مشاهده کنید:

خواص عسل – 7 نقش معجزه آسای عسل در درمان بیماری ها

Home  /   خواص عسل – 7 نقش معجزه آسای عسل در درمان بیماری ها
خواص عسل

عسل

عسل مایعی شیرین و طلایی رنگ است که توسط زنبورهای عسل تهیه می شود. زنبورها عسل را در کندو های کوچک و شش ضلعی ذخیره می کنند. عسل خام مستقیماً از لانه زنبور ها بیرون می آید و حاوی گرده زنبور عسل، موم و قسمت هایی از زنبور های مرده است. تولید کنندگان عسل معمولاً عسل خام را از فیلتر عبور می دهند تا ناخالصی ها را فیلتر نمایند. خواص عسل بسیار زیاد است و علاوه بر مصرف خوراکی، مصارف درمانی نیز دارد.

ارزش غذایی عسل

عسل در اصل شکر است اما کالری بالاتری نسبت به شکر سفید معمولی دارد که برای پخت و پز استفاده می شود. عسل طعم و مزه ای دارد که شکر سفید فاقد آن است. یک قاشق غذاخوری عسل حاوی مواد زیر است:

  • کالری: 64
  • پروتئین: 0 گرم
  • چربی: 0 گرم
  • کربوهیدرات: 17 گرم
  • فیبر: 0 گرم
  • شکر: 17 گرم

عسل حاوی مقادیر کمی ویتامین و مواد معدنی است:

  • اهن
  • پتاسیم
  • ریبوفلاوین
  • اسید پانتوتنیک
  • کلسیم
  • منیزیم
  • منگنز
  • فسفر
  • فلز روی

عسل خام از نظر خواص تغذیه ای و سلامتی بر عسل فرآوری شده برتری ندارد. محققان دریافتند فرآوری بر ارزش غذایی عسل یا سطح آنتی اکسیدان آن تأثیر نمی گذارد.

خواص عسل و تاثیرات مثبت آن در حفظ سلامتی

1-جلوگیری از دیابت

یکی از خواص عسل پیشگیری از دیابت است. عسل به طور طبیعی حاوی قند می باشد که بیشترین قند موجود در عسل فروکتوز است. افرادی که مبتلا به دیابت هستند یا رژیم غذایی محدودی دارند، مصرف عسل می تواند از تغییرات قابل توجه در سطح قند خون آنها جلوگیری کند. عسل خالص دارای شاخص گلیسمی 58 است. به این معنی که تأثیر متوسطی بر سطح قند خون دارد.

2-دارای عملکرد ضد باکتریایی

عسل یک عامل ضد باکتریایی و ضد میکروبی طبیعی است که حاوی پراکسید هیدروژن و گلوکز اکسیداز می باشد و سطح pH کمی دارد. به این معنی که می تواند باکتری ها و قارچ های مضر را از بین ببرد. همچنین به دلیل ترکیب شیمیایی منحصر به فرد، از رشد مخمر یا باکتری جلوگیری می نماید.

3-التیام زخم

از دیگر خواص عسل، بهبود و درمان زخم ها است. مطالعات متعدد نشان داده است که عسل به عنوان پانسمان، در ترمیم زخم به خوبی عمل می کند. عسل به دلیل خواص ضد باکتریایی، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی در درمان زخم مفید است. برخی شواهد همچنین نشان می دهد که عسل دارای خواص ضد ویروسی و ضد قارچی است.

4- تسکین سرفه

عسل می تواند به اندازه دارو های سرفه موثر باشد. مصرف بسیاری از داروهای سرفه برای کودکان خردسال مضر است. بنابراین عسل می تواند جایگزین مناسبی برای کودکان بالای یک سال باشد.

5-درمان اسهال

عسل بر گوارش تأثیر آرام بخشی داشته و به بهبود علائم اسهال کمک می کند. مطالعه بر روی 150 کودک مبتلا به گاستروانتریت حاد نشان داد کسانی که عسل دریافت کرده اند نسبت به افرادی که دریافت نکرده اند، بهبودی بیشتری از اسهال داشته اند. کودکانی که عسل دریافت کردند، مدفوع کمتری داشتند و سریعتر از بیماری بهبود یافتند. برای کمک به درمان اسهال خفیف مصرف یک قاشق چای خوری عسل توصیه می شود. علاوه بر این، اغلب برای درمان مشکلات گوارشی مانند سوء هاضمه، زخم معده و گاستروانتریت استفاده می شود.

6-محافظت از مغز

برخی شواهد نشان می دهد که عسل ممکن است دارای قدرت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی باشد که می تواند برای مغز مفید باشد. یک مطالعه روی حیوانات نشان داد موش هایی که عسل مصرف می کردند از آسیب مغزی ناشی از قرار گرفتن در معرض سرب محافظت می کردند.

7- اثرات ضد التهابی

عسل حاوی آنتی اکسیدان است که می تواند از بدن در برابر التهاب محافظت کند. التهاب منشاء مشکلات مختلف از جمله بیماری های قلبی، سرطان و اختلالات خود ایمنی شود. یک مطالعه نشان داد که آنتی اکسیدان های موجود در عسل، در پلاسمای خون قابل تشخیص هستند و نشان می دهد که خوردن عسل می تواند فعالیت آنتی اکسیدانی را در بدن افزایش دهد.

برای خرید عسل جنگلی ارتفاعات شرق می توانید به بخش فروش عسل هتمت مراجعه فرمایید.

مضرات احتمالی مصرف عسل

در کنار تمام خواص عسل، این ماده ممکن است برای بعضی افراد خطراتی به همراه داشته باشد:

افزایش سطح قند خون

عسل دارای مقدار زیادی قند و کربوهیدرات است که در صورت مصرف زیاد، موجب افزایش سطح قند خون می شود. برای افراد دیابتی افزایش غیر طبیعی سطح قند خون خطرناک است.

کاهش فشار خون

یکی از خواص عسل این است که به عنوان یک ماده عالی برای کنترل فشار خون در نظر گرفته می شود. اما اگر بیش از حد مصرف شود، می تواند فرد را در معرض فشار خون پایین یا افت فشار خون قرار دهد که این می تواند بر عملکرد قلب تأثیر بگذارد.

افزایش وزن

محتوای بالای کالری، قند و کربوهیدرات موجود در عسل می تواند موجب افزایش وزن شود.

مشکلات دندان

علاوه بر همه خواص عسل، مقدار زیاد قند موجود در عسل می تواند باعث پوسیدگی دندان شود. طبق پایگاه ملی تغذیه USDA ، حدود 82 درصد عسل از شکر ساخته شده است و این مقدار برای آسیب رساندن به دندان ها کافی است. علاوه بر این عسل با خاصیت چسبندگی می تواند باعث پوسیدگی بیشتر دندان ها شود.

جمع بندی

امروزه محققان شواهد جدیدی را در مورد انواع خواص عسل در همه جهات ارائه می دهند. فواید عسل تنها در مصرف خوراکی آن نیست. خواص درمانی آن هزاران سال پیش مورد استفاده قرار گرفته است و برای بهبود زخم ها و درمان بیماری ها شناخته شده است. این مایع طلایی دارای خواص ضد عفونی کننده، آنتی اکسیدان و پاک کننده ای باورنکردنی است که فواید زیادی برای سلامتی و بدن به همراه دارد.

منابع:

مقاله فواید عسل برای سلامتی کدامند؟

مقاله 5 خاصیت شگفت انگیز عسل که باید بدانید

دسته بندی محصولات آموزش, آموزش عسل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason