مشاهده کنید:

خواص پسته – 5 فایده معجزه آسای آن در پیشگیری و درمان بیماری ها

Home  /   خواص پسته – 5 فایده معجزه آسای آن در پیشگیری و درمان بیماری ها
خواص پسته

پسته

پسته در مناطقی از جهان با آب و هوای گرم مانند آمریکا، آسیا و آفریقا پرورش می یابد. خاستگاه درخت پسته در غرب آسیا است و باستان شناسان معتقدند که پسته در 7000 سال قبل از میلاد به عنوان وعده های غذایی مصرف می شد. پسته از خانواده خشکبار و دارای ارزش غذایی بالایی است. اکثر افراد بدون مشکلی قادر به خوردن انواع آن هستند و به ندرت اتفاق می افتد شخصی به پسته حساسیت داشته باشد. در ادامه به بررسی خواص پسته، مواد مغذی موجود در آن و تاثیرات آن بر سلامتی خواهیم پرداخت.


برای اطلاع از روش های کاشت و برداشت پسته، به مقاله پرورش پسته – بررسی شرایط کاشت و برداشت 10 رقم مختلف پسته مراجعه فرمایید.

ارزش غذایی و کالری موجود در پسته

پسته منبع خوبی از چربی های مفید، انواع آنتی اکسیدان و فیبر است. این دانه ها همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین B6، پتاسیم، فسفر، تیامین، مس و منگنز هستند که با وجود کالری کم، پروتئین بالایی دارد. پسته مغز دانه ای مغذی است که یک وعده 28 گرمی آن شامل حدود 49 عدد پسته می باشد. در بررسی جامع خواص پسته این مغز دانه حاوی مواد زیر است:

  • کربوهیدرات: 8 گرم
  • فیبر: 3 گرم
  • پروتئین: 6 گرم
  • چربی: 13 گرم (90٪ چربی های اشباع نشده)
  • پتاسیم: 6 درصد از میزان مصرف روزانه
  • فسفر: 11
  • ویتامین B6: 28 درصد
  • تیامین: 21 درصد
  • مس: 41 درصد
  • منگنز: 15 درصد

فواید پسته و نقش آن بر سلامتی

پسته متشکل از پروتئین، فیبر، بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی اصلی می باشد. این محصول دارای مشخصات تغذیه ای مختلف و فواید مختلفی برای سلامتی است. نمونه هایی از خواص پسته عبارتند از:

حفاظت از سلامت قلب

پسته بیش از چربی های اشباع شده، حاوی چربی های اشباع نشده و سالم است. این نسبت چربی باعث می شود پسته گزینه بهتری نسبت به منابع چربی اشباع شده، برای قلب باشد. علاوه بر این با داشتن مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، کلسترول خون را کاهش داده و فشار خون را بهبود می بخشد که منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شود.

کاهش و کنترل وزن

پسته سرشار از فیبر و پروتئین است که هر دوی آنها احساس سیری را افزایش می دهند. فیبر در دستگاه گوارش عمدتاً هضم نشده حرکت می کند و برخی از انواع فیبرها توسط باکتری های خوب در روده هضم می شوند و به عنوان پری بیوتیک عمل می کنند.


برای خرید پسته اکبری مرغوب می توانید به بخش فروش پسته اکبری دست چین نمکی رفسنجان هتمت مراجعه فرمایید.

کاهش خطر ابتلا به اختلالات گوارشی

باکتری های روده فیبر را تخمیر کرده و آن را به اسید های چرب زنجیره ای کوتاه تبدیل می کنند. این امر خطرات ابتلا به بیماری های گوارشی و سرطان را کاهش می دهد.

جلوگیری از سرطان

فراوان ترین آنتی اکسیدان های موجود در پسته پلی فنول ها و توکوفرول ها هستند که علاوه بر کاهش کلسترول و فشار خون، از بروز سرطان جلوگیری می نمایند.

حفظ سلامت چشم

یکی از خواص پسته، تضمین سلامتی چشم است. در میان آجیل ها، پسته دارای بیشترین میزان لوتئین و زآگزانتین است که هر دو از آنتی اکسیدان های بسیار مهم برای حفظ سلامت چشم هستند.

کاربرد های مصرفی پسته

علاوه بر مصرف پسته به عنوان آجیل، که به صورت خام، نمکی و چاشنی دار مصرف می شود، می توان از آن در تهیه انواع غذا، پیتزا، سالاد، سس، دسر هایی مثل چیز کیک، ژلاتو پسته، بستنی و … استفاده نمود.


برای مطالعه بیشتر جهت شناخت ویژگی های پسته با کیفیت، به مقاله 12 روش شناخت پسته مرغوب مراجعه فرمایید.

مضرات احتمالی استفاده از پسته

جدا از تمامی خواص پسته، این مغز دانه ها ممکن است برای برخی افراد مشکل ساز باشد. پسته های خام سدیم زیادی ندارند (1 فنجان آن حدود 1 میلی گرم است)، اما در مورد پسته بو داده، یک فنجان پسته بو داده خشک با نمک، دارای 526 میلی گرم سدیم است. سدیم بیش از حد می تواند منجر به مواردی مانند فشار خون بالا، بیماری های قلبی و سکته شود. علاوه بر این واکنش های آلرژیک به نوعی کربوهیدرات موجود در پسته ممکن است موجب بروز نفخ، حالت تهوع و درد در ناحیه شکم شود.

برای آگاهی از تفاوت پسته اکبری با سایر ارقام، مقاله 12 ویژگی متمایز کننده پسته اکبری از سایر پسته ها را مطالعه فرمایید.

جمع بندی

پسته منبع عالی چربی های سالم، فیبر، پروتئین، آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی مختلف از جمله ویتامین B6 و تیامین است. این مغز دانه های لذیذ، فواید زیادی داشته که نقش پر رنگی در حفظ سلامتی فرد دارند. از جمله خواص پسته بر سلامتی شامل کاهش وزن، کاهش کلسترول و قند خون، بهبود سلامت روده، حفظ سلامت چشم و عروق خونی می باشد. به گفته متخصصان تغذیه مصرف پسته در انواع رژیم های غذایی، بهترین راه برای بهبود سلامت کلی بدن است. پسته ضرری به همراه ندارد اما ممکن است مصرف نمونه های نمکی برای کسانی که مشکلات فشار خون دارند، خطراتی به همراه داشته باشد.

منابع:

مقاله 9 فایده پسته برای سلامتی

مقاله خواص پسته برای سلامتی

دسته بندی محصولات آموزش, آموزش پسته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason