مشاهده کنید:

۳ فراورده بادام زمینی و بررسی روش تولید آنها

Home  /   ۳ فراورده بادام زمینی و بررسی روش تولید آنها
فراورده بادام زمینی

فراورده های بادام زمینی و خواص بینظیر آنها

انواع فراورده بادام زمینی، از این دانه های خوشمزه و لذیذ به دست می آید که هر کدام سرشار از خواص بینظیر بادام با مصارف مختلف غذایی هستند. از بادام زمینی فراورده هایی نظیر کره بادام زمینی، بادام سوخته و روغن بادام زمینی به دست می آید که جهت مصرف به عنوان میان وعده، صبحانه و استفاده از روغن بادام زمینی برای پخت و پز و تهیه انواع سالاد بکار می روند. در ادامه به معرفی و روش تهیه انواع این محصولات می پردازیم، با ما همراه باشید.

معرفی و روش تهیه روغن بادام زمینی

بادام زمینی منبع محبوب غذایی در سراسر جهان است. از جمله فراورده های آن روغن بادام زمینی است که می توان از آن برای پخت و پز انواع غذا ها و شیرینی پزی استفاده کرد. مغز دانه های بادام آسیاب شده حاوی 45-55٪ روغن است و رنگ آن زرد مایل به سبز می باشد. استفاده از روغن بادام زمینی کلسترول بدن را به اسید های صفراوی تبدیل کرده و از بدن دفع می نماید در نتیجه سطح کلسترول پلاسما کاهش می یابد. علاوه بر این، روغن بادام زمینی همچنین حاوی استرول، فنل جوانه گندم، فسفولیپیدها، ویتامین E، کولین و سایر مواد مفید برای بدن است.

بررسی فرآیند کلی تولید روغن بادام زمینی

فرایند تهیه روغن بادام بسیار پیچیده است و شامل مراحل فشار مکانیکی و استخراج حلال می باشد. پرس مکانیکی می تواند 85٪ روغن استخراج کرده و روغن باقیمانده با روش استخراج حلال به دست می آید. کلیه مراحل استخراج روغن بادام زمینی عبارتند از:

1- تمیز کردن

پس از برداشت محصول ممکن است نمونه های بادام زمینی کامل در پوسته، بادام های پوسته پوسته شده و اجسام خارجی (به عنوان مثال برگ، بذر علف های هرز و غیره) با یکدیگر باشند. بادام زمینی ها با استفاده از دستگاه تمیز کننده تمیز می شوند تا روغن به مواد خارجی آلوده نشود. این امر کمک می کند تا فرآیند استخراج تا حد ممکن کارآمد باشد.

2- گرفتن پوست نازک بادام ها

پس از تمیز کردن، اطمینان از عدم وجود پوست نازک روی بادام ها ضروری است زیرا فاقد روغن است. هدف از کندن پوست قبل از فشار روغن، کاهش جذب روغن توسط پوسته، به دست آمدن روغن بدون ناخالصی، بهبود کارایی پردازش دستگاه فرآوری روغن بادام زمینی و کاهش فرسودگی تجهیزات است. فرآیند پوست گیری را می توان به صورت دستی یا با استفاده از دستگاه های اتوماتیک جهت کاهش نیروی انسانی و کوتاه شدن زمان تولید انجام داد.

3- حرارت و فشار

حرارت به شکستن دیواره های سلول کمک می کند و سلول های حاوی روغن را باز می کند. همچنین میزان ضخامت روغن را کاهش می دهد تا روغن به راحتی خارج شود. گاهی فشار دادن بدون حرارت انجام می شود. روغن استخراج شده بدون حرارت را روغن پرس سرد می نامند.

4- فیلتراسیون

پس از مرحله فشار روغن بادام زمینی خام، جهت از بین بردن نا خالصی های باقیمانده، معمولاً از دستگاه های پرس فیلتر روغن استفاده می شود. سیستم های فیلتراسیون قادر به حذف ذرات کوچک و بزرگ و حتی آب از روغن هستند.

چگونه کره بادام زمینی خانگی درست کنیم؟

تهیه کره بادام زمینی بسیار آسان است و در کمتر از 15 دقیقه می توان آن را درست کرد. اصلی ترین نکته در کره بادام زمینی، نوع بادام است. باید از بادام تفت داده شده و برشته برای کره بادام زمینی استفاده کرد. سپس بادام زمینی ها را به همراه کمی نمک و عسل داخل ظرف غذاساز و یا مخلوط کن ریخته و تا تبدیل آن به یک خمیر غلیظ صبر نمایید. کره بادام زمینی خانگی همیشه بافت خشن تری نسبت به نمونه های تجاری دارد. برای رفع این مسئله می توان با اضافه کردن کمی روغن بادام زمینی یا یک روغن مورد علاقه، به نرم شدگی کره بادام زمینی کمک کرد.

برای خرید کره بادام زمینی می توانید به بخش فروش کره بادام زمینی هتمت مراجعه فرمایید.

معرفی و روش تهیه سوهان بادام زمینی

بادام سوخته یا سوهان بادام زمینی گیلانی یک دسر لذیذ و میان وعده مغذی است که یکی از انواع فراورده بادام زمینی می باشد. طبیعی است که ارزش غذایی این فراورده، با توجه به مقدار بادام استفاده شده در آن بسیار بالا است. برای تهیه بادام سوخته، بادام ها را توسط میکسر یا غذا ساز خرد کرده تا حدی که نه زیاد خرد شود و نه دانه های درشتی از آن باقی بماند.

در ظرفی دیگر شکر و گلاب را مخلوط کرده و با دادن حرارت و هم زدن مدام، اجازه دهید شکر کاملا حل شود و حالت ژله ای به خود بگیرد. حالا زمان اضافه کردن بادام‌ های خرد شده به کارامل است. کل مواد را با حرارات کم به مدت 10 دقیقه بجوشانید. برای نرم شدن بادام سوخته می توان در این مرحله کمی کره اضافه نمود. علاوه بر این کره باعث می شود تا مواد به ظرف نچسبد. بعد از غلیظ شدن سوهان، آن را در یک سینی با کاغذ روغنی ریخته و در صورت تمایل کمی کنجد روی آن بپاشید. بعد از ۲ ساعت ماندن، سوهان بادام زمینی فرم گرفته و آماده مصرف می باشد.

خواص بینظیر بادام زمینی و فراورده های آن

روغن موجود در بادام دارای ترکیبات شیمیایی اسید اولئیک، اسید لینولئیک، اسید پالمتیک، ویتامین A، گروه ویتامین های گروهی، ویتامین E، توکوسترول و فیتوسترول است که دارای خواص فراوانی نظیر بازسازی پوست و مو، ضد التهاب، جوان سازی، تسکین دهنده، ضد باکتری، نرم کنندگی، ملین و … می باشد. مصرف روغن بادام برای چهره از بروز چین و چروک های پوست جلوگیری کرده و فرآیندهای بازسازی در سلول ها را افزایش می دهد. علاوه بر این با حفظ رطوبیت پوست، به تولید کلاژن و الاستین کمک می کند.

نتیجه گیری

بادام زمینی آجیلی لذیذ و مقوی است که فراورده های زیادی از آن به دست می آید. انواع فراورده بادام زمینی شامل روغن بادام زمینی، کره بادام زمینی و سوهان بادام زمینی است که با ارزش غذایی بالا در میان وعده ها و حتی وعده های غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. برای خرید انواع فراورده بادام زمینی می توانید به بخش فروش محصولات بادام زمینی هتمت مراجعه فرمایید.

دسته بندی محصولات آموزش بادام زمینی, بادام زمینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason