فهرست مطالب
انار بیج رشتی
انار بیج رشتی، یک غذای کاملا اصیل و بسیار لذیذ گیلانی است. این غذا حاوی رب انار و سبزیجاتی است که بهتر است از خود گیلان به صورت محلی تهیه کنید. انار بیج رشتی به دو صورت، یعنی با مرغ و کوفته درست میشود که انار بیج رشتی با کوفته در گیلان رایج تر است. این غذا، غذایی است که اصلی ترین متریال آن گردو است و با مقدار ترشی بالایی درست میشود. شما می توانید با کم و زیاد کردن رب انار آن ترشی آن را کم و زیاد کنید.
برای خرید گردو خورشتی با کیفیت می توانید به بخش فروش خشکبار هتمت مراجعه فرمایید.
دستور پخت انار بیج رشتی با کوفته
مواد لازم برای خورشت انار بیج رشتی:
- 300 گرم گردو آسیاب شده
- یک قاشق غذا خوری رب انار ترش محلی
- به مقدار لازم آب
- زردچوبه
- به مقدار لازم سبزی بویا/معطر (چوچاق، خَلواش، نعنا، ریحان، جعفری، گشنیز و وارانبو)
مواد لازم برای کوفته:
- 300 گرم گوشت چرخ شده
- یک عدد پیاز رنده و آب گرفته شده
- 2 قاشق غذاخوری چوچاق خرد شده
- مقداری جعفری
- به مقدار لازم نمک، فلفلئو زردچوبه
روش پخت خورشت انار بیج رشتی:
ابتدا آب، گردو آسیاب شده، رب انار و زردچوبه را با هم مخلوط کنید و بر بوی شعله ملایم قرار دهید و اجازه دهید بجوشد.
در ظرفی گوشت، پیاز رنده شده، جعفری، چوچاق را همرا با نمک، فلفل و زرد چوبه را به خوبی ورز دهید و به صورت کوفته های کوچک درآورید و در ظرف دیگری گذاشته و در یخچال قرار دهید تا به خود شکل بگیرد و سفت شود.
بعد از گذر 2 ساعت و نیم خورشت جوش میآید، در این مرحله می توانید سبزی ها را به مقدار لازم در خورشت بریزید. همچنین، کوفته ها را در ماهیتابه جدا تفت دهید. (به مقدار دلخواه)
توجه: اگر سبزیها را در گیلان بخواهی تهیه کنید، میتوانید بسته سبزی های مخلوط شده و مناسب این خورشت را بخرید. هر بسته 600 گرمی سبزی خورشت برای یک خورشت 4 نفره مناسب است.
کوفته ها را پس از تفت به خورشت اضافه کنید و مقداری نمک و فلفل بپاشید و اجازه دهید خورشت به خوبی جا بیافتد.
دستور پخت اناربیج با مرغ (روش تهرانی)
مواد لازم:
- به تعداد لازم تکه های مرغ
- نیم کیلو مغز گردو آسیاب شده
- 2 تا 3 پر سیر
- 2 تا 3 لیوان آب انار / 150 گرم رب انار
- 100 گرم روغن
- 2 قاشق سوپ خوری پیاز شرخ کرده
- به مقدار لازم نمک و فلفل
- 2/1 پیمانه آرد برنج
روش پخت:
مغز گردو آسیاب شده را با 4 تا 5 لیوان آب بر روی شعله آهسته گاز قرار دهید تا بجوشد. تکه های مرغ را به خوبی تمیز کنید و سپس با پیاز در ماهیتابه جدا تفت دهید و ادویه های لازمه سرخ کنید و سپس به خورشت اضافه کنید.
به مقدار لازم از بسته سبزی را در قابلمه بریزید. سپس رب انار یا آب انار را همراه با کمی نمک و فلفل را به خورشت اضافه کنید و مقداری هم بزنید و بگذارید خورشت بر روی شعله ملایم بجوشد.
در ظرف کوچکی آرد برنج را با مقداری آب سرد مخلوط کنید و به آرامی و کم کم به خورشت اضافه کنید. حال زمان استراحت دادن به خورشت و انتظار برای جا افتادن آن است.
ارزش غذایی و خواص مواد اناربیج رشتی
جعفری: جعفری تازه دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان، فلاونوئید، کومارین و سایر ترکیبات مفید است.
نعناع: حاوی ترکیبات قوی مانتول، لیمون و کارون است. مصرف آن برای درمان گلو درد و دل درد، مشکلات گوارشی و رفع بوی بد دهان مناسب است.
گشنیز: این چاشنی معطر دارای ویتامینهای C، A و B6، آهن، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، کومارین، فتالید، فلاونوئید، کامقدار زیادی آنتی اکسیدان، پلی آکتیلن، فیبر و کلروفیل است.
ریحان: این سبزی معطر دارای آنتی اکسیدان، فلاونوئید و ترپنیک است.
گوشت قرمز: این فراورده غذایی سرشار از آهن، پروتئین بالا، ویتامین B، غنی از سلینیوم، افزایش زینک بدن و مقدار زیادی چربی اشباع شده دارد که مقدار کنترل شده آن میتواند برای بدن بسیار مناسب باشد.
گردو: گردو منبع خوبی از ویتامین های B6 و E، اسید سولفیک، مس، منگنز و فسفر است.
برای مطالعه بیشتر جهت آگاهی از کلیه فواید گردو می توانید به مقاله 14 خاصیت گردو و نقش معجزه آسای آنها بر سلامتی مراجعه فرمایید.
جمع بندی
انار بیج یک غذای اصیل گیلانی است که بسیار خوشمزه و لذیذ است و از جمله غذا های سفره گیلانی می باشد. این غذا ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و با خواصی که مواد لازم این غذا دارا هستند میتوان گفت این غذای اصیل، در عین خوشمزگی سرشار از انواع ویتامین ها و مواد مغذی مفیدی است که برای حفظ سلامتی بسیار موثر می باشد. این غذای گیلانی را محلی ها همراه با پیاز یا ماست میل میکنند. امیدواریم این دستور پخت مفید واقع شود و از خوردن اناربیج رشتی خوشمزه لذت ببرید.
منابع:
دستور پخت اناربیج گیلانی