مشاهده کنید:

خواص دمنوش – بررسی 7 فایده درمانی انواع دمنوش

Home  /   خواص دمنوش – بررسی 7 فایده درمانی انواع دمنوش
خواص دمنوش

دمنوش ‌ها

خواص دمنوش ها، ارزش غذایی و تاثیرات درمانی آن بر سلامتی مواردی است که در این مقاله به آنها می پردازیم. دمنوش ‌ها (Herbal Tea یا Tisanes) درواقع از خیساندن گل‌ ها، برگ ‌ها یا ادویه ‌جات مختلف در آب داغ به عمل می ‌آیند که‌ اکثرا کافئین ندارند. دلیل اصلی اضافه کردن کلمه‌ ي گیاهی (herbal) در کنار چای (tea) این است که بتوانند دمنوش ‌ها را از چای یا همان گیاه کاملیا سیننسیس (Camellia sinensis ) که گونه ‌های مختلف چای ( سیاه، سبز، سفید، ماچا و اولانگ) است جدا سازند.

دلیل نام نهادن آن این است که اروپاییان ابتدا چای را کشف کردند و سپس با توجه به گفته ‌های شفاهی در 2737 سال قبل از میلاد و در قرن سوم تاریخ مکتوب، اسنادی از نحوه‌ی عمل آوری دمنوش ‌ها چین یافت شد. سپس سفر این دمنوش ‌ها از چین به مصر و به ژاپن و سپس به اروپا و فراتر از آن آغاز شد و در اروپا به دلیل شباهت نحوه ‌ی عمل ‌آوری چای و دمنوش، این نوشیدنی‌ های باور نکردنی و شفا بخش را چای گیاهی (Herbal Tea) نامیدند.

برای مطالعه بیشتر جهت آگاهی از انواع دمنوش می توانید به مقاله معرفی 17 دمنوش گیاهی و انواع دمنوش های ترکیبی مراجعه فرمایید.

خواص دمنوش ها

طب سنتی چینی به استفاده از دمنوش‌ ها برای درمان بی شمار بیماری ‌ها و درد ها مشهور است. دمنوش ‌ها در سریلانکا، مصر و یونان نیز سابقه دارویی دارد. خواص دمنوش ها به قدری زیاد است که در بسیاری از فرهنگ‌ ها برای حفظ سلامت بدن و آرامش روان آنها را پرورش می دهند و معتقدند که این نوشیدنی ‌ها قلب و ذهن را برای ارتباطی روحانی باز می‌کند.

برای خرید دمنوش چای هفت گیاه می توانید به بخش فروش دمنوش چای هفت گیاه هتمت مرجعه فرمایید.

شناخت فواید درمانی گیاهان دمنوش

با توجه به تحقیقات انجام شده، خواص دمنوش ‌ها و انواع فواید درمانی آن بیشمارند که در زیر به ۷ مورد از آن‌ها اشاره می‌شود:

1- آرامش اعصاب و گوارش

  • دمنوش نعنا
  • دمنوش بابونه
  • دمنوش بادرنجبویه
  • دمنوش گل پشن فروت

2- تقویت سیستم ایمنی بدن

  • دمنوش قاصدک
  • دمنوش جینسینگ
  • دمنوش شیرین بیان
  • دمنوش فلفل کاین

3- کاهش درد و گرفتگی عضلانی

  • دمنوش زردچوبه
  • دمنوش بابونه گاوی

4- پیشگیری از بیماری‌ های مزمن

  • دمنوش چای ترش (Hibiscus)
  • دمنوش چای رویبوس آلمانی یا کارامل (Rooibos)

5- تقویت سیستم هاضمه ‌ی بدن

  • دمنوش زنجبیل
  • دمنوش بابونه معطر
  • دمنوش چای هندی (Chai Tea)

6- تحریک و تقویت عملکرد مغز

  • دمنوش ریشه‌ی زنجبیل
  • دمنوش بادرنجبویه
  • دمنوش جینکو بیلوبا (دوشیزه) (Ginkgo Biloba)

7- چربی سوزی به دلیل بدون کالری بودن

  • چای (سبز ، سیاه)
  • دمنوش میوه نسترن (Rosehip)

نحوه ترکیب گیاهان دمنوش

یک قاشق چای خوری (استاندارد/ به اندازه یک قاشق سر پر غذا خوری آشپز خانه) دمنوش مورد علاقه خود را بردارید و در آب جوش آرام (۹۰ درجه سانتی‌گراد) و فیلتر شده به مدت 5-7 دقیقه بجوشانید. وقتی محلول غلیظ شد، می توانید برگ‌ ها (کیسه‌ی دمنوش) را بردارید و از نوشیدنی خود لذت ببرید. دمنوش از این نظر منحصر به فرد است که اگر آن را برای مدت طولانی دم کنید تلخ ‌تر نمی‌ شود.

دمنوش ‌ها وقتی سرد سرو می شوند نیز خوشمزه هستند. برای تهیه یک دمنوش سرد، باید برگ‌ ها (دمنوش) را در یک کیسه یا محفظه فیلتر دار در آب سرد و فیلتر شده قرار دهید و آن را به مدت حداقل یک ساعت در یخچال بگذارید تا دم بکشد، برای طعم قوی ‌تر زمان بیشتری به این فرایند بدهید. نتیجه، یک دمنوش سرد شیرین و با طراوت خواهد بود. صرف نظر از خواص دمنوش و نحوه تهیه، فراموش نکنید که گزینه‌ های طعم ‌دار بی پایانی در این دسته نوشیدنی‌ ها وجود دارد.

مضرات احتمالی دمنوش

هر دارویی را بیش از اندازه مصرف کنید، مضرات و اثرات جانبی ‌ای در پی آن خواهد داشت و این قانون درباره دمنوش ‌ها نیز مستثنا نیست. جدا از کلیه خواص دمنوش، نوشیدن بیش از 3-4 فنجان (710-950 میلی لیتر) در روز می تواند عوارض جانبی منفی داشته باشد. البته این مضرات بسته به آلرژی ‌ها و طبع هر کسی متفاوت خواهد بود. مضرات احتمالی دمنوش ‌ها از قرار زیر هستند:

  • سردرد
  • سرخ شدن پوست
  • حس درد و گرفتگی در دهان
  • سوزش سر دل
  • درماتیت یا سوزش پوست
  • واکنش‌های آلرژیک جدی مانند آنافیلاکسی یا پیش‌دفاعی بدن به آنتی ‌بادی‌های بیش از اندازه
  • استفراغ، تهوع، سرگیجه
  • عدم تعادل هورمونی

ارزش غذایی و مواد مفید دمنوش

صرف نظر از خواص دمنوش ها این نوشیدنی ‌ها ارزش غذایی بسیار زیادی دارند. مبنای ارزش غذایی، 1 ماگ یا استکان دمنوش است که تقریباً برابر با 100 گرم نوشیدنی می‌شود. ارزش غذایی آن‌ها در زیر تعریف شده است:

  1. دارای حداکثر 0.005 گرم چربی اشباع شده است که تقریباً برابر با 0% است.
  2. دارای 0.012 گرم چربی تک اشباع نشده و 0.002 گرم چربی چندگانه غیر اشباع است.
  3. سطح کلسترول در چای گیاهی 0 میلی گرم است می‌توان ۰% دانست.
  4. سدیم و پتاسیم موجود در دمنوش نیز در مقادیر بسیار کمی وجود دارد که تقریباً این مقدار به ترتیب 2 و 21 میلی گرم می‌رسد.
  5. دمنوش‌ حاوی فیبر رژیمی و قند نیست.
  6. حاوی ویتامین A و C است.

در جدول زیر به خلاصه ‌ای از ارزش غذایی دمنوش‌ها آورده شده است:

جمع بندی

دمنوش ها نوشیدنی هایی هستند که از برگ، گل، ساقه و ریشه گیاهان مختلف به دست می آیند. در تهیه دمنوش ها درصد مناسب گیاهان مختلف برای ترکیب بسیار حائز اهمیت است. خواص دمنوش بسیار زیاد است و بسته به نوع گیاهان مورد استفاده در آن، برای موارد مختلفی استفاده می شود. علاوه بر این، دمنوش ها در صورت مصرف زیاد می تواند خطراتی به همراه داشته باشد.

منابع:

مقاله فواید انواع دمنوش، اثرات جانبی و استفاده از آنها

مقاله هفت فایده دمنوش ها برای زندگی سالم

دسته بندی محصولات آموزش, آموزش دمنوش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason