ارسال تمامی سفارشات در هتمت رایگان شد.
مشاهده کنید:

خرید چای ایرانی – 8 فاکتور مهم برای خرید چای

Home  /   خرید چای ایرانی – 8 فاکتور مهم برای خرید چای
خرید چای ایرانی - 8 فاکتور مهم برای خرید چای

انواع اصلی چای

انواع چای از یک گونه گیاه به نام کاملیا سیننسیس (‏Camellia sinensis‏) تهیه می‌شوند. بر اساس نوع ‏برگ های چای برداشت شده و میزان اکسیداسیون یا فرآوری آن، چای به پنج دسته اصلی چای سیاه، چای ‏سبز، چای اولونگ، چای سفید و چای پوئر دسته بندی می‌شود. در کشور ما ایران، چای سیاه و چای سبز ‏نسبت به دیگر چای ها محبوبیت بیشتری دارند. در این مقاله می خواهیم به قیمت چای ایرانی و فاکتورهای مهم خرید چای ‏بپردازیم.‏

برای تهیه چای زرین می‌توانید به بخش فروش چای بهاره هتمت مراجعه فرمایید.

تفاوت چای سیاه با انواع دیگر

چای سیاه که در بازار چین به عنوان چای قرمز فروخته می‌شود، نسبت به انواع دیگر چای بیشتر اکسیده ‏می‌شود. از لحظه چیده شدن برگ ها، شروع به خشک کردن و سپس اکسیداسیون آنها می کنند. به علت ‏بالا رفتن سرعت این فرآیند این برگ های خشک شده اغلب در مسیر خرد و له می‌شوند.‏

از خصوصیات چای سیاه می‌تواند به طعم قوی و رنگ تیره آن اشاره کرد. جالب است بدانید که هرچه ‏چای بیشتر اکسیده شود، باید در دمای بالاتری دم بکشد و هرچه دما بالاتر باشد شما باید انتظار مزه ‏تلخ‌تری از چای داشته باشید.‏

تفاوت چای سبز با انواع دیگر

چای سبز به صورت بسیار جزئی اکسیده می شود. پس از خشک کردن اولیه برگ ها باید به سرعت ‏تثبیت شوند. این روند چای را سبک تر کرده و نیز باعث می شود در مقایسه ‏با چای سیاه یا اولونگ سریع تر طعمش را از دست بدهد.

چای ماچا نوعی از چای سبز پودر شده و سرشار از آنتی اکسیدان است‎.‎ ژاپن با کیفیت ترین نوع چای سبز را ارائه می دهد که به پودر تبدیل شده است( ‏به این معنی که زود تثبیت می شود). این نوع چای در مراسم سنتی چای ژاپنی مصرف می شود‎.‎

خرید چای با کیفیت

برای انتخاب چای مناسب بهتر است از فردی متحبر و کاملا آشنا با این محصول کمک بگیرید. برای خرید ‏چای باید نکات مهمی را به لحاظ کیفیت و سلامت چای مدنظر قرار دهید‎.‎‏ این یک واقعیت است که چای ‏ایرانی بسیار ارگانیک است، بدین معنی که در کلیه مراحل فراوری از هیچ گونه آفت کش و یا کود شیمیایی ‏استفاده نمی‌گردد. با حمایت و خرید چای با کیفیت ایرانی، خود به خود نیاز به واردات چای کمتر شده و ‏ارز کمتری صرف واردات چای می شود‎.‎

برای آگاهی بیشتر از خرید چای گیلان می‌توانید به مقاله خرید چای گیلان – 5 نوع چای گیلان را بشناسیم مراجعه فرمایید.

ضرورت خرید چای با کیفیت

‏1.‏ صرفه جویی در هزینه ها و کمک به اقتصاد خانواده

‏2.‏ ارگانیک ترین و طبیعی ترین چای دنیا

‏3.‏ فاقد مواد افزودنی شیمیایی و اسانس

‏4.‏ حمایت از چایکار ایرانی

‏5.‏ حمایت از کسب و کار چای ایرانی

‏6.‏ صرفه جویی ارزی برای کشور

‏7.‏ قیمت ارزان تر

‏8.‏ دسترسی راحت تر

‏9.‏ اطمینان از تازه بودن

‏ ‏قیمت چای با کیفیت ایرانی

قیمت پایین و ارزان تر چای ایرانی را حتما در بازار مشاهده نموده اید. به دلیل تولید چای در داخل کشور و پرداخت ‏یارانه دولت جهت خرید تضمینی برگ سبز، این چای، بهای تمام شده بسیار کمتری نسبت به چای خارجی ‏داشته و می تواند بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد. ضمن اینکه کیفیت بالا و قابل رقابتی را ‏دارا است.

قیمت هر چای با توجه به نوع چای، ممتاز بودن یا چای قلم، خاکه و… متفاوت می باشد. همچنین بهتر ‏است برای این منظور و تفاوت قیمت در فصول متعدد برداشت، با مرکز چای شمال در لاهیجان همراه شده و با ‏بهره مندی از اطلاعات کارشناسان مربوطه، بهترین چای سنتی و اصیل ایرانی را خریداری نمایید‎.‎

زمان های برداشت چای

با مساعد بودن تمامی شرایط در باغ های چای، برداشت از نیمه دوم بهار هر سال آغاز شده و تا پاییز ادامه ‏می یابد که چای هر فصل، دارای خصوصیات و ویژگی های منحصر بفرد و خاصی است که با اسامی ‏همان فصول نامیده می‌شوند و عبارتند از‎:

  • چای بهاره
  • چای تابستانه
  • چای پاییزه

چای بهاره‎ ‎با کیفیت ترین چای ایرانی‎ ‎نام دارد و درصد رایحه و رنگ دهی بالایی را دارا است. نمونه ‏های چای سرگل‎ ‎و چای ممتاز‎ ‎بهاره، در رده های چای با کیفیت قرار می گیرند‎.‎

فاکتور های مهم در انتخاب و خرید چای با کیفیت چیست؟

  • چنانچه چای طبیعی و مرغوب را در آب سرد بریزید خواهید دید که رنگ نمی دهد در واقع هرقدر چای ‏دیرتر دم بکشد مرغوب‌تر خواهد بود‎.‎
  • رایحه چای یک مشخصه مهم است، مقداری از چای را در مشت بگیرید و در آن بدمید اگر طبیعی باشد ‏أصلا حاوی بویی شبیه ادکلن نیست‎.‎
  • یک چای با کیفیت و اصل به هیچ وجه حتی ساعتی پس از دم کشیدن زلال و شفافیت خود را از دست ‏نداده و ته نشین نمی گردد‎.‎
  • یک چای اصیل و مرغوب رنگ سیاه و مشکی دارد و مات می باشد چنانچه چایی براق بود به ماهیت ‏آن شک کنید زیرا حاوی اسانس است‎.‎
  • چای ها در فصول مختلفی برداشت و تولید می شوند که بهترین آن چای چای بهاره می باشد‎.‎
  • مراکز مهم در نواحی چایخیز قطعا در انتخاب و خرید چای با کیفیت برای شما فاکتور مهمی محسوب ‏می گردند‎.‎
  • چای های با ظاهر درشت کیفیت بهتری را دارا هستند‎.‎
  • در چای اصل پس از دم کشیدن لایه چربی به دلیل عدم وجود اسانس مشاهده نمی شود‎.‎

جمع بندی

برای خرید چای مرغوب و مناسب ایرانی حتما به نکات اشاره شده توجه کنید. چای خوب به رنگ و عطر و مزه آن به طور ارگانیک است. باید خوب دم کشیده شود که برای خوب پیش رفتن این فرآیند صبر بالایی لازم است. کیفیت چای در ظاهر آن مشخص نیست بلکه با دم کردن آن مشخص می‌شود. پس چای را طبق اصول بجوشانید.

منبع انواع چای

دسته بندی محصولات آموزش چای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason

به مشتاقان این محصول بپیوندید لطفا ادرس ایمیل خود را وارد کنید ما با شما ارتباط خواهیم گرفت.