذ هم به‌ صورت خام و هم به ‌صورت فرآوری ‌شده عرضه می‌شود.

1- فندق خام

فندق خام دارای یک پوسته سبز رنگ است که دور تا دور محصول را پوشانده و به دلیل وجود همین پوسته، تشخیص نمونه با کیفیت آن آسان است. زیرا اگر فندق کهنه و خراب باشد، رنگ پوسته تغییر کرده و متمایل به سیاه می شود.

2- فندق های فراوری شده

فندق ها را در انواع مختلفی به عمل می آورند:

  • فندق بو داده: نمونه ای که در آن فقط محصول را برشته می کنند. در این نوع فراوری هیچ گونه چاشنی و افزودنی به محصول اضافه نمی شود.
  • فندق بو داده و نمکی: نمونه ای که در هنگام برشته ‌کردن تنها به آن نمک اضافه می کنند.

روش های سنجش کیفیت فندق

برای سنجش نوع مرغوب فندق، روش های مختلفی وجود دارد که با استفاده از آن می توان از کیفیت محصول خریداری شده اطمینان حاصل کرد. در خصوص ویژگی های ظاهری، فندق مرغوب داری ویژگی های زیر است:
1-رنگ مغز فندق مرغوب کرم روشن
2-عدم وجود کپک زدگی و رنگ پریدگی در مغز دانه
3-عدم تیرگی و کدری در پوست فندق
4-مغز دانه های یک شکل و یکسان
5-عاری از سوراخ و کرم خوردگی
6-درصد بالای روغن
7- خندان بودن فندق
8-درشت و سنگین بودن فندق
9- کیفیت و تازگی
10-اندازه های یکسان
11-عدم استفاده از طعم و رنگ دهنده های مصنوعی در فراوری محصول

برای خرید فندق سورت شده خندان براق اشکورات می توانید به بخش فروش خشکبار هتمت مراجعه فرمایید.

ارزش غذایی و فواید منحصر به فرد فندق

فندق دارای مواد مغذی و کالری زیاد است که سرشار از مواد مفید و چربی‌ های سالم هستند. علاوه بر این، حاوی مقادیری ویتامین سی، نیاسین و کلسیوم در تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از ابتلا به انوع بیماری ها نقش دارد. از دیگر خواص فندق می‌توان به وجود چربی‌ های تک اشباع ‌نشده و چربی ‌های چند تایی غیر اشباع، اسید های چرب اُمگا ۶ و اُمگا ۹ مانند اولئیک اسید اشاره کرد.

روش نگهداری فندق

انواع آجیل و خشکبار دارای روش های نگهداری خاصی هستند که آگاهی از این روش های نگهداری، می تواند در حفظ کیفیت طولانی مدت این محصول ها موثر باشد. در رابطه با فندق، خشک کردن اولین روش نگهداری فندق تازه است. نگهداری فندق تر، موجب نفوذ نم به داخل پوسته شده و منجر به خراب‌ شدن، قارچ ‌زدگی و کپک‌زدگی مغز فندق می‌شود.

علاوه بر این، برای نگهداری طولانی ‌مدت بهتر است نوع خام فندق را تهیه کرد زیرا فندق های بو داده برای نگهداری طولانی ‌مدت مناسب نیستند. برای نگهداری این خشکبار، فندق خام را با پوست یا بدون پوست در یخچال و فریزر قرار می دهند. در این صورت بدون نفوذ هوا و بدون رطوبت، حدود شش ماه در یخچال سالم می‌ماند.

جمع بندی

فندق که در ظرف آجیل ایرانی بسیار محبوب است، یک میان‌ وعده ‌ی مغذی و پر از پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان‌ ها محسوب می شود. این محصول فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد که از نمونه های آن می‌توان به خواص ضد سرطانی، مفید برای قلب، کاهش کلسترول بدن و … اشاره کرد. ۸۵ درصد فندق کشور در رودسر تولید می‌شود که طعم و کیفیت خیلی خوبی دارد.

برای شناخت نوع مرغوب فندق، ویژگی هایی همچون خندان بودن طبیعی، ظاهر یکدست و یکسان، طعم مطبوع، عدم پوک شدگی و کرم خوردگی مغز دانه، عدم استفاده از مواد افزودنی غیر مجاز و … مد نظر است. در روش نگهداری این محصول از روش هایی مثل خشک کردن فندق و نگهداری در یخچال و فریزر استفاده می شود. با روش صحیح نگهداری می توان میزان ماندگاری محصول را تا حد زیادی افزایش داد.

برای مطالعه روش های پرورش فندق می توانید به مقاله ۳ نکته مهم در پرورش فندق – نگاهی بر کاشت تا برداشت فندق مراجعه فرمایید.

دسته بندی محصولات آموزش, آموزش فندق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason