ارسال تمامی سفارشات در هتمت رایگان شد.
مشاهده کنید:

۸ ویژگی بادام زمینی مرغوب – بادام با کیفیت را بشناسیم

Home  /   ۸ ویژگی بادام زمینی مرغوب – بادام با کیفیت را بشناسیم
بادام زمینی مرغوب

بادام زمینی مرغوب چه ویژگی هایی دارد؟

بادام زمینی مرغوب یکی از انواع خشکباری است که برای انتخاب درست، شناخت ویژگی های نوع مرغوب آن، می تواند یک خرید خوب را به ارمغان بیاورد. البته لازم به ذکر است که نحوه کشت و برداشت این محصول و استفاده از انواع آفت کش های کشاورزی می تواند بر مرغوبیت بادام تاثیر گذار باشد. به همین دلیل گام اول اطمینان از تامین کننده است. در خصوص ویژگی های ظاهری، بادام زمینی مرغوب و با کیفیت شامل فاکتور های زیر است:

  1. داری رنگ مغز دانه سفید مایل به زرد
  2. دارای پوسته نازک قرمز قهوه ای
  3. ظاهر یکدست و مشابه دانه های بادام
  4. اندازه های یکسان دانه ها
  5. دارای طعم مطبوع در صورت چشیدن
  6. عدم وجود کپک زدگی و یا پوک شدگی در مغز
  7. عدم استفاده از طعم دهنده و رنگ دهنده های مصنوعی
  8. داشتن میزان مناسب روغن بادام

فاکتور های تضمین کیفی بادام زمینی برای کشاورزان

برای تضمین کیفیت بادام زمینی، تولیدکنندگان و پرورش دهندگان، مجموعه روش هایی را جهت پرورش این محصول تعیین می کنند که شامل روش های درست کشت و برداشت، کنترل کیفی و میکروبیولوژیک محصول، آفت کش ها همچنین محتوای آلاینده های ایمن، نگهداری و ذخیره سازی بادام زمینی می باشد. این روش ها شامل:

۱-روش های کاشت و برداشت:

این روش ها اصولی را برای تولیدکنندگان تعیین می کند تا در فرآیند تولید و پس از تولید در باغات به کار گیرند. این اصول برای تهیه بادام زمینی سالم است و شامل به حداقل رساندن خطرات احتمالی مانند عوامل بیماری زا، آلاینده ها و آفات در محصول می باشد.

2- روش های پس از برداشت:

این روش ها شامل مجموعه اصولی است که برای جدا سازی، بسته بندی، ذخیره سازی و حمل و نقل تعریف می شود. در این بخش میزان رطوبت و دما جهت به حداقل رساندن سطح قارچ ها (به خصوص آفلاتوکسین) و حشرات مورد کنترل قرار می گیرد.

برای اطلاع از نحوه کاشت و برداشت بادام زمینی به مقاله کاشت بادام زمینی تا برداشت – سفری در باغات بادام مراجعه فرمایید.

روش های سنجش کیفیت بادام زمینی

از نظر تجاری بادام زمینی باید دارای شکل مشخص، پیکربندی و ظاهر مطلوب باشد. محصول باید تازه باشد، تر نباشد، علائم قابل مشاهده ای از حشرات و کپک ها نداشته باشد، همچنین عاری از آلودگی و بوی ناخوشایند باشد. در ادامه گونه های مختلف بادام زمینی، با پوست و بدون پوست را جهت تعیین مرغوبیت با فاکتور هایی سنجیده ایم:

1- بادام زمینی با پوست

نمونه ی مرغوب بادام زمینی با پوست، آن است که آسیبی در پوسته سخت بادام وجود نداشته باشد. به عبارتی وجود علائم زیر در بادام نشانه آسیب های جزئی و جدی به آن است:

  • نقص در پوسته
  • پوسته های خالی که هیچ هسته ای ندارند
  • پوسته های خرد شده (که به طور ناقص رشد یافته و نا فرم هستند)
  • پوسته هایی که دارای ترک یا شکستگی باشند، باعث ایجاد شکاف هایی می شوند که دانه بادام داخل پوسته به راحتی قابل مشاهده است
  • پوسته های تغییر رنگ یافته که در اثر کپک، لکه یا عوامل دیگر ایجاد می شوند

2- بادام زمینی بدون پوست

مغز بادام مرغوب باید بدون هیچگونه آسیب و زدگی باشد. هر گونه علائم زیر در بادام نشانه عدم مرغوبیت محصول است:

  • آسیب دیدگی ناشی از انجماد که باعث سخت شدن دانه بادام یا تغییر رنگ آن می شود
  • دانه های خرد شده که به طور کامل رشد نکرده و کوچک شده اند
  • دانه هایی که توسط حشرات آسیب دیده اند
  • ایجاد حفره در مغز بادام
  • دانه های جوانه زده
  • دانه های تغییر رنگ یافته(تیره تر از رنگ زرد روشن)
  • تغییر رنگ پوست به قهوه ای تیره، خاکستری تیره، آبی تیره یا سیاه
  • دانه های شکسته

برای خرید فراورده های بادام زمینی می توانید به بخش فروش محصولات بادام زمینی هتمت مراجعه نمایید.

طریقه نگهداری بادام زمینی

بادام زمینی به دلیل مقدار زیاد روغن موجود در آن، اگر در شرایط مناسب نگهداری نشود، می تواند به سرعت خشک شود. یکی از عواملی که در خراب شدن بادام زمینی نقش پر رنگی دارد، گرما است. گرما باعث خشک شدن روغن بادام زمینی می شود و رطوبت می تواند منجر به رشد کپک در محصول شود. آلودگی بادام زمینی توسط کپک، مواد خطرناکی به نام آفلاتوکسین تولید می کند که بسیار خطرناک است.

برای جلوگیری از خراب شدن بادام زمینی، باید دانه ها را در محیطی خنک و بدون رطوبت نگهداری کرد. برای استفاده کوتاه مدت می توان آنها را در کمد و یا کابینت گذاشت. اما برای نگهداری طولانی تر، بهتر است بادام ها در یخچال بماند زیرا ماندگاری بادام زمینی ها در یخچال، دو تا سه برابر بادام زمینی هایی است که در محیط عادی نگهداری می شوند. از آنجا که بادام زمینی دارای چربی زیادی است، از نظر فنی یخ نمی زند. با این حال، نگهداری بادام زمینی خام در فریزر یک روش ایمن برای نگهداری طولانی مدت آن است.

جمع بندی

بادام زمینی منبع غنی از مواد مغذی پروتئین، فیبر غذایی و چربی های مفید است که مصرف نوع مرغوب آن، به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی مناسب موجب سلامت قلب، کمک به حفظ وزن سالم، مدیریت سطح قند خون می شود. این دانه های مغزی، دارای فاکتور هایی برای سنجش کیفیت هستند که علاوه بر مشخصات ظاهری، نحوه کشت و برداشت آن نیز می تواند در مرغوبیت آن تاثیر گذار باشد. بادام زمینی با روش نگهداری صحیح، می تواند برای مدت طولانی نگهداری شود.

برای خرید بادام زمینی مرغوب، می توانید به بخش فروش بادام زمینی هتمت مراجعه فرمایید.

دسته بندی محصولات آموزش, آموزش بادام زمینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Refund Reason

به مشتاقان این محصول بپیوندید لطفا ادرس ایمیل خود را وارد کنید ما با شما ارتباط خواهیم گرفت.