ارسال تمامی سفارشات در هتمت رایگان شد.
مشاهده کنید:

طرز تهیه فسنجان رشتی – 5 نکته برای خوشمزه شدن فسنجان گیلانی

Home  /   طرز تهیه فسنجان رشتی – 5 نکته برای خوشمزه شدن فسنجان گیلانی
طرز تهیه فسنجان رشتی-5نکته برای خوشمزه شدن فسنجان گیلانی

فسنجان

فسنجان، غذای مشهور و سنتی ایرانی، که بسیار لذیذ و خوشمزه است. این غذا در استان‌ های گوناگون ایران به شکل و مزه‌ های مختلفی پخته می‌شود. در شمال ایران و استان گیلان، فسنجان رشتی، با مزه ترش‌ تری پخته می‌شود البته در برخی موارد نیز فسنجان تیره تر هم می‌شود. برخی در این خورشت، به جای مرغ از گوشت اردک استفاده می‌ کنند که طعم و مزه خاص خود را به خورشت می‌ دهد. گیلانی ها برای تیره تر شدن خورشت در آن قطعه آهن یا میخی قرار می‌ دهند و یا از رب انار تیره تری استفاده می‌ کنند.

برای تهیه گردو دو پر اعلا سفید نوبرانه تویسرکان به بخش فروش خشکبار هتمت مراجعه فرمایید.

فسنجان رشتی

مواد لازم برای پخت فسنجان رشتی:

  • 300 گرم گردو
  • 1 عدد سینه مرغ
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
  • 2 قاشق رب انار ترش / رب آلوچه
  • 1عدد پیاز
  • 2لیوان آب
  • گلپر، دارچین به مقدار لازم

دستور پخت فسنجان رشتی:

  1. ابتدا تکه های مرغ‌ را در قابلمه قرار دهید. بر روی مرغ 1 عدد پیاز رنده کنید و زیر گاز را روشن کنید و به آن به مقدار لازم نمک، فلفل و زردچوبه بزنید. 2 لیوان آب بر روی ترکیب بریزید و و بگذارید آب جوش بیاید.
  2. وقتی آب به اندازه کافی گرم شد به ترکیب، گردو آسیاب شده را اضافه کنید. توجه داشته باشید که گردو باید به خوبی آسیاب شده و حالت نرمی داشته باشد.
  3. رب انار ترش را اضافه کنید و هم بزنید تا به خوبی مخلوط شود. بگذارید خورشت به خوبی جا بیفتد و گردو روغن پس دهد.
  4. یک شب تا صبح می‌ تواند زمان مناسبی باشد. اگر آب خورشت کم شد، آب سرد به آن اضافه کنید که روغن گردو هم سریع تر خارج شود.
  5. در نهایت به خورشت مقداری گلپر و دارچین اضافه کنید و غذای شما آماده سرو است.

5 نکته برای خوشمزه تر شدن فسنجان

مسلما هر آشپزی یک نکته کلیدی در دستور پخت خود دارد که باعث خوشمزه تر شدن غذا می شود. در رابطه با فسنجان رشتی این نکات کلیدی عبارتند از:

  1. پختن مرغ به همراه با رب انار می‌ تواند به طعم گیری مرغ کمک کند و مرغ مزه رب انار را به خود می‌ گیرد.
  2. برای ترش تر شدن خورشت، رب انار ترش اضافه کنید و از ترکیب دیگری اکیدا استفاده نشود.
  3. حتما گردو را با مرغ بپزید تا به خوبی جا بیفتد و به مرغ طعم دهد.
  4. با اضافه کردن یخ به خورشت، گردو بهتر روغن می‌ اندازد.
  5. اضافه کردن گلپر به غذا طعم و مزه بهتری می‌دهد و اضافه کردن آن سلیقه‌ ای است.

خواص خورشت فسنجان

مواد تشکیل دهنده این خورشت، سرشار از خواص مختلفی هستند. برخی از این خواص شامل تقویت سیستم ایمنی بدن،‌ کاهش کلسترول، افزایش متابولیسم،‌ کمک به سلامتی پوست، احساس سیری در طولانی مدت و جلوگیری از بالا رفتن فشار خون هستند. این عوامل باعث بالا رفتن خواص این غذا می‌شوند.

از جمله خواص گردو می توان به سلامت قلب، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و دیابت نوع 2 ، حفظ سلامت روده، جلوگیری از انواع سرطان، کنترل وزن، کنترل قند خون، کاهش فشار خون، بهبود عملکرد مغز و کنترل چربی خون اشاره کرد.

ارزش غذایی گردو (در 100 گرم)

  • انرژی: 504 کیلوکالری
  • کربوهیدرات: 8.08 گرم
  • پروتئین:19.61 گرم
  • چربی: 48.09 گرم
  • آب: 22.73 گرم
  • فیبر: 5.54 گرم
  • قند: 0.90 گرم
  • کلسترول: 0.00 میلی گرم همچنین گردو حاوی مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی از قبیل کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم و زینک است.

ارزش غذایی رب انار

رب انار سرشار از ویتامین B، ویتامین C و اکسیدان های پلی فنولی و همچنین دارای سطح پایین قند، کلسیم، آهن، بدون فیبر رژیمی و بدون چربی و کلسترول و در 100 گرم حاوی 40 کیلو کالری انرژی است.

برای مطالعه بیشتر جهت آگاهی از نحوه پخت انار بیج رشتی می توانید به مقاله طرز تهیه انار بیج رشتی – 2 روش پخت انار بیج مراجعه فرمایید.

حساسیت به گردو

گردو در میان فهرست ۸ ماده‌ ی غذایی حساسیت ‌زا قرار دارد که علائم حساسیت به آن می تواند بسیار شدید باشد. علاوه بر انواع خاصیت گردو، این دانه ها می‌تواند باعث بروز آنافیلاکسی در فرد شود. این پدیده در صورت عدم درمان مناسب باعث مرگ فرد خواهد شد. افرادی که به گردو حساسیت دارند باید از مصرف آن حتی در غذا خودداری کنند.

جمع بندی

مواد اصلی تشکیل دهنده فسنجان، گردو و رب انار است. این غذای باستانی، یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که بیشتر ایرانیان با آن آشنایی دارند. یکی از تفاوت های عمده بین فسنجان گیلان و تهران این است که، فسنجان تهران مقداری شیرین تر از فسنجان گیلانی است. از دیگر تفاوت های فسنجان رشتی این است که اکثر گیلانی ها فسنجان را در ظرف سفالی به نام گمج درست می‌ کنند که به غذا حس و طعم محلی منحصر بفردی می‌دهد. امیدوارم از این دستور پخت استفاده کرده و از میل کردن آن لذت ببرید.

منابع:
طرز تهیه فسنجان گبلانی

دسته بندی محصولات آموزش, آموزش گردو, دستور پخت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason

به مشتاقان این محصول بپیوندید لطفا ادرس ایمیل خود را وارد کنید ما با شما ارتباط خواهیم گرفت.