مشاهده کنید:

خواص تخمه کدو و نگاهی بر ۱۵ فایده منحصر به فرد آن در حفظ سلامتی

Home  /   خواص تخمه کدو و نگاهی بر ۱۵ فایده منحصر به فرد آن در حفظ سلامتی
خواص تخمه کدو

تخمه کدو

خواص تخمه کدو و ارزش غذایی آن مقوله ایست که در ایم مقاله بررسی خواهیم کرد. این تخمه ها دانه های کدو است که مصرف آن به عنوان آجیل و میان وعده مغذی بسیار متداول می باشد. این دانه ها دارای ارزش غذایی بالا و فواید بیشماری برای سلامتی است. گیاه کدو در مناطق مختلفی کشت می شود که در ایران پرورش عمده آن در آذربایجان شرقی انجام می شود. مغز دانه های به دست آمده از کدو، در انواع مختلف خام، بو داده، چاشنی دار، نمکی و مغز دانه شده فراوری شده و با درجه های کیفی متفاوت به بازار عرضه می شوند. در این مقاله به بررسی خواص و فواید تخمه کدو خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.

ارزش غذایی موجود در تخمه کدو

تخمه کدو منبعی غنی آنتی‌اکسیدان ‌ها، پروتئین ها، انواع ویتامین ها، چربی، منیزیم، مس، روی، فسفر، کربوهیدرات، فیبر، منگنیز، منیزیم، آهن و … می باشد. مصرف این مغز دانه ها در روز به مقدار ۲۸ گرم، می تواند نیاز روزانه بدن را تامین نماید. در ۲۸ گرم از تخمه کدو، مقدار ۱۷ گرم فیبر، ۵ گرم کربوهیدرات، ۷ گرم پروتئین، ۱۳ گرم چربی است که میزان مناسبی به عنوان یک میان وعده مقوی است.

علاوه بر این انواع مواد معدنی و ویتامین هایی که در این 28 گرم وجود دارد، به اندازه ای است که بدن را غنی از این مواد می کند. به همین دلیل مصرف تخمه کدو به عنوان یک رژیم غذایی سالم، از جانب متخصصان تغذیه توصیه شده است.

15 خواص تخمه کدو و نقش آن در حفظ سلامتی

با توجه به میزان ارزش غذایی تخمه کدو، می توان از خواص بیشمار این مغز دانه ها بسیار گفت. مصرف روزانه این تخمه می تواند در پیشگیری از انواع بیماری ها و حفظ سلامت کلی بدن موثر واقع شود. فواید و خواص این دانه های هندوانه عبارتند از:

1- تقویت سیستم ایمنی بدن

به دلیل مقادیر قابل توجه روی در این دانه ها.

2- بهبود سلامت دستگاه گوارش

به دلیل وجود فیبر در دانه های کدو.

3- دارای خواص ضد التهابی و بهبود زخم

درد های آرتریتی را از بین می‌برد.

4- موثر در بهبود خلق و خو

به دلیل داشتن آمینو اسیدی شامل تریپتوپان، منجر به تولید سروتونین در بدن می‌شود و در کنترل و درمان افسردگی موثر است.

5-ضد دیابت

با تنظیم قند خون به پیشگیری از دیابت کمک می کند.

6-جلوگیری از سرطان پروستات

به دلیل دارا بودن عنصر روی در جلوگیری از تکثیر سلول های سرطانی در بدن مردان موثر است و کیفیت اسپرم را بهبود می بخشد.

7- کاهش خطر بیماری های قلبی و چاقی

وجود فیبر در این تخمه ها موجب سلامت کلی، سلامت دستگاه گوارش و کاهش خطر ابتلا به بیماری ‌های قلبی، دیابت نوع ۲ و چاقی می گردد.

8- بهبود سلامت چشم

به دلیل وجود ویتامین A، ویتامین E، بتا کاروتن، لوتئین و زیگزانتین در دانه های کدو، می تواند در بهبود و حفظ سلامت چشم مفید باشد.

9- کاهش علائم یائسگی

از جمله خواص تخمه کدو تسکین و بهبود علائمی مانند گرگرفتگی، سردرد و درد مفصلی در زنان یائسه است.

10- دارای خواص ضد سرطانی

از تقسیم سلول هایی که منجر به تومور سرطانی می شود جلوگیری می کند .

11- حفظ سلامت مو و پوست

با داشتن مواد مغذی مانند آهن و اسید های چرب امگا ۳ موجب افزایش رشد و کیفیت مو می‌شود. علاوه بر این با داشتن ویتامین C و ویتامین E و دیگر مواد فیتوشیمیایی، به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده که از پوست در برابر آسیب و نشانه های پیری مانند چروک و تیره گی محافظت می کند.

12- کاهش چربی بد خون

از دیگر خواص تخمه کدو، کاهش میزان چربی بد خون است که به دلیل چربی غیر اشباع و مفید و سالم موجود در این مغز دانه ها است.

13- موثر در لاغری

مصرف این محصول موجب افزایش متابولیسم بدن شده و به لاغری کمک می کند.

14- سلامت مغز

منیزیم موجود در این تخمه به بهبود عملکرد مغز و سلامت مغز کمک می کند.

15- کنترل و تنظیم سطح هوموسیستئین

به وسیله اسید فولیک موجود در تخمه کدو کنترل صورت می گیرد.

شما می توانید برای خرید تخمه کدو اعلا گوشتی نمکی به بخش فروش تخمه کدوی فروشگاه هتمت مراجعه فرمایید.

مضرات مصرف تخمه کدو

در کنار تمام واص تخمه کدو، ممکن است این مغز دانه ها مضراتی نیز به همراه داشته باشد. در واقع گزارشی از مضررات تخمه کدو ثبت نشده اما گاهی ممکن است سبب برخی واکنش ‌های آلرژیک در افراد شود.

مشکلات احتمالی آلرژیک به کدو و تخمه های آن

با اینکه تخمه کدو تنبل ماده ای آلرژی زا نیست، اما به ندرت ممکن است موجب احساس خارش، گرفتگی بینی، تورم و یا مشکل تنفس در بعضی افراد شود. فیبر موجود در این مغز دانه ها هم ممکن است به دلیل خوب جویده نشدن، منجر به سوء هاضمه شود و مصرف زیاد آن اسهال به همراه داشته باشد. علاوه بر این، برای افرادی که میگرن دارند، ممکن است به عنوان یک محرک برای سردرد عمل کند.

جمع بندی

تخمه کدو یکی از انواع خشکباری است که مصرف آن به عنوان آجیل در کشور ما رایج است. این مغز دانه های به دست آمده از کدو، سرشار از انواع مواد مغذی و ویتامین هایی است که مصرف آن فواید زیادی برای سلامتی دارد. از جمله خواص تخمه کدو می توان به خاصیت های ضد سرطانی، بهبود عملکرد و مغز، افزایش متابولیسم بدن و رژیم های لاغری و … از نمونه فواید این دانه ها است. تخمه کدو به صورت خام، بو داده و نمکی ارائه می شود و به عنوان یک میان وعده مقوی، کلیه نیاز های روزانه بدن را تامین می نماید.

برای اطلاع از روش های پرورش کدو می توانید مقاله نگاهی بر روند کاشت تا فراوری تخمه کدو را مطالعه فرمایید.

دسته بندی محصولات آموزش تخمه کدو, آموزش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason